Card image

Πως ο Jerry West μαζί με τον Arn Tellem, μεθόδευσαν το draft του Bryant στους Hornets

26 Ιανουαρίου 2022 12:00

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Αν πιστεύετε ότι το γεγονός του ότι ο Bryant κατέληξε εν τέλει, το βράδυ της 26ης Ιουνίου του 1996, να φορέσει τη φανέλα των Lakers, ήταν κάτι απλό, τότε κάνετε λάθος. Χρειάστηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός, λανθασμένες info, πιέσεις από τον ατζέντη του Bryant και κάποια μικρά ψέματα, προκειμένου ο ταλαντούχος απόφοιτος του Lower Merion, να καταλήξει εν τέλει στο Pick No13, όπου οι Hornets θα τον επέλεγαν για λογαριασμό των Lakers. Ας πάρουμε όμως το story από την αρχή.

Το “μάτι” του West

Όπως αναφέρει το βιβλίο του Lazenby “Showboat: The Life of Kobe Bryant“, o Jim Marrey, πρώην συντάκτης των Los Angeles Times, είχε πει κάποτε για τον West, ότι είναι τόσο ικανός να διακρίνει το ταλέντο ενός παίχτη, κοιτώντας τον μέσα από το παράθυρο μιας αμαξοστοιχίας που φεύγει. Το καλοκαίρι του 1996 ο West δούλευε σερί μερόνυχτα πάνω στο θέμα του Shaquille O’Neal. Παράλληλα όμως, για τον West ήταν βαρύνουσας σημασίας κι “αρπαγή” ενός ταλαντούχου λυκειόπαιδου από το Lower Merion. Έτσι λοιπόν, ανάμεσα στους παίχτες όπου θα έκαναν workout οι Lakers εκείνο το καλοκαίρι, ήταν κι ο Kobe Bryant.

Στη δεύτερη προπόνηση του Bryant με τους Lakers, o West δεν χρειάστηκε παρά 20 λεπτά. Αμέσως σηκώθηκε από την καρέκλα κι είπε στον Sonny Vaccaro (ήταν ο άνθρωπος που δούλευε για λογαριασμό της Adidas τότε, την μεταπήδηση του Kobe, από το Λύκειο κατευθείαν στο NBA, για να μην περάσει από το χρηματοδοτούμενο από την Nike, NCAA), “Το παιδί θα έρθει στους Lakers”. Αυτό ήταν. Το “μάτι” των Lakers είδε ότι χρειαζόταν κι έδωσε την έγκρισή του για να κυνηγήσουν οι Lakers τον Bryant στο επερχόμενο draft. Αυτό ήταν όμως το εύκολο κομμάτι…

Η επιλογή των Nets και των Hornets

Έτσι λοιπόν οι Lakers, επιλέγοντας στο πολύ χαμηλό Νο24, έπρεπε να σκεφτούν με ποιον τρόπο θα ανέβουν θέσεις στο draft, μέσω κάποια ανταλλαγής. Έπειτα από έρευνα που έκαναν, είδαν ότι η πρώτη διαθέσιμη ομάδα που είχε βάλει στο μάτι τον απόφοιτο του Lower Merion ήταν οι Nets στο Νο8. Η εναλλακτική λύση των Lakers ήταν φυσικά οι Hornets στο Νο13. Ο West φρόντισε με αστραπιαίες κινήσεις να κανονίσει το trade με τους Hornets. Η ομάδα της Charlotte θα έπαιρνε τον Vlade Divac και θα έδινε τα δικαιώματα του παίχτη τον οποίον θα τους υποδείκνυαν οι Lakers, να επιλέξουνε.

Έπρεπε όμως να ξεπεραστεί ο “σκόπελος των Nets. Και τότε ανέλαβε δράση ο Arn Tellem. Ο τότε ατζέντης του Bryant. Άρχισε να διαδίδει ψεύτικες φήμες στους Nets, ότι αν επιλέξουν τον Bryant, αυτός θα τα παρατήσει και θα σηκωθεί να φύγει για την Ιταλία (εκεί μεγάλωσε ο Kobe). Οι Nets, γνωρίζοντας και το παρελθόν του παίχτη (ότι έχει ζήσει δηλαδή στην Ευρώπη και δεν του είναι κάτι ξένο ως προς αυτόν) φοβήθηκαν. Ο Calipari δεν ήθελε με τίποτα στην ομάδα έναν δυσαρεστημένο 18χρονο, ο οποίος μάλιστα ήταν επίφοβος να αποχωρήσει από την Αμερική. Παράλληλα, ο Jerry West, έχοντας ήδη κλείσει τη συμφωνία με τους Hornets, έκανε τον “ψόφιο κοριό”. Διαλαλούσε δεξιά κι αριστερά, ότι κανέναν ενδιαφέρον δεν έχει για τον παίχτη.

Η βραδιά του Draft

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο βράδυ της 26ης Ιουνίου. Sonny Vaccaro και Kobe Bryant περίμεναν στον green room. Λίγο πριν την έναρξη, ο Gary Charles πλησίασε τον Joe Bryant (πατέρας του Kobe) και του ανέφερε ορθά-κοφτά, “Όλα καλά. Το παιδί θα πάει στους Lakers“.

Η διαδικασία ξεκίνησε κι όταν οι Nets στο Νο8 επέλεγαν τον Kerry Kittles, o Bryant κατάλαβε ότι η δουλειά πια είχε γίνει. Οι Hornets στο Νο13 επέλεξαν ακριβώς όπως τους είχαν υποδείξει οι Lakers. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Hornets δεν είχαν κάνει καν workout με τον Bryant το καλοκαίρι εκείνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη βραδιά του Draft άρχισαν να ακούγονται οι φήμες περί ανταλλαγής Hornets και Lakers. Με τους δεύτερους όμως να κρατάνε τα χαρτιά τους κλειστά, αναφορικά με τον ποιον παίχτη θα “δείξουν” στους Hornets να επιλέξουν. Οι οποίοι έμαθαν ότι θα πρέπει να επιλέξουν τον Bryant, πέντε λεπτά πριν την επιλογή τους.

Ο GM των Hornets, Bob Bus μάλιστα, ανέφερε δευτερόλεπτα μετά το draft του Kobe, “Δεν τον επιλέξαμε για εμάς. Εμείς δε θέλουμε ένα σχολιαρόπαιδο και δεν πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να μας βοηθήσει κιόλας“.

Και κάπως έτσι, χάρις στην διορατικότητα και τη μεθοδικότητα του Jerry West και φυσικά τα ψεματάκια που άρχισε να διασπείρει ο ατζέντης του παίχτη, Arn Tellem, λίγο μετά την επιλογή του από τους Hornets, o Kobe Bryant επρόκειτο να φορέσει το καπελάκι με τα μωβ και χρυσαφί χρώματα. Η ανταλλαγή του κι η απόκτησή τους από τους Los Angeles Lakers ήταν πλέον γεγονός. And the rest, is history…

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21