Card image

Ενδεχομένως να δούμε μια “παρωδία” στη regular season

7 Ιουνίου 2020 18:37

Καιρό είχαμε να τα πούμε, εφόσον κι η αγωνιστική δράση στο ΝΒΑ έχει σταματήσει εδώ και περίπου τρεις μήνες. Βέβαια, μίνι άρθρα βλέπετε και στη ενότητα με τα retro και τα editorial, αλλά δεν υπήρχε κάτι καινούριο (μετά το θέμα με τον GOAT) που να μου κινήσει το ενδιαφέρον να γράψω. Βρήκα όμως ένα θέμα, με αφορμή την επερχόμενη επανεκκίνηση του ΝΒΑ, που ορίστηκε για τις 31 Ιουλίου.

Και φυσικά, προφανώς και δεν έχω θέμα που θα εκκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, το αντίθετο μάλιστα, αλλά κάπου στο όλο format βλέπω μια προοπτική που μπορεί να μας ξενερώσει για τον πρώτο μήνα αυτού. Κι αναφέρομαι στο γεγονός ότι οι αγώνες θα γίνουν σε ουδέτερο έδαφος, δίχως φιλάθλους, κάτι που “αφαιρεί” από τις περισσότερες ομάδες το “κίνητρο” του καλύτερου πλασαρίσματος.

Οι Superstars των πρωτοπόρων ίσως μείνουν εκτός

Για να είμαστε ξεκάθαροι, το κομμάτι “regular season” του ΝΒΑ, είναι κάτι αρκετά παρεξηγημένο. Οι περισσότεροι κι όχι λανθασμένα, το θεωρούν ως κάτι μη ενδιαφέρον. Και δεν έχουν κι απόλυτο άδικο. Πέρα από κάποια ρεκόρ ή ένα καλύτερο πλασάρισμα, πολλές είναι οι ομάδες που επιλέγουν να ξεκουράσουν παίχτες (το load management φέτος πήγε σύννεφο) και σε καμία περίπτωση δεν βλέπουμε τον ανταγωνισμό που υπάρχει στα playoffs. Παρόλα αυτά παραμένει ένα κομμάτι του αγαπημένου μας πρωταθλήματος κι έχει δώσει εκατοντάδες συγκινήσεις ανά τα έτη. Φέτος όμως και για το υπόλοιπο του ενός περίπου μήνα, που θα παρακολουθήσουμε τους αγώνες της regular season, πιθανώς να μη δούμε και πάλι ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ομάδες όμως οι Bucks, οι Lakers, οι Clippers, όλοι αυτοί που έχουν εξασφαλισμένη την είσοδό τους στα playoffs, δε βρίσκω λόγο να κρατήσουν στο παρκέ τους superstar τους για το υπόλοιπο της σεζόν, ως τα playoffs. Όχι τουλάχιστον στο βαθμό που θα το έκαναν αν είχαν κίνητρο να τερματίσουν σε μια καλύτερη θέση. Αν το ΝΒΑ δεν δώσει κάποιο κίνητρο για ένα καλύτερο πλασάρισμα (που εκτιμώ βέβαια ότι θα το πράξει), όλες αυτές οι ομάδες μπορούν να αξιοποιήσουν τα οχτώ ματς της regular season για προετοιμασία. Να δούμε μια offseason, που θα “ντυθεί” regular.

Ακόμα ένας λόγος που πιστεύω ότι εξαιτίας του θα λειτουργήσουν έτσι οι ομάδες, είναι το γεγονός ότι όλοι οι παίχτες θα έρχονται από σχεδόν τρεισήμισι μήνες απραξίας και δεδομένα τα προπονητικά επιτελεία των ομάδων θα θελήσουν να τους εντάξουν όλους με όσο το δυνατόν πιο ομαλό τρόπο γίνεται. Κι εκεί, ακόμα και κίνητρα να δώσει το ΝΒΑ, δύσκολα θα ρισκάρουν οι ομάδες που πάνε να “χτυπήσουν” το πρωτάθλημα, τα αστέρια τους. Τα οχτώ παιχνίδια, όχι υψηλών απαιτήσεων και μεγάλης έντασης, θα αξιοποιηθούν έτσι ώστε να έρθουν οι παίχτες σε ένα πιο επιθυμητό στάδιο από άποψη αθλητικότητας, φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης.

