Card image

Όταν ο Οβελίξ ήπιε μια τζούρα από τον ζωμό

3 Μαρτίου 2020 11:21

Αν ο James Harden θέλει να μνημονεύεται για πολλά ακόμη χρόνια από τους φίλους των Bucks και κατ’ επέκταση και τους Έλληνες φαν του Γιάννη Αντετοκούνμπο το μόνο που έχει να κάνει ενόψει πλέι-οφ του ΝΒΑ είναι να… ξεκλειδώσει μία ακόμη πίστα του Greek Freak και τότε είναι πιθανό να τον δούμε πρωταθλητή…

Η άστοχη δήλωση του Harden

Η δήλωση του «μούσια» (τον οποίο ως όλοι γνωρίζετε δεν συμπαθώ καθόλου για τις μπασκετικές του ικανότητες και δεξιότητες, για να το πω κομψά) πριν από λίγες μέρες αναφορικά στο ότι ο Antetokounmpo δεν έχει… ικανότητες και απλά είναι ένας ψηλός που τρέχει και καρφώνει δημιούργησε ένα «μίνι» τέρας.

Ήταν σαν το «ποτό» που έπινε ο Hulk και γινόταν πράσινος από το κακό του ή για εμάς τους παλαιοτερους σαν τον ζωμό που έδινε ο δρυίδης Πανοραμίξ στους ανυπότακτους Γαλάτες του χωριού του Αστερίξ. Ζωμό που δεν έγινε στον θηριώδη Οβελίξ επειδή είχε πέσει μέσα στο καζάνι όταν ήταν μικρός. Σε ένα αντίστοιχο «καζάνι» είχε πέσει και ο Greek Freak με αποτέλεσμα να ποτιστεί με απίστευτα σωματικά και αθλητικά προσόντα μόνο που στην περίπτωση των δηλώσεων του Harden ο Antetokounmpo ήπιε μια τζούρα από τον ζωμό. Και το αποτέλεσμα ήταν 41 πόντοι και 20 ριμπάουντ χωρίς μάλιστα να ιδρώσει ιδιαίτερα κόντρα σε μία από τις πιο «σκληρές» ειδικά απέναντί του άμυνες του ΝΒΑ αυτή των Hornets.

Ο Antetokounmpo όπως έχω ξαναγράψει από αυτή εδώ τη στήλη έφτασε εδώ που βρίσκεται τώρα επειδή έβαζε πάντα -υψηλούς- στόχους και στο όνομα της οικογένειας του, της σχέσης που έχει με τα αδέρφια του, τη μητέρα του και πλέον με τον γιο του, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να τους φέρει σε πέρας. Κάπως έτσι άντεξε στους αφιλόξενους δρόμους της Αθήνας πουλώντας CD, κάπως έτσι άνοιξε τα φτερά του από τον Φιλαθλητικό φτάνοντας μέχρι το Wisconsin, κάπως έτσι θα διεκδικήσει και φέτος το δαχτυλίδι.

Ο Harden ηθελημένα ή όχι δεν έχει σημασία, άγγιξε ξανά μία από τις ευαίσθητες χορδές του Giannis. Τον «προκάλεσε» να αποδείξει και στον «μούσια» πόσο λάθος έχει και αν το κάνει με μία αντίστοιχη δήλωση και στα πλέι-οφ θα δούμε ωραία πράγματα.

Διαφορά ποιότητας

Εδώ να κάνω μία απαραίτητη παρένθεση. Την ατάκα του Γιάννη στη χαβαλέ κουβέντα με τον Charles Barkley (ο οποίος τον… τσίγκλησε αφού αυτή είναι η δουλειά του) κατά τη διάρκεια της επιλογής των παικτών για τις ομάδες του All Star Game δεν τη θεωρώ ούτε υπερβολική ούτε ασεβή. Χάρντεν και Γιάννης είναι δύο εντελώς διαφορετικοί μπασκετικοί κόσμοι. Ο ένας παίζει για την πάρτη και τα νούμερά του, θέλει να ντριπλάρει μέχρι να σβήσει ο ήλιος και να κοροϊδεύει τους αντιπάλους, ο άλλος παίζει για την ομάδα και για τη νίκη. Ακόμη, δε, και αν δεχθώ ότι ο Antetokounmpo υποτίμησε τον Harden με την κουβέντα του πως «θέλω κάποιον να πασάρει τη μπάλα», εντάξει, δεν έγινε και τίποτα.

