Card image

Πείτε μου έναν λόγο, που οι Bucks δε θα πάρουν φέτος πρωτάθλημα

2 Μαρτίου 2020 19:50

Και θα σας πω κι εγώ 10 που θα πάρουν οι Bucks το πρωτάθλημα…

Βλέποντας τα «ελάφια» πολύ αναλυτικά στα τελευταία τους παιχνίδια και τον τρόπο με τον οποίο τα διαχειρίζονται και τα κερδίζουν κι αν συνυπολογίσω και τις «απόλυτες» στατιστικές, ξαναρωτάω. Η μάλλον, ξαναζητάω… Να μου πείτε έναν λόγο που οι Bucks φέτος δεν είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο…

Ο παράγοντας MVP

Οι Bucks αυτή τη στιγμή έχουν στο ρόστερ τους τον καλύτερο παίχτη του NBA. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πέραν του ότι είναι ο MVP του περσινού πρωταθλήματος, παίζει ως τέτοιος και φέτος. Τα νούμερά του (τα βασικά), είναι 29.9 πόντοι, 13.8 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ. Παίζει λιγότερο από 30΄ στα περισσότερα παιχνίδια και φυσιολογικά έχει το μεγαλύτερο PIR (σύστημα αξιολόγησης) στο NBA. Όλων των εποχών. Όχι μόνο φέτος.

Σε κάτι που δε στέκεται κανείς, είναι και το γεγονός των 30΄. Ο Budenholzer δεν είναι χαζός που κρατάει τον MVP του 30΄ στο παρκέ, όταν όλοι οι υπόλοιποι σταρ των ομάδων μετρούν περισσότερα λεπτά. Μαντέψετε ποιος, παρόλο που έτσι κι αλλιώς θα το έκανε χάρις  στην αθλητικότητα και στην αντοχή που έχει, θα είναι πιο ξεκούραστος στα playoffs; Ο Γιάννης.

36.8΄ ο Harden, 36.1΄ ο Westbrook, 34.9΄ ο James, 32.3΄ ο Leonard και πάει λέγοντας. Όλοι παίζουν περισσότερο από τα 30.2 λεπτά που κάθεται στο παρκέ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Οπότε, πέραν του ότι ο Γιάννης αυτή τη στιγμή θα «καθαρίσει» το βραβείο του MVP με τα νούμερα και τον τρόπο με τον οποίο οδηγεί τους Bucks στο απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, το κάνει παίζοντας και λιγότερο από όλους.

Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος

Όταν οι Warriors μεγαλουργούσαν την προηγούμενη πενταετία, όλοι επικεντρώνονταν στο γεγονός ότι «βάζουν τα τριποντα». Φυσικά, όσοι ασχολούνταν σοβαρά με το άθλημα, έβλεπαν ότι το δυνατό σημείο των «πολεμιστών», ήταν… η άμυνα. Το καλύτερο def rating τη σεζόν 2014-2015 και σταθερά μέσα στο τοπ10 (τη σεζόν 2016-2017 ήταν και στο Νο2) της σχετικής λίστας.

Φέτος οι Bucks είναι αυτοί που μετρούν το καλύτερο def rating του πρωταθλήματος. Αυτό, σε συνδυασμό με την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και το τρίτο καλύτερο offensive rating, είναι που τους δίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή το τρομερό ρεκόρ των 52 νικών και των οχτώ ηττών.

Μια ομάδα που έχει μοιράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι της σε άμυνα κι επίθεση. Αρκετά ψηλή στην άμυνα, με ικανούς σουτέρ τριών πόντων σε όλες τις θέσεις. Και φυσικά, να σημειώσουμε ότι προς ώρας έχουν το καλύτερο point differential όλων των εποχών στο NBA.

Μαζεμένη εμπειρία

Την χρονιά που ο Γιάννης αναδείχθηκε ο πιο βελτιωμένος παίχτης του NBA, οι Bucks αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των playoffs. Πρόπερσι που βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο, οι Bucks αποκλείστηκαν και πάλι στον πρώτο γύρο, αλλά όχι τόσο αφελώς όπως το 2017. Το πάλεψαν, έχασαν στο τελευταίο ματς από τους Celtics. Πέρυσι, ο Γιάννης βγήκε MVP. Θα έλεγα ότι ήταν εντελώς αφελής και πέρυσι ο αποκλεισμός τους. 4-2 στους τελικούς της Ανατολής και πάλι από τους Raptors.

Όλα αυτά μετράνε. Είναι παράσημα εμπειρίας που μαζεύει μια ομάδα. Οι Bucks πλέον ξέρουν. Και τι λάθη έκαναν και τι λάθη δεν πρέπει να κάνουν. Και το βασικότερο. Σε όλη αυτή τη διαδρομή, ο καλύτερός τους παίχτης συνεχώς εξελίσσεται.

