Card image

Τα 5 αντικείμενα του πόθου και ένα… blockbuster

16 Δεκεμβρίου 2019 12:08

Η 15η Δεκεμβρίου σήμανε και επίσημα την έναρξη της περιόδου των ανταλλαγών για το ΝΒΑ, περίοδος που θα κρατήσει μέχρι και το All Star Weekend που και φέτος θα πραγματοποιηθεί μέσα Φλεβάρη. Μέχρι τότε λοιπόν σίγουρα θα ακούσετε και θα διαβάσετε πολλά περισσότερα από όσα τελικά θα γίνουν αλλά πιστεύω συμφωνείτε κι εσείς ότι η περίοδος των ανταλλαγών, κάτι αντίστοιχο με τη… μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου στο ποδόσφαιρο, είναι ένα «μικρό καλοκαίρι» στην καρδιά του χειμώνα.

Φέτος λοιπόν με τα έως τώρα δεδομένα και με την πορεία των φαβορί μέσα στη σεζόν δεν είναι απίθανο να δούμε κάποιες σημαντικές μετακινήσεις που θα αλλάξουν τις ισορροπίες. Με τους Bucks ασυναγώνιστους στην Ανατολή Σέλτικς και Σίξερς «ψάχνονται» για κάτι καλύτερο ενώ οι πρωταθλητές Τορόντο Ράπτορς με τρία συμβόλαια βετεράνων να λήγουν το καλοκαίρι (Λόουρι, Γκασόλ, Βαν Φλιτ) ίσως προσπαθήσουν να «χτίσουν» γύρω από τον νέο τους σταρ Πολ Σιακάμ. Στη Δύση οι Λέικερς παραμένουν πρώτοι ξέρουν όμως ότι οι Κλίπερς που έχουν τους και δύο τους σταρ Καουάι και Τζορτζ μαζί κάθε 3 ματς μπορούν ανά πάσα στιγμή να αμφισβητήσουν τα πρωτεία τους, ενώ οι Χιούστον Ρόκετς με το άθλιο μπάσκετ που παίζουν βολοδέρνουν κάπου στην 5η θέση πολύ μακριά από τους στόχους που είχαν θέσει όταν έβαζαν δίπλα στον Χάρντεν τον Ουέστμπρουκ.

Παράλληλα υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες που εμφανίζονται ως αουτσάιντερ, σαν το Πόρτλαντ, το Μαιάμι, το Ντάλας κ.α. που θα μπορούσαν μέσω μιας δυνατής ανταλλαγής να κάνουν το παραπάνω βήμα για να γίνουν φαβορί.

Ποιοι βρίσκονται στο trade block;

Πάμε λοιπόν να δούμε κατ’ αρχήν ποια είναι τα βαριά χαρτιά αυτής της περιόδου, δηλαδή οι διάσημοι παίκτες που σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ βρίσκονται στο λεγόμενο trade block.

Πρώτος και καλύτερος ο Kevin Love. Ο βετεράνος ψηλός των Κλίβελαντ Καβαλίερς ο οποίος μετά τη φυγή του ΛεΜπρον έχει… μαραζώσει από πέρυσι και ανοιχτά «ψάχνεται» για να φύγει. Λέγεται ότι επιθυμητός από τον ίδιο προορισμός είναι το Πόρτλαντ, η πόλη στην οποία μεγάλωσε. Οι Μπλέιζερς μετά την απόκτηση και του Άντονι θέλουν έναν ακόμη βετεράνο, παίκτη ρακέτας κατά προτίμηση, για να καλύψουν τις απουσίες των σέντερ Νούρκιτς και Κόλινς. Ο Ουαϊτσάιντ όπως αναμενόταν έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και δεν έχει πείσει οπότε είναι Νο1 υποψήφιος για αντάλλαγμα. Για τον Λαβ θεωρητικά θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν και οι Ρόκετς που έχουν παίκτες για να δώσουν και να βάλουν δίπλα στον Ελβετό σέντερ Καπέλα ένα ακόμη σημείο αναφοράς στη ρακέτα. Ο Έρικ Γκόρντον (από τη στιγμή που έχει «βγει» ως σουτέρ από τον πάγκο ο ΜακΛεμόρ), ο PJ Τάκερ και ο Ντάνουελ Χάους είναι υποψήφιοι για ανταλλάγματα.

