Card image

Ο Όμπι Τόπιν νικητής του Dunk Contest!

20 Φεβρουαρίου 2022 10:30

Ο Όμπι Τόπιν κατέκτησε την πρώτη θέση στο Dunk Contest, νικώντας στον τελικό τον Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον σε έναν άνευρο διαγωνισμό καρφωμάτων, όπου κανείς διαγωνιζόμενος δεν μπόρεσε να πάρει έστω ένα 50αρι από τους κριτές.

Ο Όμπι Τόπιν είναι ο νέος βασιλιάς των καρφωμάτων του NBA. Ο φόργουορντ των Νικς κατέκτησε την πρώτη θέση στο Dunk Contest του All Star Weekend 2022, σε έναν από τους πιο άνευρους διαγωνισμούς στην ιστορία του θεσμού.

Ο Τόπιν νίκησε στον τελικό του Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον, με τους Κόουλ Άντονι και Τζέιλεν Γκριν να συμπληρώνουν τον διαγωνισμό.

Ο πήχης ήταν πολύ ψηλά λόγω τον τρομερών διαγωνισμών του παρελθόντος, αλλά δυστυχώς οι 4 διαγωνιζόμενοι πέρασαν… από κάτω του, αφού ο διαγωνισμός σημαδεύτηκε από πολλά άστοχα καρφώματα και ανολοκλήρωτες προσπάθειες, ενώ δεν δόθηκε ούτε ένα 50αρι (πέντε 10αρια δηλαδή) από τους κριτές.

Στον τελικό ο Τόπιν απλώς… ολοκλήρωσε τα δύο καρφώματά του – ο Τοσκάνο-Άντερσον αστόχησε στο δικό του δεύτερο – και πήρε με άνεση την νίκη, συγκεντρώνοντας 45 και 47 πόντους αντίστοιχα στα δύο καρφώματά του

Πρώτος γύρος
Κόουλ Άντονι: 40+30=70
Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον: 44+43=87
Όμπι Τόπιν: 44+46=90
Τζέιλεν Γκριν: 38+45=83

Ο Κόουλ Άντονι έκανε την αρχή, καλώντας στο παρκέ μαζί του τον πατέρα του – παλαίμαχο NBAερ και σχολιαστή του NBA on TNT- Κόουλ Άντονι. Φορώντας την φανέλα του πατέρα του από την εποχή που αγωνιζόταν στους Νικς, φόρεσε παπούτσια… timberland και τοποθέτησε τον πατέρα του κάτω από το καλάθι να κρατάει την μπάλα. Τότε πήρε φόρα, άρπαξε την μπάλα από το χέρι του πατέρα του και έκανε κάρφωμα ανεμόμυλο (με την τρίτη προσπάθεια), συγκεντρώνοντας 40 πόντους.

Ο Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον τότε ακολούθησε. Τοποθέτησε τον – συμπαίκτη του στους Γουόριορς – Άντριου Γουίγκινς κάτω από το καλάθι και πέρασε από πάνω του για να καρφώσει, κάνοντας κάτι σαν ανεμόμυλο, συγκεντρώνοντας 44 πόντους.

Τρίτος μπήκε στον… χορό ο Όμπι Τόπιν, τοποθέτησε τον DJ Κάλεντ κάτω από το καλάθι και πέρασε από πάνω του για να καρφώσει, περνώντας την μπάλα πίσω από την πλάτη του πριν καρφώσει, πετυχαίνοντας το κάρφωμα με την τρίτη προσπάθεια, συγκεντρώνοντας 44 πόντους.

Ο Τζέιλεν Γκριν μπήκε τέταρτος. Πήρε φόρα από την βασική γραμμή και αρχικά ηθελε να λάβει πάσα από το πλαϊνό μέρος του ταμπλό πριν καρφώσει. Έπειτα από 5 αποτυχημένες προσπάθειες, άλλαξε πλάνο και έλαβε πάσα ενώ πήδηξε ψηλά και κάρφωσε με ανεμόμυλο με τα δύο χέρια, λαμβάνοντας 38 πόντους.