Πόσο κακό θα είναι για το image του πρωταθλήματος

Και φυσικά, εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί είναι λάθος όλο αυτό. Θεωρώ ότι μετά από τόσους μήνες αποχής, όπου το κοινό του ΝΒΑ θα αποζητήσει να δει κάτι ανταγωνιστικό και κάτι ωραίο, θα πλήξει αρκετά το image του πρωταθλήματος. Σε συνδυασμό δε με τα άδεια γήπεδα, αν ο μέσος Ευρωπαίος, για παράδειγμα, που θα ξενυχτήσει για να δει ένα ματς των Clippers με τους Rockets, δεν δει τα γνωστά ονόματα των ομάδων, θα μιλάμε ξεκάθαρα για έναν αγώνα, κάτι ανάμεσα σε Summer League και Offseason.

Ακόμα, ακόμα κι αν το δούμε από την ανάποδη και με κάποιο τρόπο το ΝΒΑ πιέσει τις ομάδες στο να μην παίξουν το μεγαλύτερο μέρος των αγώνων της regular δίχως τους Superstars τους, ένας σοβαρός τραυματισμός θα έχει αντίκτυπο μετέπειτα στην ποιότητα των playoffs που θα παρακολουθήσουμε. Κάτι που και πάλι, θα είναι ζημιογόνο για αυτό που θα δούμε από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα.

Λύση ξεκάθαρη που θα δώσει μια άλλη οπτική στο “πρόβλημα” αυτό (έτσι τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ) δεν υπάρχει. Ήδη ακούγονται διάφορα στο ρεπορτάζ σε αμερικάνικά σάιτ, ότι το ΝΒΑ με κάποιο τρόπο θα πριμοδοτήσει τις ομάδες που έχουν τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία. Ακόμα κι έτσι όμως, ξαναλέω, δεν μπορεί κανένας να αποτρέψει τις ομάδες που στοχεύουν στον τίτλο, να προφυλάξουν τα “αστέρια” τους στα οχτώ παιχνίδια της regular. Το έκαναν σε συνθήκες κανονικής regular στα τελευταία ματς, όταν δεν υπήρχε κίνητρο για καλύτερη θέση. Δε θα το κάνουν τώρα, που υπάρχει κι αγωνιστική απραξία τόσων μηνών κι ο κίνδυνος για σοβαρό τραυματισμό είναι αυξημένος;

Όσοι είμαστε άρρωστοι με το πρωτάθλημα και παρακολουθούμε ακόμα και τα Summer League και κάθε τι που αφορά το ΝΒΑ, δε θα μας πειράξει. Στο γενικότερο όμως πλαίσιο, θα επικρατήσει πιστεύω η άποψη του να μην δω κανένα ματς της regular γιατί δεν έχει ενδιαφέρον.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

30/05/22

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

Έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη ο Πάμπλο Λάσο. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εισήχθη στο νοσοκομείο…

30/05/22

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

21/09/21

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

Πλήθος μπασκετικού κόσμου βρέθηκε σήμερα στο Βελιγράδι στην κηδεία του Ντούσαν Ιβκοβιτς, προκειμένου να τιμήσουν…

21/09/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

09/08/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

Έτοιμος να επενδύσει σε στοιχηματική εταιρεία είναι ο Shaquille O'Neal, ένας από τους πλέον πιο…

09/08/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

01/02/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

Φαίνεται πως ο Aaron Gordon των Orlando Magic, δεν έχει ξεχάσει όσα συνέβησαν στη «φούσκα»,…

01/02/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

30/01/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

Mετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περυσινή χρονιά από τους Lakers, o Anthony Davis αποκάλυψε…

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

O Bradley Beal είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες στο ΝΒΑ. Έχει εκπληκτικό ταλέντο,…

30/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

29/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

Μπορεί ο Tristan Thompson να αγωνίζεται με τη φανέλα των Celtics, όμως δεν ξεχνάει το…

29/01/21