Card image

Ψάχνοντας για εκπλήξεις στη λίγκα των «super teams»!

24 Σεπτεμβρίου 2019 17:56

Μετά από την πιο… τρελή offseason όλων των εποχών, όλοι περιμένουμε την δράση στο ΝΒΑ, με το τζάμπολ της regular season να είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού άλλαξαν φανέλα οι 6 από τους 15 παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στις τρεις καλύτερες πεντάδες του ΝΒΑ, ενώ οι μισές και πλέον ομάδες (18 από τις 30) αποχαιρέτησαν παίκτες που είχαν το 40% του συνολικού χρόνου συμμετοχής! Αυτά τα στατιστικά και μόνο, αρκούν για να καταλάβουμε ότι καλό θα είναι να ξεχάσουμε όσα ξέραμε για το ΝΒΑ και να προετοιμαστούμε για μία τελείως διαφορετική, αλλά και άκρως συναρπαστική σεζόν.

Πέρα από τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν στις κινήσεις της offseason και είναι τα προφανή φαβορί για να φτάσουν ως το τέλος του δρόμου, όπως οι δύο ομάδες του Λος Άντζελες στη Δύση, ή τις ομάδες που διατήρησαν τη δυναμική τους, όπως οι Μιλγουόκι Μπακς και οι Φιλαδέλφεια Σίξερς στην Ανατολή, υπάρχουν και κάποιες ομάδες που έχουν όλα τα φόντα για κάνουν την έκπληξη! Μπορεί να μοιάζει δύσκολο να μπει κάποιος… σφήνα στα φαβορί και να διεκδικήσει τον τίτλο, ωστόσο υπάρχουν ομάδες που θα βάλουν δύσκολα στα μεγάλα ονόματα και θα μας χαρίσουν μερικές ωραίες μονομαχίες, τόσο στη regular season όσο και στα playoffs!

Σε ρυθμούς… τζαζ

Αν δεν υπήρχαν οι Λέικερς και οι Κλίπερς που τίναξαν την μπάνκα στον αέρα το καλοκαίρι που μας πέρασε με τις εντυπωσιακές προσθήκες τους, οι πραγματικοί νικητές της offseason θα ήταν οι Γιούτα Τζαζ. Οι «Μορμόνοι» αναβαθμίστηκαν στη θέση του πλέι μέικερ, καθώς έχουν τον Μάικ Κόνλεϊ στη θέση του Ρίκι Ρούμπιο, ενώ πρόσθεσαν ακόμα έναν αξιόπιστο περιφερειακό, τον Κροάτη Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς. Έτσι, ο προπονητής τους, Κούιν Σνάιντερ, έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται αισιόδοξος ότι μπορεί, πλέον, να βρει και λύσεις και στην επίθεση, καθώς τα τελευταία χρόνια στηρίζεται στην άμυνα, με τους Τζαζ να είναι συνεχώς την τελευταία τριετία μέσα στις καλύτερες άμυνες του ΝΒΑ. Η τριάδα των Ντόνοβαν Μίτσελ, Τζο Ίνγκλις και Ρούντι Γκομπέρ έμεινε ακλόνητη και έτσι οι Τζαζ θα έχουν μία από τις καλύτερες πεντάδες στη λίγκα, ενώ με παίκτες όπως οι Τζεφ Γκριν και Εμάνουελ Μουντιαϊ, θα υπάρχουν και λύσεις από τον πάγκο. Πέρυσι, τελείωσαν τη regular season με ρεκόρ 50-32, αλλά αποκλείστηκαν μάλλον εύκολα από τους Χιούστον Ρόκετς στον πρώτο γύρο, αλλά φέτος δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν, παρά ο γεγονός ότι το επίπεδο στη Δύση έχει ανέβει επικίνδυνα.

Ο Ζίον θα έχει και παρέα!

Σύμφωνα με τους αναλυτές του draft, ο Ζίον Γουίλιαμσον είναι ό,τι καλύτερο έχει παρουσιαστεί στο ΝΒΑ από το 2003 και έπειτα, όταν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επέλεξαν τον Λεμπρόν Τζέιμς. Οι τυχεροί της λοταρίας ήταν οι Νιού Όρλεανς Πέλικανς, οι οποίοι τον διάλεξαν πρώτο και έχτισαν γύρω του έναν άκρως νεανικό κορμό που αν μείνει ενωμένος μπορεί να προκαλέσει τρόμο. Οι «πελεκάνοι» ήταν αναγκασμένοι να ανταλλάξουν τον αμετανόητο Άντονι Ντέιβις και μάλλον πήραν τα καλύτερα ανταλλάγματα που θα μπορούσαν, δεδομένων των συνθηκών, καθώς οι Λόνζο Μπολ, Μπράντον Ίνγκραμ και Τζος Χαρτ μετακόμισαν από το Λος Άντζελες στη Νέα Ορλεάνη. Ο Τζρου Χόλιντεϊ παρέμεινε, οι Τζέι Τζέι Ρέντικ, Ντέρικ Φέιβορς και Νικόλο Μέλι προστέθηκαν και έτσι δημιουργήθηκε μία ομάδα που όχι μόνο μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά στην… άγρια Δύση, αλλά αν δέσει κιόλας, μπορεί να αποτελέσει και την ευχάριστη έκπληξη. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, είναι, να φανεί ο Ζίον Γουίλιαμσον αντάξιος των προσδοκιών και να δείξει στα παρκέ του ΝΒΑ, όσα έδειξε με τη φανέλα του Ντιουκ στην περσινή-μοναδική- κολεγιακή χρονιά του.

