Card image

Να με συγχωράτε, αλλά δεν γίνεται ο Robinson να κόψει το τέταρτο πρωτάθλημα του LeBron

1 Οκτωβρίου 2020 15:02

Και πριν ξεκινήσετε να με “πυροβολείτε”, να πω ότι τον Duncan Robinson τον θεωρώ έναν παίχτη με λαμπρό μέλλον μπροστά του και το όνομά του στον τίτλο, δεν μπήκε γιατί θέλω να “υποτιμήσω” αυτόν και την προσπάθειά του. Όπου “Robinson” θέλω να βάλω αυτή την παρέα των “πιτσιρικάδων”, Robinson, Herro, Adebayo, που δίπλα στους “βετεράνους” Butler και Dragic κατάφεραν να φέρουν τους Heat, ως τους τελικούς του ΝΒΑ. Να με συγχωράτε, αλλά δεν γίνεται ο Robinson να κόψει το τέταρτο πρωτάθλημα του LeBron. Όχι τουλάχιστον, φέτος! Κι αφού το ξεκαθαρίσαμε, πάμε στο κείμενο…

Είναι πολλή η εμπειρία των Lakers…

Από τη μια λοιπόν έχουμε ένα νεανικό σύνολο που κάνει δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα σε αυτό που λέμε NBA Finals κι από την άλλη υπάρχει η τεράστια εμπειρία των παιχτών του Vogel. Lebron James, 10 τελικοί, τρία τρόπαια, Dwight Howard, δύο τελικοί, Rajon Rondo, 3 τελικοί και ένα πρωτάθλημα, Danny Green, τέσσερις τελικοί και δύο τρόπαια. Και μπορεί να ξεχνάω τώρα νούμερα και να αδικώ και παίχτες. Αποτυπώνεται ξεκάθαρα όμως για την τεράστια διαφορά που “κουβαλάνε” οι δύο ομάδες, ως προς το “know how” των τελικών.

Αν λοιπόν από την μια πλευρά, για τους “Robinson” των Heat, βάλαμε τα “πιτσιρίκια” που για πρώτη φορά πηγαίνουν σε τελικούς, από την άλλη “Το τέταρτο πρωτάθλημα του LeBron”, είναι όλη εκείνη η συσσωρευμένη εμπειρία τελικών που υπάρχει στην ομάδα του LA.

Ακόμα, ακόμα κι ο θαυματουργός “μάγος” που κάθεται στον πάγκο των Heat, ήταν και είναι ο βασικός λόγος που οι Heat έχουν φτάσει έως εδώ. Οι παίχτες των Lakers που ανέφερα, δεν είναι απλά στο ρόστερ των Lakers. Είναι εκεί και καθορίζουν τους αγώνες. Κι ο McGee έχει πρωταθλήματα, αλλά δεν τον βάζω στην εξίσωση. Έτσι συμβαίνει και στον αντίποδα. Από αυτούς που καθορίζουν τον ρου της ιστορίας των αγώνων των Heat, άπαντες στέκονται στην Arena των τελικών για πρώτη φορά. Πλην του κόουτς Spoelstra, που όμως δεν μπορεί να μπει να παίξει. Να γίνει ο πρωταγωνιστής της ομάδας στο παρκέ.

Ήταν μια καθολική υπεροχή, μια επίδειξη επιβολής

Και προφανώς θα μου πει κάποιος ότι “μετά Χριστόν προφήτες πολλοί”, όμως αφενός μπορεί και πάλι να “εκτεθώ” αν και δύσκολο, αφετέρου, ναι, τις είχα αυτές τις σκέψεις στο μυαλό, ήθελα όμως να δω το πρώτο δείγμα γραφής των ομάδων. Και πάνω κάτω, δεν είδα κάτι που δεν περίμενα.

Ο κόουτς Vogel προετοίμασε την ομάδα στο 100%. Και σωματικά, αλλά κυρίως νοητικά. Ο Adebayo ήταν ο λόγος που οι Heat απέκλεισαν τους Celtics. Κι ο Vogel φρόντισε να το δώσει αυτό “κορδελάκια” στους Howard και Davis. Ο Adebayo χθες, ήταν σε κάποια σημεία του ματς, πραγματικά πελαγωμένος. Δεν ξέρω αν κι ο τραυματισμός του, ήταν απόρροια του ότι κι ο ίδιος δεν ένιωθε δυνατός κι άφησε το κορμί του, “έρμαιο” στις ορέξεις των δύο “πύργων” των Lakers.

Οι Lakers παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να δείξουν με το καλημέρα στους Heat, ότι δεν έχει παρακάτω. Δεν ήθελαν απλά να κερδίσουν. Ήθελα να κάνουν επίδειξη δύναμης. Να τους “πουν” ότι διαθέτουν τους δύο καλύτερους παίχτες του παρκέ, να τους “πουν” ότι μπορούν να διαλύσουν κάθε αμυντικό τους σύστημα, να τους “πουν” ότι το πρωτάθλημα θα πάει στο Los Angeles. Και το πέτυχαν.

Κι αν δεν γίνει φέτος, παρακαταθήκη για το μέλλον

Φέτος λοιπόν, είναι πολύ νωρίς για τους νεανικούς Heat να κάνουν τη “ζημιά” στους Lakers. Και με τον Dragic εκτός, η κλεψύδρα έχει σχεδόν αδειάσει. Στον αθλητισμό προφανώς κι όλα γίνονται, όμως τα δεδομένα πλέον είναι πολύ δύσκολα για τους Heat. Herro, Nunn, Adebayo, Robinson όμως θα πάρουν εμπειρίες. Κι αυτές θα τις αξιοποιήσουν παρακάτω. Γιατί το μπάσκετ κι η καριέρα τους στους Heat, δεν τελειώνει φέτος. Με τέσσερις -λογικά- χαμένους τελικούς.

Ότι δεν καταφέρουν όμως οι “πιτσιρικάδες” του Miami να το πετύχουν, να είστε σίγουροι ότι θα το πετύχουν στη συνέχεια. Γιατί τα παιδιά αυτά ακόμα μπορεί να μην έχουν το “Know How”, ο άνθρωπος όμως που κάθεται στον πάγκο αυτής, αλλά κι εκείνος που κινεί τα νήματα του οργανισμού, είναι δύο άνθρωποι που ξέρουν πως θα φέρουν μια ομάδα ξανά στην κορυφή. Το πρώτο βήμα έγινε φέτος. Και βάζει παρακαταθήκη για το μέλλον

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

30/05/22

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

Έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη ο Πάμπλο Λάσο. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εισήχθη στο νοσοκομείο…

30/05/22

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

21/09/21

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

Πλήθος μπασκετικού κόσμου βρέθηκε σήμερα στο Βελιγράδι στην κηδεία του Ντούσαν Ιβκοβιτς, προκειμένου να τιμήσουν…

21/09/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

09/08/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

Έτοιμος να επενδύσει σε στοιχηματική εταιρεία είναι ο Shaquille O'Neal, ένας από τους πλέον πιο…

09/08/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

01/02/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

Φαίνεται πως ο Aaron Gordon των Orlando Magic, δεν έχει ξεχάσει όσα συνέβησαν στη «φούσκα»,…

01/02/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

30/01/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

Mετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περυσινή χρονιά από τους Lakers, o Anthony Davis αποκάλυψε…

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

O Bradley Beal είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες στο ΝΒΑ. Έχει εκπληκτικό ταλέντο,…

30/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

29/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

Μπορεί ο Tristan Thompson να αγωνίζεται με τη φανέλα των Celtics, όμως δεν ξεχνάει το…

29/01/21