Card image

Ο Fred VanVleet στοιχημάτισε στον εαυτό του και τα κατάφερε! (pic & vids)

3 Φεβρουαρίου 2021 12:35

Ήταν ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες του ΝΒΑ. Κατάφερε, όμως, να κερδίσει μέχρι και τον πιο… δύσπιστο και δικαιώθηκε!

Ο Fred VanVleet έκανε αυτό που ήξερε καλά. Στοιχημάτισε στον εαυτό του. “Bet on yourself“. Αυτό ήταν το μότο που τον συνόδευε στην ζωή του και είχε μεγάλη πίστη σε αυτό. Μέσα του, το έλεγε ξανά και ξανά. Θα γινόταν σπουδαίος και το ήξερε.

Το «μαγικό» βράδυ που έζησε στο παιχνίδι με τους Orlando Magic το αποδεικνύει. Ο 26χρονος guard σκόραρε 54 πόντους, οδηγώντας τους Toronto Raptors στη νίκη (123-108). Με αυτόν τον τρόπο, έκανε ρεκόρ πόντων στην ιστορία του συλλόγου, ξεπερνώντας τον DeMar DeRozan, ο οποίος είχε σημειώσει 52 πόντους το 2018 κόντρα στους Milwaukee Bucks.

Τον Νοέμβριο του 2020 υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο με τους Καναδούς, αξίας $85 εκατομμυρίων, εξαργυρώνοντας έτσι την επιτυχία του. Δεν ήταν όλα, όμως, τόσο… ρόδινα στην ζωή και την καριέρα του. Πέρασε δύσκολα, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να… στοιχηματίζει στον εαυτό του!

Όταν δεν τον ήθελε κανείς

Μπορεί να μοιάζει σε κάποιους απίθανο, κι όμως. Ο Fred VanVleet δεν είχε επιλεγεί από καμία ομάδα του ΝΒΑ στο draft του 2016, στο οποίο συμμετείχε. Τότε, ήταν φανερά απογοητευμένος που κανένας σύλλογος δεν τού έδειξε εμπιστοσύνη για το κάτι παραπάνω.

«Το όνειρο όλων, όταν μεγαλώσουν, είναι να γίνουν draft. Όλοι θέλουν να τους επιλέξουν, αλλά στο τέλος πρέπει να βγάλεις χρήματα. Αν με επέλεγαν, δεν θα είχε νόημα η ιστορία μου», είχε πει.

Το Summer League που τού έδωσε την ευκαιρία

Ο Fred VanVleet δεν τα παράτησε. Πείσμωσε κι επέμεινε, μέχρι να καταφέρει τον στόχο του. Μετά από εκείνο το draft, είχε ενδιαφέρον από ομάδες της G-League. Ωστόσο, ο ίδιος δεν ήθελε να «ρίξει» τον εαυτό του. Κι αποδείχθηκε πως έκανε καλά.

Πήρε μέρος στο Summer League του Las Vegas με την φανέλα των Toronto Raptors, με την ελπίδα να κερδίσει μια θέση στο training camp τους. Και το πέτυχε! Στις 18 Ιουνίου του 2016 υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τους Raptors, διεκδικώντας την τελευταία θέση του ρόστερ για τη σεζόν.

Στις 9 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στους Oklahoma City Thunder, όπου πάτησε παρκέ για 26”.

Πρωτάθλημα (και) με την δική του σφραγίδα!

Από τα 26”, ο Fred VanVleet έφτασε στην καταξίωση, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2019! Ο ίδιος είχε καθοριστικό ρόλο, ειδικά στην σειρά με τους Milwaukee Bucks. Κάπως έτσι, βοήθησε τους Raptors να φτάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικούς του ΝΒΑ, όπου και αντιμετώπισαν τους Golden State Warriors. Εκεί, συζητήθηκε για την άμυνα που έπαιξε στον Steph Curry, ενώ στον έκτο και τελευταίο τελικό, έκανε ρεκόρ σε πόντους στα playoffs, αφού σκόραρε 22 με 5 τρίποντα. Επιπλέον, ήρθε δεύτερος στην κούρσα για τον MVP των τελικών, πίσω από τον Kawhi Leonard.

Δύναμή του η οικογένειά του

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @shontaineal_

Ο Fred VanVleet μεγάλωσε χωρίς πατέρα. Όταν ήταν πέντε ετών, εκείνος πυροβολήθηκε, στην διάρκεια διακίνησης ναρκωτικών. Βρήκε, όμως, μια καλή πατρική φιγούρα στο πρόσωπο του Joe Danforth, του ανθρώπου που παντρεύτηκε μετέπειτα η μητέρα του, Susan. Ο πατριός του, ο οποίος ήταν αστυνομικός, ήταν ο λόγος για να μην ακολουθήσει κι εκείνος έναν άσχημο δρόμο και τον βοήθησε να πιστέψει στα μπασκετικά του όνειρα.

«Δεν θα τεμπελιάζεις. Δεν θα γίνεις χαζός. Δεν θα γίνεις μέτριος. Όλοι μπορούν να γίνουν από αυτό. Εσύ θα γίνεις κάποιος!», τού έλεγε διαρκώς.

Ο ίδιος έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με την Shontai Neal, με την οποία έχουν δύο παιδάκια. Τον Ιανουάριο του 2018 υποδέχθηκε την κόρη του Sanaa Marie, ενώ τον Μάιο του 2019 καλωσόρισε στον κόσμο τον Fred Junior.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23