Εν αναμονή του Ολαντίπο

Ήταν ένα καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών αλλαγών για τους Πέισερς… Ο Ντάρεν Κόλισον αποφάσισε στα 31 του ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθεί και να αφοσιωθεί στην οικογένειά του και την πίστη, ο Ταϊρίκ Έβανς τιμωρήθηκε για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών και ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς αποφάσισε να αφήσει την Ιντιάνα για τη Γιούτα. Τα αντανακλαστικά των Πέισερς, όμως, αποδείχθηκαν εξαιρετικά. Αρχικά πρόσθεσαν στη μηχανή τους τον Μάλκομ Μπρόγκντον των Μιλγουόκι Μπακς, έναν από τους καλύτερους νεαρούς γκαρντ της λίγκας, ενώ απέκτησαν και τους Τι Τζέι Ουόρεν και Τζέρεμι Λαμπ, οι οποίοι προέρχονται από εξαιρετικές χρονιές με Φοίνιξ Σανς και Σάρλοτ Χόρνετς αντίστοιχα. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τους Ντομάντας Σαμπόνις και Μάιλς Τέρνερ, οι οποίοι συνθέτουν ένα πολύ αποτελεσματικό δίδυμο ψηλών και θα έχουν από φέτος μαζί τους τον Γεωργιανό Γκόγκα Μπιτάτζε, που επιλέχθηκε στο νούμερο 18 του φετινού ντραφτ, τότε καταλαβαίνουμε ότι οι Πέισερς είναι κάτι παραπάνω από γεμάτοι. Αυτό όμως, που θα κρίνει, αν θα μπορέσουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να απειλήσουν τους Μιλγουόκι Μπακς και τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, τα φαβορί-δηλαδή-της Ανατολής, είναι η επιστροφή του Βίκτορ Ολαντίπο στην ενεργό δράση. Ο 27χρονος γκαρντ τραυματίστηκε στις αρχές του έτους και αναμένεται να επιστρέψει λίγο πριν τη διακοπή για το All Star Game. Αν είναι υγιής και στο υψηλό επίπεδο που βρισκόταν τα τελευταία δύο χρόνια τότε, οι Πέισερς έχουν ό,τι χρειάζονται για να επιστρέψουν στους τελικούς της περιφέρειας μετά από το 2014…

Έτοιμοι για το επόμενο βήμα

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όταν μια ομάδα φτάνει μερικά σουτ μακριά από τους τελικούς της Περιφέρειας, τότε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως υποψήφια έκπληξη για την επόμενη. Μετά την τρελή offseason όμως, ειδικά για τη Δύση, οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς δεν μπορούν παρά να… νιώθουν αουτσάιντερ. Η παρέα του Ντάμιαν Λίλαρντ, ο οποίος υπέγραψε νέο ηγεμονικό συμβόλαιο και του Σι Τζέι Μακ Κόλουμ, δυνάμωσε σε μεγάλο βαθμό με την προσθήκη του θηριώδη σέντερ, Χασάν Ουάιτσαϊντ, ο οποίος θα καλύψει την απουσία του τραυματία Γιουσούφ Νούρκιτς, ενώ οι προσθήκες των Μάριο Χεζόνια και Πάου Γκασόλ ισχυροποιούν σε σημαντικό βαθμό και τον πάγκο. Οι Μπλέιζερς ίσως βρίσκονται μία ή δύο προσθήκες μακριά από το να θεωρηθούν διεκδικητές του τίτλου και αν προκύψει κάποιο ενδιαφέρον trade κατά τη διάρκεια της χρονιάς, δεν αποκλείεται να… ενοχλήσουν από φέτος τα φαβορί της Δύσης.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

30/05/22

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

Έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη ο Πάμπλο Λάσο. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εισήχθη στο νοσοκομείο…

30/05/22

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

21/09/21

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

Πλήθος μπασκετικού κόσμου βρέθηκε σήμερα στο Βελιγράδι στην κηδεία του Ντούσαν Ιβκοβιτς, προκειμένου να τιμήσουν…

21/09/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

09/08/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

Έτοιμος να επενδύσει σε στοιχηματική εταιρεία είναι ο Shaquille O'Neal, ένας από τους πλέον πιο…

09/08/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

01/02/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

Φαίνεται πως ο Aaron Gordon των Orlando Magic, δεν έχει ξεχάσει όσα συνέβησαν στη «φούσκα»,…

01/02/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

30/01/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

Mετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περυσινή χρονιά από τους Lakers, o Anthony Davis αποκάλυψε…

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

O Bradley Beal είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες στο ΝΒΑ. Έχει εκπληκτικό ταλέντο,…

30/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

29/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

Μπορεί ο Tristan Thompson να αγωνίζεται με τη φανέλα των Celtics, όμως δεν ξεχνάει το…

29/01/21