No LeBron, No Kawhi

Κακά τα ψέματα, μπορεί ο Γιάννης αυτή τη στιγμή να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο ΝΒΑ με τα κατορθώματά του στην κανονική διάρκεια, οι LeBron και Kawhi θεωρώ ότι είναι ένα κλικ πάνω. Κι ας μην ακούγονται τόσο πολύ στην regular. Είναι σημαντικό για τους Bucks, ότι δε θα τους συναντήσουν πουθενά φέτος, πλην των τελικών.

Θα μου πει κάποιος, ποια η διαφορά. Για να πάρεις το πρωτάθλημα, πρέπει να κερδίσεις αυτούς. Απλά, στην ψυχολογία του Γιάννη, αλλά και των Bucks, θα είναι εντελώς διαφορετικό το αν ξέρουν ότι κερδίζοντας LeBron ή Kawhi παίρνεις το πρωτάθλημα και εντελώς διαφορετικό το να γνωρίζεις ότι για να πάρεις το πρωτάθλημα, εκτός από αυτούς (έναν εκ των δύο) έχεις ακόμα ένα «εμπόδιο» παρακάτω. Δημιουργεί μεγαλύτερη «πείνα» η φετινή συνθήκη. Και το all-in θα το κάνεις σε μια σειρά. Σε αυτή με Lakers ή Clippers (αν φτάσει ως εκεί φυσικά).

Η εικόνα τους στο παρκέ

Άφησα για το τέλος το πιο υποκειμενικό (νομίζω). Αν κάτι με οδήγησε να γράψω το σημερινό blog, αυτό ήταν η εικόνα των Bucks στα τελευταία κυρίως παιχνίδια. Οι Bucks πήγαν στο Toronto και μια ομάδα που είχε αρνηθεί την ήττα στα τελευταία 17 ματς, έγινε παιχνιδάκι στα χέρια των Bucks.

Ακολούθως οι Thunder. Που μετά τα μέσα Νοέμβρη κάνει πορεία πρωταθλητισμού κι έχει ρεκόρ καλύτερο από τις 28 ομάδες του NBA. 47 πόντους τους κέρδισαν οι Bucks. Τέλος, είδαμε το πως αντέδρασαν σε ματς εύκολα, όπως αυτό με τους Hornets.

Όλες-όλες οχτώ είναι οι ήττες των Bucks. Και δόξα τω θεώ, έχουν παίξει και με Lakers και με Clippers και με Rockets. Ειρήσθω εν παρόδω, δεν υπάρχει ήττα από τη συγκεκριμένη τριάδα. Έχουν και παρακάτω ματς βέβαια.

Αντί επιλόγου…

Αυτό που είναι σίγουρο πάντως, είναι το γεγονός ότι παρά το ότι οι Bucks είναι η πιο dominant ομάδα φέτος, βάση εικόνας και στατιστικών αριθμών, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν λογίζεται από σχεδόν όλους, ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 10 να ρωτήσω, ζήτημα να μου πει ένας ότι το πρωτάθλημα θα το πάρουν οι Bucks. Κι αυτός πιθανώς να είναι υποκειμενικός κριτής γιατί θα είναι μεγάλος φαν του Γιάννη. Οι Bucks πάντως, τη δεδομένη πάλι χρονική στιγμή, παίζουν ακόμα πιο επιβλητικά από τους Warriors της περασμένης πενταετίας.

Οπότε, κλείνοντας και παραθέτοντας τις παραπάνω απόψε, εγώ θα ξαναζητησω… Πείτε μου έναν ρημάδι λόγο, που οι Bucks δε θα πάρουν φέτος το πρωτάθλημα…

ΥΓ 10 λόγους είπα ότι θα σας πω, πέντε βγήκαν. Οπότε ας μου πείτε μισό εσείς…

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

30/05/22

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

Έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη ο Πάμπλο Λάσο. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εισήχθη στο νοσοκομείο…

30/05/22

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

21/09/21

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

Πλήθος μπασκετικού κόσμου βρέθηκε σήμερα στο Βελιγράδι στην κηδεία του Ντούσαν Ιβκοβιτς, προκειμένου να τιμήσουν…

21/09/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

09/08/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

Έτοιμος να επενδύσει σε στοιχηματική εταιρεία είναι ο Shaquille O'Neal, ένας από τους πλέον πιο…

09/08/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

01/02/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

Φαίνεται πως ο Aaron Gordon των Orlando Magic, δεν έχει ξεχάσει όσα συνέβησαν στη «φούσκα»,…

01/02/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

30/01/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

Mετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περυσινή χρονιά από τους Lakers, o Anthony Davis αποκάλυψε…

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

O Bradley Beal είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες στο ΝΒΑ. Έχει εκπληκτικό ταλέντο,…

30/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

29/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

Μπορεί ο Tristan Thompson να αγωνίζεται με τη φανέλα των Celtics, όμως δεν ξεχνάει το…

29/01/21