Card image

Με τέτοιο τρίποντο… “δεν πας πουθενά”

19 Αυγούστου 2020 10:51

Με αφορμή την έναρξη των playoffs και την ανάλυση των οχτώ σειρών που παρέθεσα πριν λίγες ημέρες, έχοντας δει και το game1 στα περισσότερα ματς, αποφάσισα να γράψω δύο γραμμές για τα όσα είδαμε και προσπάθησα να βγάλω δυο-τρία συμπεράσματα.

Πρόβλημα το τρίποντο

Ξεκινώντας από το προφανές, κάτι για το οποίο είχαμε μιλήσει και στην ανάλυση των σειρών, ομάδες που δε σουτάρουν καλά από το τρίποντο, έχουν πλέον πρόβλημα σε συνθήκη post season. Σε παλιότερο άρθρο εδώ στο NBAholics, πάλι είχα αναφέρει ότι οι τελευταίοι πρωταθλητές του ΝΒΑ σούταραν με ποσοστά που τις είχαν στο τοπ10 των πιο εύστοχων ομάδων στη regular season.

Κάτι που φέτος δεν ισχύει για Bucks και Lakers. Με 35.5% οι Bucks ήταν στη 18η θέση και προσέξτε. Μιλάμε για μια ομάδα που παίζει με το τρίποντο. Ειδικά στην post season, όπου οι άμυνες προφανώς και κλείνουν καλύτερα τον Γιάννη κι ο Έλληνας MVP αναγκάζεται να βγάζει τη μπάλα έξω. Οπότε…

Και σε δεύτερη μοίρα οι Lakers. Που λανθασμένα κατ΄ εμέ παίζουν αρκετά από το τρίποντο και σούταραν φέτος με το χαμηλό 34.9% και ήταν στην 21η θέση. Και αναφέρω λανθασμένα διότι, όταν έχεις έναν ψηλό με το σουτ του Davis, που μπορεί να σου ανοίξει τη ρακέτα κι έναν παίχτη που είναι σχεδόν ανίκητος σε συνθήκη iso (LeBron), δεν χρειάζεται να επιλέγεις τόσο πολύ την “διέξοδο” του τρίποντου

Βέβαια, η χειρότερη ομάδα από αυτές που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα (λογικά), ήταν οι Rockets, οι οποίοι όμως χθες σούταραν με 38.5% στο τρίποντο, 4% καλύτερα σε σχέση με τη regular (με 34.5% οι Rockets ήταν στην 24η θέση στη regular).

Και πάμε και στο Game1 χθες και προχθές και βλέπουμε ότι οι οχτώ νικήτριες ομάδες ήταν φυσιολογικά στην πρώτη δεκάδα. Με τους Lakers να έχουν τραγικά νούμερα, σουτάροντας 5/32 (16%). Κι αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι με τέτοιο νούμερο, οι Lakers δεν έχουν καμία τύχη απέναντι σε μια ομάδα που σουτάρει με 38.2%.

Τι συμβαίνει με Γιάννη;

Ίσως είναι κι η ιδέα μου, αλλά ο Αντετοκούνμπο μετά το restart, δεν είναι το ίδιο με πριν. Ναι, είναι ο κορυφαίος. Ναι, θα πάρει το MVP και δίκαια. Όμως…

Κατά τη διάρκεια των οχτώ αγώνων, μια με Nets, μια με Wizards ήταν εκνευρισμένος, στο δεύτερο ματς αποβλήθηκε κιόλας. Σε ματς εντελώς αδιάφορα. Μπορεί να “γράφει” καλά νούμερα, όμως η παρουσία του στο παρκέ δεν είναι καλή. Ακόμα και χθες, που είχε 30π/17ριμπ δεν ήταν καλός. Ειδικά στην άμυνα και ειδικά σε κομμάτια του αγώνα που δε φαίνονται στη στατιστική.

Δεν ξέρω… Λέω. Μήπως θέλει να φύγει; Μήπως κι αυτός έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από το εξωαγωνιστικό κομμάτι και τα ρεπορτάζ που μια τον θέλουν να μένει στους Bucks, μια τον θέλουν να πηγαίνει στους Heat, μια στους Lakers και πάλι από την αρχή;

Ξαναλέω, μπορεί να είναι ιδέα μου. Μπορεί να κάνω λάθος κι απλά ο Γιάννης να είναι σε περίοδο ντεφορμαρίσματος. Και μπορεί να επιστρέψει άμεσα στα στάνταρ που τον ξέραμε. Όσο όμως παρουσιάζει αυτή την εικόνα, τα ερωτήματα που θα γεννιούνται θα είναι πολλά. Και σίγουρα θα υπάρξουν ανάλογα ρεπορτάζ και στην Αμερική.

Όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά, γιατί είναι ο MVP και προς ώρας (εντάξει, ένα ματς ήταν) έδειξε αδύναμος -ή τουλάχιστον δεν μπόρεσε όσο θα ήθελε- να βοηθήσει την ομάδα του να γυρίσει το ματς με τους Magic.

It’s “Dame Time”(?)

Ο τύπος δείχνει προς ώρας “βιονικός”. Και μπορεί ο Mitcheel να έβαλε 57 πόντους, ο Harden χθες 37, να έκανε εξαιρετική εμφάνιση ο Murray, όμως…

Ο Lillard αυτή τη στιγμή, εκτός από φουλ φορμαρισμένος κι ακούραστος (έχει παίξει τα περισσότερα λεπτά από κάθε άλλον παίχτη στο restart), δείχνει “στρατηγικές” και ηγετικές ικανότητες στο παρκέ. Διαχειρίζεται εξαιρετικά την κούραση του και καθοδηγεί τους συμπαίχτες του στο παρκέ. Είτε με, είτε χωρίς την μπάλα στα χέρια.

Οι Blazers δεν είναι φαβορί. Δεν έχουν καν βάθος στον πάγκο που θα αντέξει να παίζει ακόμα δύο μήνες. Παίζουν με οχτώ-εννιά παίχτες όλους-όλους. Όσο όμως ο ηγέτης τους, που κατ΄ εμέ αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος point guard στο πρωτάθλημα (ή τουλάχιστον ο πιο φορμαρισμένος ως ξαναείπα), θα αποτελούν πρόβλημα για κάθε αντίπαλο που θα βρίσκουν απέναντί τους.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

30/05/22

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

Έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη ο Πάμπλο Λάσο. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εισήχθη στο νοσοκομείο…

30/05/22

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

21/09/21

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

Πλήθος μπασκετικού κόσμου βρέθηκε σήμερα στο Βελιγράδι στην κηδεία του Ντούσαν Ιβκοβιτς, προκειμένου να τιμήσουν…

21/09/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

09/08/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

Έτοιμος να επενδύσει σε στοιχηματική εταιρεία είναι ο Shaquille O'Neal, ένας από τους πλέον πιο…

09/08/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

01/02/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

Φαίνεται πως ο Aaron Gordon των Orlando Magic, δεν έχει ξεχάσει όσα συνέβησαν στη «φούσκα»,…

01/02/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

30/01/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

Mετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περυσινή χρονιά από τους Lakers, o Anthony Davis αποκάλυψε…

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

O Bradley Beal είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες στο ΝΒΑ. Έχει εκπληκτικό ταλέντο,…

30/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

29/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

Μπορεί ο Tristan Thompson να αγωνίζεται με τη φανέλα των Celtics, όμως δεν ξεχνάει το…

29/01/21