Card image

Οι όμορφες ομάδες, όμορφα καίγονται

4 Νοεμβρίου 2019 12:42

Λοιπόν, για σήμερα σας έχω ένα τεστ: Κλείστε τα μάτια και πείτε όσα περισσότερα ονόματα παικτών των Golden State Warriors που έπαιξαν στον αγώνα τους με τη θεωρητικά χειρότερη ομάδα της λίγκας (Σάρλοτ Χόρνετς) και μάλιστα έχασαν εντός έδρας με 87-93.

Μην κλέβετε, σας βλέπω…

Λοιπόν, όποιος βρήκε πάνω από 3 (τρία) ονόματα να περάσει από τα γραφεία των nbaholics να του δώσουμε δώρο μια φανέλα του… Ky Bowman. Μη ρωτάτε ποιος στο διάολο είναι αυτός. Είναι παίκτης των προ διετίας πρωταθλητών και συνολικά τρεις πρωταθλητών για τέσσερις σεζόν πριν παραδώσουν τα σκήπτρα στους Τορόντο Ράπτορς.

Πάμε λοιπόν…
-Τζόρνταν Πουλ
-Ντάμιον Λι
-Κάι Μπόουμαν
-Γκλεν Ρόμπινσον (οχι ο Big Dog…)
-Άλεκ Μπερκς
-Έρικ Πασκάλ
-Ομάρι Σπέλμαν
-Ουίλι Κόλει-Στάιν
-Μαρκίς Κρις

Αυτοί αποτέλεσαν το ρόστερ των μέχρι πριν λίγους μήνες Dubs οι οποίοι πλέον έχουν γίνει… crabs. Και όλα αυτά ενώ μόλις πέντε μήνες, ή αν προτιμάτε 8 επίσημα ματς πριν είχαν παίξει με τους: Κέβιν Ντουράντ, Στέφεν Κάρι, Κλέι Τόμπσον, Ντρέιμοντ Γκριν, Αντρέ Ιγκουοντάλα, ΝτεΜάρκους Κάζινς, Σον Λίβινγκστον, Άντριου Μπόγκατ και τους Λούνει, Κουκ και Μπελ. Που πήγαν όλοι αυτοί και τι δουλειά έχουν αυτοί οι… άγραφοι στο ρόστερ των Ουόριορς θα το εξηγήσουμε παρακάτω.

H αρχή του τέλους…

Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς με το πότε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση αυτής της φοβερής παρέας στο bandwagon, της οποίας μπήκε σχεδόν ο μισός μπασκετικός κόσμος από το μέσο της δεκαετίας και μετά θα πρέπει να ανατρέξουμε ένα χρόνο πριν. Και πιο συγκεκριμένα στις 12 Νοεμβρίου όταν σε ένα τάιμ-άουτ κατά τη διάρκεια του αγώνα των Ουόριορς με τους Λος Άντζελες ο Ντρέιμοντ Γκριν αντάλλαξε (πολυ) βαριές κουβέντες με τον δις MVP των προηγούμενων τελικών Κέβιν Ντουράντ. Ο τελευταίος είχε παραπονεθεί για μία φάση μέσα στον αγώνα φωνάζοντας «δώσε μου τη γαμ…νη τη μπάλα», ο Γκριν αποκάλεσε τον Ντουράντ «bitch», ενώ οι κακές γλώσσες λένε πως αν στα αποδυτήρια δεν επενέβαινε ο συνήθως «ζεν» Κλέι Τόμπσον να βάλει άγριες φωνές, οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου ακόμη θα… δέρνονταν.

Το γυαλί ράγισε εκείνες τις μέρες και έσπασε κατά τη διάρκεια των πλέι-οφ. Το παραδέχθηκε άλλωστε πρόσφατα και ο KD σε συνέντευξή του στο ESPN και στη δημοσιογράφο Ρακέλ Νίκολς λέγοντας πως «ναι, σίγουρα έπαιξε ρόλο, εννοώ, όταν ένας συμπαίκτης σου σου μιλάει με αυτό τον τρόπο, ξέρεις… Δεν θα πω ψέμματα πάνω σε αυτό…»

Για τον τραυματισμό του στα πλέι-οφ με το Πόρτλαντ και την πίεση που του ασκήθηκε (και από το board των Ουόριορς πριν και κατά τη διάρκεια των τελικών με τους Ράπτορς) έχουν γραφτεί τόσα πολλά. Το σίγουρο είναι πως ο Ντουράντ λόγω της υπερβολικής και άδικης κριτικής που του είχε ασκηθεί όσο η ομάδα έπαιζε με τους Ρόκετς και μετά με τους Ράπτορς πως δηλαδή σκέφτεται το επόμενο συμβόλαιό του (ως free agent που ήταν το καλοκαίρι) και δεν ρισκάρει, αναγκάστηκε για να κλείσει στόματα, να επιστρέψει στον 5ο τελικό δίχως να έχει αποθεραπευτεί. Άντεξε κάτι παραπάνω από 11 λεπτά, χτύπησε ξανά, πιο σοβαρά αυτή τη φορά, οι Ουόριορς έχασαν μετά τον τίτλο, ο Ντουράντ έχασε όλη τη (φετινή) σεζόν και το Γκόλντεν Στέιτ έπαψε να θυμίζει αυτό που ξέραμε. Την ομάδα που σκορπούσε τρόμο, που το 2015-16 έκανε ρεκόρ όλων των εποχών με 73 νίκες, που πήρε τα πρωταθλήματα του 2015, του 2017 και του 2018.

