Card image

Γιάννη, μη φοβάσαι άλλο…

19 Φεβρουαρίου 2020 11:28

Η ομάδα του μπορεί να μην νίκησε στο All Star Game της Κυριακής αλλά αυτό ήταν το λιγότερο που απασχόλησε τον Giannis Antetokounmpo κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Σικάγο. Ο (προσφάτως) πατέρας του Λίαμ Τσαρλς αρχίζει πλέον να καταλαβαίνει σιγά-σιγά ότι βρίσκεται μακριά από τη μιζέρια της Ψωροκώσταινας, ότι είναι ένας σούπερ-σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς και πως, όπως σωστά παρατήρησε ο πρώην πλανητάρχης Barack Obama (με τον οποίο έκατσαν δίπλα-δίπλα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης): «ήρθε η ώρα Γιάννη να γίνεις πιο εξωστρεφείς γιατί ο κόσμος σε έχει ανάγκη».

Ενώ λοιπόν εμείς ασχολούμαστε και θα ασχολούμαστε μέχρι τον Ιούνιο για το αν θα έρθει ή όχι ο Γιάννης στην Εθνική (που κατά την ταπεινή μου άποψη-εκτίμηση δεν θα έρθει ανεξάρτητα με το αν θα πάνε μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ οι Bucks), ενώ υπάρχουν ακόμη πολλοί εκεί έξω και μην κάνετε πως δεν τους βλέπετε/δεν τους διαβάζετε στα social media που θεωρούν τον Γιάννη «λάθρο», ο Giannis έχει πάρει τον δρόμο ή μάλλον τη λεωφόρο που ακολουθεί κάθε σούπερ-σταρ του ΝΒΑ. Να γίνει είδωλο όχι μόνο για τις μπασκετικές του ικανότητες, το ταλέντο και το πνεύμα νικητή που έχει αλλά είδωλο και πρότυπο για εκατομμύρια ανθρώπους εκεί έξω, κοντά μας ή μακριά μας δεν έχει σημασία, που πασχίζουν για μία καλύτερη ζωή. Όπως ο καθένας ορίζει τη φράση «καλύτερη ζωή».

Οι συμβουλές του πρώην πλανητάρχη

Και μόνο το γεγονός ότι ο Γιάννης έγινε ισότιμος συνομιλητής με κοτζάμ Obama και άκουσε με προσοχή τις συμβουλές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ λέει πολλά.

giannis_barack

Σημαίνει ότι και οι Αμερικάνοι και δη οι Αφροαμερικάνοι βλέπουν στο πρόσωπο του Antetokounmpo έναν αθλητή-άνθρωπο που θα «διαδεχτεί» τον LeBron όσον αφορά στη δημιουργία πρότυπων για τη νεολαία. Και επαναλαμβάνω και τονίζω όχι για τις αναμφισβήτητες μπασκετικές/αθλητικές ικανότητές του. Αλλά για την προσφορά του στον συνάνθρωπο, για το πως μπορεί να επηρεάσει ζωές συνανθρώπων του είτε μέσω δωρεών, είτε μέσω συμμετοχής σε διάφορες πράξεις/δράσεις/ενέργειες είτε μέσω της δημιουργίας δικών του project για τα παιδιά ή για όσους έχουν ανάγκη.

Η δράση του εντός ελληνικών συνόρων

Στην Ελλάδα, ο Greek Freak, εκτός από τη συμμετοχή σε δράσεις του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», αλλά και άλλες δωρεές που έχει κάνει (όπως για τη δημιουργία γηπέδου μπάσκετ στη Ραφήνα) τρέχει εδώ και λίγους μήνες το πρόγραμμα Antetokounbros Academy σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, πρόγραμμα που αφορά στην άθληση 100 παιδιών 12-16 ετών που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες (μεταξύ αυτών και μετανάστες φυσικά) αλλά μάλλον οι περισσότεροι δεν το έχετε καν ακουστά.

Antetokounbros Academy

Τόσο λόγω του ότι τα περισσότερα ΜΜΕ το έχουν «θάψει» για να το πω ωμά όσο και γιατί ο ίδιος δεν το έχει διαφημίσει όσο θα έπρεπε φοβούμενος τυχόν αντιδράσεις από μερίδα του κοινού που σας μιλούσα παραπάνω. «Πάει και δίνει τα λεφτά του στους «λάθρο» ενώ πεινάνε τα δικά μας τα παιδιά». Το πιο ευγενικό απ’ όσα πιστεύω ότι θα γραφτούν από καλοθελητές. Λες και τα παιδιά των… άλλων δεν αξίζουν μιας καλύτερης τύχης, μίας άλλης ευκαιρίας…