Έχοντας την χαμηλότερη βαθμολογία στο πρώτο κάρφωμα, ο Γκριν ξεκίνησε πρώτος την δεύτερη προσπάθειά του και έκανε κάρφωμα 360 μοιρών περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του, συγκεντρώνοντας 45 πόντους.

Ο Άντονι ακολούθησε, πέταξε την μπάλα από το τρίποντο και την άφησε να σκάσει στο παρκέ και θέλησε να την πιάσει και να κάνει στροφή 360 μοιρών πριν καρφώσει, ωστόσο απέτυχε και στις 3 προσπάθειές του, με αποτέλεσμα να πάρει 30 πόντους.

Ο Τοσκάνο-Άντερσον επέλεξε για το δεύτερο κάρφωμά του να κάνει στροφή 360 μοιρών με ανεμόμυλο, κάτι που κατάφερε με την δεύτερη προσπάθειά του, συγκεντρώνοντας 43 πόντους.

Ο Τόπιν μπήκε τελευταίος για την δεύτερη προσπάθειά του, πέταξε την μπάλα στο ταμπλό, πήδηξε ψηλά, την πέρασε κάτω από τα πόδια του και κάρφωσε ανάποδα στο καλάθι, συγκεντρώνοντας 46 πόντους, περνώντας στον τελικό μαζί με τον Τοσκάνο-Άντερσον.

Τελικός

Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον: 39+30
Όμπι Τόπιν: 45+47=92

Στο τελευταίο κάρφωμά του, ο Τόπιν πήρε φόρα, πέρασε την μπάλα ανάμεσα από τα πόδια του, την χτύπησε στο ταμπλό και κατόπιν κάρφωσε, συγκεντρώνοντας 47 πόντους, κατακτώντας την πρώτη θέση.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Απίστευτες δηλώσεις Λεμπρόν για Τζόρνταν!

21/02/22

Απίστευτες δηλώσεις Λεμπρόν για Τζόρνταν!

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αναφέρθηκε στην αγκαλιά που είχε με τον Μάικλ Τζόρνταν που έκανε τον…

21/02/22

Χειραψία του Giannis με τον Τζόρνταν!

21/02/22

Χειραψία του Giannis με τον Τζόρνταν!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αντάλλαξε χειραψία με τον Μάικλ Τζόρνταν, με τον φωτογραφικό φακό να πιάνει…

21/02/22

One… Κάρι show και MVP!

21/02/22

One… Κάρι show και MVP!

Ο απίθανος Στεφ Κάρι αναδείχθηκε πανάξια MVP του All Star Game 2022 στην νίκη της…

21/02/22

«Πανικός» στο ίντερνετ με την αγκαλιά Τζόρνταν-Λεμπρόν!

21/02/22

«Πανικός» στο ίντερνετ με την αγκαλιά Τζόρνταν-Λεμπρόν!

Στο ιστορικό All Star Game 2022 του Κλίβελαντ υπήρξε και μία ιστορική στιγμή. Μία από…

21/02/22

Τρομερή δήλωση Λεμπρόν στο All Star Game 2022!

20/02/22

Τρομερή δήλωση Λεμπρόν στο All Star Game 2022!

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σε δηλώσεις του πριν από το All Star Game 2022 τόνισε πως…

20/02/22

«Έκλεψαν» την παράσταση οι Antetokounmpos στο Skills Challenge

20/02/22

«Έκλεψαν» την παράσταση οι Antetokounmpos στο Skills Challenge

Μία ιστορική στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ. Η στιγμή που τα αδέλφια Γιάννης, Θανάσης και…

20/02/22

Ρεκόρ πόντων στον τελικό και πρωτιά για Τάουνς στα τρίποντα!

20/02/22

Ρεκόρ πόντων στον τελικό και πρωτιά για Τάουνς στα τρίποντα!

Τρομερός ο Καρλ-Άντονι Τάουνς των Γουλβς, κατέκτησε τον διαγωνισμό τριπόντων, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ πόντων στην…

20/02/22