Card image

Μία ημέρα που κανείς δεν θα ήθελε να υπάρχει

26 Ιανουαρίου 2021 12:49

Η 26η Ιανουαρίου θα προκαλεί πάντα ένα σφίξιμο στο στομάχι. Μια θλίψη. Μια νοσταλγία.

Γράφει η Κάτια Πετροπούλου

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ο Kobe Bryant «έφυγε» από την ζωή μαζί με την κορούλα του, την 13 ετών Gianna, και επτά άτομα ακόμη, όταν πήγαιναν στην “Mamba Sports Academy” με το ελικόπτερο του πάλαι ποτέ σούπερ σταρ του ΝΒΑ.

Εξαιτίας της ομίχλης και των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως αποφάνθηκαν οι έρευνες, αρκετούς μήνες αργότερα, το ελικόπτερο συνετρίβη σε λόφο του Calabasas. Και εννέα ψυχές έχασαν τόσο, μα τόσο, άδικα την ζωή τους.

Για όσους μεγάλωσαν με τον “Black Mamba” και τον είδαν να μεγαλουργεί, ήταν σαν να έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο. Ακόμα και σήμερα, το μυαλό δεν μπορεί να κατανοήσει πως ο Kobe όχι μόνο δεν υπάρχει πια πάνω στη Γη, αλλά «χάθηκε» και με αυτόν τον άδοξο και φρικιαστικό τρόπο. Η είδηση από μόνη της είναι τόσο μεγάλη και… δυσκολοχώνευτη.

Ο Kobe ήταν κάτι «άπιαστο». Κάτι «αθάνατο». Κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να τον «αγγίξει». Κι όμως, ήρθε η ζωή, για να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο και να θυμίσει σε όλους πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στην καθημερινότητά μας.

Υπό κανονικές συνθήκες, ο Kobe θα πήγαινε για ακόμα μια ημέρα να προπονήσει και να δει την κόρη του και τις φίλες της, μαζί με τις οικογένειές τους, σε έναν αγώνα της “Mamba Sports Academy”. Μετά θα πήγαινε ο καθένας σπίτι του, να φάει, να δει μια ταινία, να πει αστεία, να περάσει οικογενειακά τις στιγμές του, να κάνει πράγματα, και μετά πάλι από την αρχή.

Αλλά όχι. Υπήρχαν άλλα… σχέδια. Δεν είναι μόνο ότι «απλά» ο Kobe «έφυγε» από την ζωή. Είναι το πως. Είναι το πότε. Κανείς δεν μπορεί να συλλάβει την ιδέα του να γίνεται ένα ολόκληρο ελικόπτερο, φύλλο και φτερό μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν τα εννέα άτομα που ήταν μέσα σε αυτό. Το φόβο τους, τις κραυγές τους, την αγωνία τους.

Όλοι, στο άκουσμα των νέων, περιμέναμε έστω και την ύστατη στιγμή, πως κάποιος θα ανασυρθεί ζωντανός. Τόσα θαύματα γίνονται. Γιατί όχι ακόμα ένα; Όσο, όμως, περνούσαν τα λεπτά και οι ώρες, τόσο η ελπίδα αργοπέθαινε. Στο τέλος του τούνελ, δεν φαινόταν φως, παρά μόνο πόνος, θλίψη και σπαραγμός. Όλοι ξέραμε, αλλά δεν θέλαμε να το δεχτούμε. Όχι έτσι.

Η 26η Ιανουαρίου είναι μια ημερομηνία που κανείς δεν θα ήθελε να υπάρχει, γιατί του δημιουργεί ένα κόμπο στο στομάχι. Όλοι όσοι μεγαλώσαμε με τον Kobe, το ΝΒΑ και λατρέψαμε το μπάσκετ και τον αθλητισμό, θα θέλαμε να τον βλέπαμε να συνεχίζει το έργο του και μετά την «συνταξιοδότησή» του. Να δίνει «φωνή» στους πιο αδύναμους και να επενδύει στο γυναικείο μπάσκετ, που ήταν ένας από τους στόχους του. Να αναδείξει το χαμηλού ενδιαφέροντος WNBA, και όχι μόνο. Θα θέλαμε να βλέπουμε τον “Black Mamba” στα γήπεδα, παρέα με την Gianna, να απολαμβάνει τους Lakers, αλλά και κάθε παιχνίδι. Να την προπονεί κι εκείνη, βήμα βήμα, να εξελίσσεται στην μεγαλύτερη σταρ που έχει δει ποτέ το WNBA. Ήδη, από τόσο μικρή, είχε δείξει το τσαγανό και το πείσμα που είχε να γίνει η καλύτερη. Το μήλο είχε πέσει κάτω από τη μηλιά και αυτό ήταν αναμφισβήτητο.

Αλλά, δυστυχώς, θα μείνουμε πίσω με τις αναμνήσεις. Κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα, η Vanessa και η Natalia θα πονούν λίγο περισσότερο, από ό,τι τις υπόλοιπες ημέρες. Η Bianka και η Capri, θα μεγαλώσουν, μαθαίνοντας για το μεγαλείο του πατέρα τους, που δεν πρόλαβαν καλά καλά να γνωρίσουν, και θα βλέπουν σε video όμορφες στιγμές μαζί του, αλλά και με την Gigi.

Κι εμείς, θα μείνουμε εδώ, να αναρωτιόμαστε τι άλλο θα μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος, για να επεκτείνει ακόμα περισσότερο το legacy του και να σκεφτόμαστε πόσο ψηλά θα είχε φτάσει στη ζωή της η Gianna.

Αυτή την ημέρα δεν θα την ξεχάσει ποτέ κανείς και θα θυμάται για πάντα τι έκανε, όταν άκουσε τα άσχημα νέα του θανάτου του Kobe.

Όπως είπε κι ο LeBron James: “In the words of Kobe Bryant, Mamba out. But in the words of us, not forgotten. Live on, brother“.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23