Ο Μπαράκ Ομπάμα λοιπόν πέταξε το γάντι στον Αντετοκούνμπο ο οποίος με τη σειρά του δείχνοντας ότι ακόμη δεν έχει και δεν θέλει να ξεχάσει όσα βίωσε μέχρι να γίνει από «λάθρο» όπως ακόμη κάποια ασπόνδυλα όντα τον αποκαλούν, ο «Γιάννης της Ελλάδας» επειδή η φύση τον προίκισε με ιδιαίτερα προσόντα και μεγάλη καρδιά, απάντησε: «Σε όλη μου τη ζωή μέχρι τώρα προσπάθησα να κρατήσω μακριά την ιδιωτική μου ζωή ότι και αν έκανα. Φοβόμουν να μιλήσω δημόσια, να εξωτερικεύσω αυτά που αισθάνομαι γιατί σε όλη μου τη ζωή έβλεπα τους γονείς μου να κρύβονται. Ήταν μετανάστες, ήταν παράνομοι, και αυτό, ότι έπρεπε να κρύβονται, με ακολούθησε σε όλη μου τη ζωή» παραδέχθηκε απευθυνόμενος στον Ομπάμα προσθέτοντας: «Φοβόμουν εκεί έξω. Φοβόμουν να μοιραστώ με άλλους ανθρώπους την άποψή μου. Οι γονείς μου δούλευαν σκληρά για να μας φέρνουν ένα πιάτο φαγητό και ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες για αυτούς. Ζούσαμε σε μία γειτονιά με λευκούς, είχαμε μετανάστες γονείς, οπότε έπρεπε να έχουμε έναν πολύ κλειστό κύκλο ανθρώπων γύρω μας, ανθρώπους που μπορούσαμε να εμπιστευτούμε και που ξέραμε ότι δεν θα μας την έφερναν πισώπλατα. Οπότε εμπιστευτήκαμε ανθρώπους που ήταν ικανοί να μας βοηθήσουν, να μας καθοδηγήσουν».

Η πρόβλεψη του Middleton

Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι τι ακριβώς λέει και πόσα περισσότερα εννοεί με τα λόγια του αυτά ο Antetokounmpo που λίγο η τύχη, λίγο το ταλέντο τον έφεραν να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του κόσμου.

giannis_kris

Όμως τώρα είναι που πρέπει να βγει μπροστά και όπως προέβλεψε ο συμπαίκτης του Khris Middleton σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ του Giannis και του Ομπάμα στο The Undefeated προέβλεψε πως τα λόγια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ θα τον επηρεάσουν προς τη σωστή κατεύθυνση. «Όταν είχε έρθει στο Μιλγουόκι στα 18 του ήταν πολύ κλειστός, δεν ήξερε ποιον και πως να εμπιστευτεί κάποιον. Είναι όμως έξυπνος και κυρίως είναι ένας άνθρωπος που θέλει να δίνει πίσω, να προσφέρει» είπε ο Middleton και ο Antetokounmpo τον… δικαίωσε με τα λεγόμενά του. «Είμαι εδώ για να βοηθήσω ότι και αν χρειαστεί να κάνω. Να βοηθήσω την κοινωνία, την οικογένεια όπου και όπως μπορώ» είπε προς τον Obama σηκώνοντας το γάντι. «Βρίσκομαι σε μία θέση όπου μπορώ να προσφέρω. Δεν έχω κάποια αποστολή, αλλά ξέρω ότι εκεί έξω άνθρωποι προσέφεραν σε εμένα. Από την πόλη του Μιλγουόκι, την κοινωνία, τους φιλάθλους και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να ανταποδώσω. Ξέρω ότι εκεί έξω υπάρχει φτώχεια και θα προσπαθήσω να μπω σε διάφορα κοινωνικά προγράμματα για να βοηθήσω» υποσχέθηκε και όλοι μας είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνει και με το παραπάνω.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

30/05/22

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

Έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη ο Πάμπλο Λάσο. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εισήχθη στο νοσοκομείο…

30/05/22

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

21/09/21

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

Πλήθος μπασκετικού κόσμου βρέθηκε σήμερα στο Βελιγράδι στην κηδεία του Ντούσαν Ιβκοβιτς, προκειμένου να τιμήσουν…

21/09/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

09/08/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

Έτοιμος να επενδύσει σε στοιχηματική εταιρεία είναι ο Shaquille O'Neal, ένας από τους πλέον πιο…

09/08/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

01/02/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

Φαίνεται πως ο Aaron Gordon των Orlando Magic, δεν έχει ξεχάσει όσα συνέβησαν στη «φούσκα»,…

01/02/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

30/01/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

Mετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περυσινή χρονιά από τους Lakers, o Anthony Davis αποκάλυψε…

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

O Bradley Beal είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες στο ΝΒΑ. Έχει εκπληκτικό ταλέντο,…

30/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

29/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

Μπορεί ο Tristan Thompson να αγωνίζεται με τη φανέλα των Celtics, όμως δεν ξεχνάει το…

29/01/21