barkley_antetokoympo

Big deal που λένε και στο Αμέρικα. Ο Γιάννης όπως και κάθε σούπερ-σταρ δεν είναι «άγιος» και κανείς δεν θα του ζητήσει να είναι τύπος και υπογραμμός σε όλα, εντός κι εκτός γηπέδων. Κανείς δεν ήταν στο παρελθόν, από τον Kareem Abdul-Jabbar και τον Magic Johnson μέχρι τον Jordan και τον Lebron. Ας μην την ανοίξουμε την κουβέντα, δεν έχει νόημα. Και τους τσακωμούς του είχε όπως τότε με τον βοηθό προπονητή των Bucks πριν μερικά χρόνια, και τις κόντρες του θα έχει όπως με τον Hezonja ή με τον «μούσια», και νεύρα θα έχει όπως τότε (2015) που είχε αποβληθεί με δύο σκληρά αντιαθλητικά σε ματς με τους Bulls και τους δικούς του συμπαίκτες θα προφυλάξει/προωθήσει όπως κάνει την τελευταία διετία επιλέγοντας συνεχώς τον Khris Middleton στην ομάδα του στο All Star Game κ.α. Μέσα στο παιχνίδι είναι όλα αυτά και ο Antetokounmpo κρατάει ένα μέτρο σε όλα αυτά. Όμως, όσο τον γνωρίζω δεν υπάρχει περίπτωση να υποτιμήσει αντίπαλο ή να δείξει ασέβεια. Γιατί αν το κάνει, το έχασε το παιχνίδι. Αντίθετα, παίρνει «τροφή» (για τον ζωμό που λέγαμε παραπάνω) από όλες τις δηλώσεις αμφισβήτησης και βάζει νέους στόχους. Τον έναν, το να βγει back to back MVP θεωρώ πως τον έχει ήδη κλειδώσει δίνοντας μία -ακόμη- απάντηση στον Harden, τον μοναδικό που δημόσια είχε δηλώσει πέρυσι το καλοκαίρι πως το ΝΒΑ έδωσε στον Antetokounmpo το MVP επειδή έχει ωραία… πονεμένη ιστορία όταν ήταν μικρός, ιστορία που «πουλάει» στα ΜΜΕ.

Στηριζόμαστε επάνω σου Τζέιμς, περιμένουμε με αγωνία και την επόμενη δήλωσή σου 😊

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

30/05/22

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

Έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη ο Πάμπλο Λάσο. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εισήχθη στο νοσοκομείο…

30/05/22

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

21/09/21

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

Πλήθος μπασκετικού κόσμου βρέθηκε σήμερα στο Βελιγράδι στην κηδεία του Ντούσαν Ιβκοβιτς, προκειμένου να τιμήσουν…

21/09/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

09/08/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

Έτοιμος να επενδύσει σε στοιχηματική εταιρεία είναι ο Shaquille O'Neal, ένας από τους πλέον πιο…

09/08/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

01/02/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

Φαίνεται πως ο Aaron Gordon των Orlando Magic, δεν έχει ξεχάσει όσα συνέβησαν στη «φούσκα»,…

01/02/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

30/01/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

Mετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περυσινή χρονιά από τους Lakers, o Anthony Davis αποκάλυψε…

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

O Bradley Beal είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες στο ΝΒΑ. Έχει εκπληκτικό ταλέντο,…

30/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

29/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

Μπορεί ο Tristan Thompson να αγωνίζεται με τη φανέλα των Celtics, όμως δεν ξεχνάει το…

29/01/21