Η αποχώρηση του Ντουράντ το καλοκαίρι θεωρείτο δεδομένη αφού ακόμη και στα στοιχήματα η παραμονή του στους Ουόριορς είχε απόδοση έκπληξης μεγατόνων. Όπως και έγινε αφού κατέληξε στο Μπρούκλιν. Ο Κάζινς «μυρίστηκε» τη δουλειά και πήδηξε από το καράβι αλλά στάθηκε άτυχος μιας και τραυματίστηκε και ενώ είχε συμφωνήσει με τους Λέικερς. Ο Κλέι Τόμπσον είχε προλάβει να τραυματιστεί σοβαρά στο τέλος των τελικών με τους γιατρούς να του συνιστούν να μείνει εκτός για όλη τη φετινή σεζόν προκειμένου να αποφευχθεί υποτροπή λόγω της «ύπουλης» φύσης του τραυματισμού. Ο Λίβινγκστον αποφάσισε να κρεμάσει τα σνίκερς του. Ο βετεράνος Ιγκουοντάλα κατέληξε από… σπόντα στο Μέμφις και περιμένει να δει που θα κλείσει την καριέρα του. Και έμεινε να… βολοδέρνει μόνος του ο Κάρι με τον Γκριν να κρατήσουν το πλοίο μέσα στη φουρτούνα. Όμως επειδή η μοίρα δεν τους είχε πει την τελευταία λέξη ήρθε ο τραυματισμός του Κάρι στο χέρι να τον θέσει 3 μήνες εκτός, ενώ ο Γκριν (λέγεται πως) θυμήθηκε ότι έχει ενοχλήσεις στη μέση και έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας για άγνωστο διάστημα και ο νεοφερμένος, θεωρητικά δεύτερο βιολί δίπλα στον Κάρι, ΝτεΑντζελο Ράσελ χτύπησε και αυτός αφήνοντας τον Στηβ Κερ με παίκτες που ίσως -και δεν είναι υπερβολή αυτό- να μη γνωρίζει ούτε τα μικρά τους ονόματα.

Πως να τα γνωρίζει δηλαδή όταν: Από τους παίκτες που έπαιξαν στον αγώνα με τη Σάρλοτ, μόνον ένας (Ντάμιον Λι) ήταν και στο περσινό ρόστερ έχοντας (συνολικά) 204 λεπτά συμμετοχής. Μόλις το 1% του χρόνου συμμετοχής της ομάδας του. Όσο για τους υπόλοιπους παίκτες, είχαν, συνολικά, όλοι μαζί δηλαδή, περί τα 6.000 λεπτά συμμετοχής στο ΝΒΑ σε διάφορες ομάδες τα προηγούμενα χρόνια, ποσοστό που καλύπτει περίπου το 30% ενός τυπικού ρόστερ ομάδας του ΝΒΑ. Ο ορισμός δηλαδή του ρόστερ αποτελούμενο από σκόρπια κομμάτια αντικατάστασης…

Κι ο “ανήφορος” είναι μπροστά…

Η φετινή σεζόν λοιπόν, με την ομάδα του Όκλαντ να έχει ήδη ρεκόρ 1-5, τον Κάρι να επιστρέφει αρχές Φλεβάρη (και αν), τον Γκριν να το παίζει «φτωχός και μόνος καουμπόι» και τον Ράσελ να ψάχνει για στήριγμα στο σκοράρισμα, είναι χαμένη παρά το γεγονός ότι με βάση το salary cap (138 εκατομμύρια δολάρια) είναι η 3η ακριβότερη ομάδα του ΝΒΑ μετά από Χιούστον (142 εκ.δολάρια) και Πόρτλαντ (140 εκ.δολάρια). Με το salary cap τους γεμάτο τουλάχιστον μέχρι το 2021-22 όταν ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Κάρι οι Ουόριορς θα έχουν χώρο για κάποιον δυνατό free agent από το καλοκαίρι του 2022 και μετά. Ένα χρόνο πριν λήγει το συμβόλαιο του ήδη περιζήτητου Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μπακς, άρα αν όντως τον θέλουν όπως αναφέρουν από πέρυσι διάφορα δημοσιεύματα, θα πρέπει να βρουν τρόπο να χωρέσουν το… super max που θα ζητήσει δικαίως ο «Greek Freak». Όμως για να το κάνουν αυτό θα πρέπει κάποιοι από τους καλούς τους παίκτες να παίξουν ώστε να έχουν αξία στην αγορά του ΝΒΑ για κάποια μελλοντική ανταλλαγή. Και αυτό τουλάχιστον για φέτος δεν προβλέπεται…

Δεν συμφωνείτε;

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

30/05/22

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

Έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη ο Πάμπλο Λάσο. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εισήχθη στο νοσοκομείο…

30/05/22

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

21/09/21

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

Πλήθος μπασκετικού κόσμου βρέθηκε σήμερα στο Βελιγράδι στην κηδεία του Ντούσαν Ιβκοβιτς, προκειμένου να τιμήσουν…

21/09/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

09/08/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

Έτοιμος να επενδύσει σε στοιχηματική εταιρεία είναι ο Shaquille O'Neal, ένας από τους πλέον πιο…

09/08/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

01/02/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

Φαίνεται πως ο Aaron Gordon των Orlando Magic, δεν έχει ξεχάσει όσα συνέβησαν στη «φούσκα»,…

01/02/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

30/01/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

Mετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περυσινή χρονιά από τους Lakers, o Anthony Davis αποκάλυψε…

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

O Bradley Beal είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες στο ΝΒΑ. Έχει εκπληκτικό ταλέντο,…

30/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

29/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

Μπορεί ο Tristan Thompson να αγωνίζεται με τη φανέλα των Celtics, όμως δεν ξεχνάει το…

29/01/21