Δεύτερος στη λίστα ο Κρις Πολ ο οποίος μαζί με τον Νεοζηλανδό Στίβεν Άνταμς και τον Ντανίλο Γκαλινάρι είναι στο trade block των Θάντερ αλλά ίσως ο πιο περιζήτητος ποιντ-γκαρντ. Με δεδομένο ότι ο ΛεΜπρον είναι κολλητός του φίλος, οι Λέικερς θέλουν έναν πιο σταθερό πλέι-μέικερ αντί του επιρρεπή και στους τραυματισμούς Ρόντο ενώ είναι και… χρόνια τώρα αποθημένο τους μην εκπλαγείτε αν τον δούμε στα κίτρινα και μωβ. Ο βετεράνος Εϊβερι Μπράντλεϊ, κάποια μελλοντικά ντραφτ-πικ, ο Ρόντο είναι υποψήφιοι ως ανταλλάγματα, ενώ τον Πολ λέγεται ότι εξετάζουν και οι Μαιάμι Χιτ προσφέροντας τον Σλοβένο Γκόραν Ντράγκιτς και τον Τζάστις Ουίνσλοου.

Μιλώντας για τους Λέικερς πάντως πιστεύω ότι αν θέλουν να ταράξουν ακόμη περισσότερο τα νερά και να προσθέσουν έναν All-Star στην πεντάδα τους δεν θα στραφούν στον Πολ αλλά στον νεότερο και πιο αποτελεσματικό Μπράντλεϊ Μπίελ. Ναι, τον ελλείψει Τζον Ουόλ ηγέτη των φετινών Ουάσιγκτον Ουίζαρντς ο οποίος όμως δεν φαίνεται να είναι και ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη φετινή κακή πορεία της ομάδας του. Βέβαια το τίμημα για τον Μπίελ θα είναι πολύ μεγαλύτερο για να γίνει Λέικερ και ο Ρομπ Πελίνκα θα πρέπει να κάνει την… καρδιά του πέτρα και να δώσει αυτόν που είχε «χαλάσει» πέρυσι τέτοιο καιρό την ανταλλαγή για τον Άντονι Ντέιβις. Ναι, καλά καταλάβατε, αναφέρομαι στον Κάιλ Κούζμα.

Ο ταλαντούχος νεαρός φόργουορντ φέτος δεν έχει ξεκάθαρο ρόλο. Έρχεται συνήθως από τον πάγκο, ο ΛεΜπρον (εεεε συγγνώμη, ο Βόγκελ ήθελα να πω) δεν τον εμπιστεύεται και ο ίδιος έχει δει να νούμερά του να πέφτουν κατά 7 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ μέσο όρο!

Για τον Μπίελ πάντως μην απορήσετε αν μυριστούν ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει ανταλλαγή να εμπλακούν ομάδες όπως οι Σέλτικς ή οι Νάγκετς. Οι «Κέλτες» έχουν παίκτες να αντιπροτείνουν όπως τον επιρρεπή στους τραυματισμούς Χέιγουορντ, ακόμη και τον Τζέιλεν Μπράουν προκειμένου να βάλουν δίπλα στον Κέμπα έναν ακόμη σούπερ σκόρερ. Οι Νάγκετς από την άλλη χρειάζονται έναν δυνατό σκόρερ δίπλα στον Μάρεϊ και θα μπορούσαν να δώσουν τον Χάρις, τον Πόρτερ που τον έχουν και βολοδέρνει μεταξύ πάγκου και εξέδρας ίσως και ντραφτ-πικ.

Τέταρτος All-star που ακούγεται έντονα ότι θα αλλάξει γειτονιά είναι ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν. Ο οποίος στην πραγματικότητα μετά την ανταλλαγή των Σπερς με τους Ράπτορς για τον Λέοναρντ δεν προσέφερε τα αναμενόμενα στα «σπυρούνια». Η φετινή πορεία της ομάδας του Πόποβιτς είναι απογοητευτική και ίσως είναι μια χρυσή ευκαιρία για να μπουν ρε rebuild mode. Κάποιοι μιλάνε για τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ αλλά η λογική λέει ότι αυτός που θα φύγει είναι ο ΝτεΡόζαν με το Ορλάντο να του κάνει τα γλυκά μάτια προσφέροντας είτε τον Μαυροβούνιο σέντερ Βούτσεβιτς είτε τον Άαρον Γκόρντον και τον παροπλισμένο φέτος σέντερ Μο Μπαμπά.

Το Ορλάντο, δε, αν δεν του… κάτσει ο ΝτεΡόζαν θα στραφεί στον… ΝτεΑντζελο. Τον ΝτεΑντζελο Ράσελ ο οποίος προφανώς και δεν βρήκε στο Γκόλντεν Στέιτ αυτά που περίμενε λόγω των τραυματισμών και της χείριστης πορείας που έχουν έως τώρα στη σεζόν. Ο Ράσελ είναι ο 5ος σταρ της παρέας των παικτών που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες όπως ανέφερα στον πρόλογο. Το Ορλάντο θα μπορούσε να δώσει τον Γκόρντον και τον γκαρντ Ογκούστιν βάζοντας έναν δεινό σκόρερ δίπλα στον Φουρνιέ. Όμως για τον 23χρονο γκαρντ/φόργουορντ των Ουόριορς λογικά θα ενδιαφερθούν η Φιλαντέλφια (προσφέροντας τον Τομπάιας Χάρις) ή και η Μινεσότα που ψάχνει έναν σταθερό σκόρερ και ίσως θελήσει να κεφαλαιοποιήσει την ανέλπιστα πολύ καλή σεζόν που κάνει έως τώρα ο Άντριου Ουίγκινς.

Οι περιζήτητοι ρολίστες

Πέρα από τους πέντε παίκτες που προανέφερα υπάρχουν και κάποιοι ρολίστες που είναι περιζήτητοι. Σαν τον παροπλισμένο από τους Μέμφις Γκρίζλις Αντρε Ιγκουοντάλα τον οποίο λέγεται ότι έχει ήδη «καπαρώσει» ο ΛεΜπρον για τους Λέικερς ενώ ακούγονται και οι Μιλγουόκι Μπακς προκειμένου να προσθέσουν σκληράδα, εμπειρία και άμυνα ενόψει πλέι-οφ. Όπως τον Λετονό φόργουορντ της Ουάσιγκτον Νταβίς Μπερτάνς ο οποίος βάζει 4 τρίποντα ανά αγώνα σουτάρωντας με 47% από τα 7μ.25 και θα ταίριαζε γάντι σε ομάδες σαν τους Σίξερς. Ή τον βετεράνο φόργουορντ των φριχτών και φέτος New York Knicks Μάρκους Μόρις ο οποίος κάνει ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 18,6 πόντους, σχεδόν 6 ριμπάουντ με 48% στο τρίποντο. Ντένβερ και Μπρούκλιν ακούγεται ότι τον εξετάζουν ενώ βάλτε και το όνομα του Λόνζο Μπολ στη συζήτηση.

Και κάτι τελευταίο έτσι για να… ανάψει η κουβέντα. Πως θα σας φαινόταν να έμπαιναν οι Χιούστον Ρόκετς σε συζητήσεις με το Μαιάμι για τον Τζίμι Μπάτλερ μπας και σώσουν τη φετινή χρονιά; Τον ήθελαν προπερυσι, τον ήθελαν πέρυσι, ίσως ήρθε η ώρα για ένα blockbuster deal που σίγουρα θα τάραζε τα νερά.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

30/05/22

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

Έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη ο Πάμπλο Λάσο. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εισήχθη στο νοσοκομείο…

30/05/22

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

21/09/21

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

Πλήθος μπασκετικού κόσμου βρέθηκε σήμερα στο Βελιγράδι στην κηδεία του Ντούσαν Ιβκοβιτς, προκειμένου να τιμήσουν…

21/09/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

09/08/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

Έτοιμος να επενδύσει σε στοιχηματική εταιρεία είναι ο Shaquille O'Neal, ένας από τους πλέον πιο…

09/08/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

01/02/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

Φαίνεται πως ο Aaron Gordon των Orlando Magic, δεν έχει ξεχάσει όσα συνέβησαν στη «φούσκα»,…

01/02/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

30/01/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

Mετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περυσινή χρονιά από τους Lakers, o Anthony Davis αποκάλυψε…

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

O Bradley Beal είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες στο ΝΒΑ. Έχει εκπληκτικό ταλέντο,…

30/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

29/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

Μπορεί ο Tristan Thompson να αγωνίζεται με τη φανέλα των Celtics, όμως δεν ξεχνάει το…

29/01/21