Card image

Ευκαιρία να “τελειώνουν” με αυτούς οι Rockets και να γυρίσουν σελίδα

12 Νοεμβρίου 2020 16:10

Έχει γίνει χαμός τα τελευταία 24ώρα με τις φήμες που θέλουν Harden και Westbrook να δηλώνουν άρνηση στο front office της ομάδας και να ζητούν να τα κάνουν όλα… ρημαδιό και να φύγουν. Και ναι! Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα του Houston, να τελειώνει με τις παλιές “αρρώστιες”, διορθώνοντας και τα τραγικά λάθη του πρόσφατου παρελθόντος και να πάει παρακάτω. Στηρίζοντας το νεαρό προπονητή που επέλεξε κι ένα εντελώς νέο project.

Διορθώνοντας την τρέλα του καλοκαιριού

Ξεκινώντας λοιπόν από το πιο πρόσφατο, οι Rockets θα πρέπει να “σβήσουν” το ολέθριο λάθος που έκαναν φέτος το καλοκαίρι. Υποθήκευσαν το μέλλον τους, δίνοντας ένα σωρό Pick, προκειμένου να φέρουν στο Houston τον Westbrook. Ο οποίος λίγους μήνες μετά, ζητάει trade. Ευκαιρία λοιπόν, παραχωρώντας τον Westbrook ή και τον Harden να πάρουν πίσω μερικά pick πρώτου γύρου, από την ομάδα όπου θα μπει σε ανταλλαγή.

Μπορεί οι Harden και Westbrook να μην κατάφεραν φέτος παρέα να φέρουν το πρωτάθλημα στο Houstον, παραμένουν όμως δύο πολύ δυνατά “ανταλλακτικά” χαρτιά. Κι οι Rockets δεδομένα θα πάρουν καλά assets.

Φεύγοντας πλέον από το project “James Harden”

Όταν πριν σχεδόν μια δεκαετία ο “μούσιας” ερχόταν στο Houston, το front office της ομάδας έβλεπε στο πρόσωπό του, τον ηγέτη που θα τους οδηγήσει και πάλι στη γη της επαγγελίας. Ο Harden “έχτισε” γύρω του τρεις φορές. Μια με τον Howard, μια με τον Paul και μια με τον Westbrook. Σε καμία όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό. Δεν ήταν καν καλό. Οι Rockets απέτυχαν παταγωδώς. Δεν κατάφεραν να φτάσουν έστω μια φορά σε τελικούς ΝΒΑ. Κι αν μη τι άλλο, οι ομάδες που είχαν ήταν σταθερά από τις πιο ακριβές και με τις πιο αξιόλογες μονάδες.

Κι αφού οι Rockets απέτυχαν, στα δικά μου μάτια απέτυχε κι ο ηγέτης τους. Αν μπορεί πλέον ο Harden να χαρακτηριστεί ως τέτοιος. Σίγουρα είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς παίκτες που έχει δει το άθλημα ποτέ. Και σίγουρα έχει ακόμα χρόνια μπροστά του για να φτάσει στο πολυπόθητο δαχτυλίδι. Στους Rockets όμως και με τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, οι Rockets δεν τα κατάφεραν. Ο ίδιος δεν τα κατάφερε.

Δεν είναι κακό λοιπόν, οι Rockets να εγκαταλείψουν μια δεκαετία μετά από το project και να ψάξουν κάτι άλλο. Στην τελική μπορεί οι δύο πλευρές να μην είχαν την κατάλληλη χημεία ποτέ. Μπορεί ο “μούσιας” στην επόμενη ομάδα του να τα καταφέρει και μπορεί οι Rockets να ξεκινήσουν κάτι διαφορετικό και σε τέσσερα χρόνια να είναι πρωταθλητές ΝΒΑ.

Οι αποφάσεις…

Για να γίνει αυτό, το νέο front office της ομάδας κι ο Stephen Sillas πρέπει να πάρουν καθοριστικές αποφάσεις. Με τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί πλέον και πριν “ανοίξει” κι άλλο το θέμα, οι Rockets πρέπει να κινηθούν άμεσα και έξυπνα και να δουν τι μπορούν να πάρουν παραχωρώντας τους δύο αστέρες τους. Ει δυνατόν και πριν το draft. Γιατί δε θα ήταν άσχημο, εκτός όλων των άλλων να έπαιρναν ένα πολύ δυνατό pick κι από το φετινό draft.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν οι 76ers. Κι η μετακίνηση του Morey εκεί ίσως ανοίξει έναν “δίαυλο επικοινωνίας” για πιθανό trade. Το τι μπορούν να πάρουν οι Rockets από κει, είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να το “παζαρέψουν” καλά. Αν φερθούν έξυπνα και “σκληρά” στο “παζάρι”, ακόμα και τον Embiid θεωρώ ότι μπορούν να ανταλλάξουν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι, μετά τον τόσο ντόρο, οι Rockets έχουν πλέον την δυνατότητα να κάνουν το βήμα μπροστά. Δίχως να τους κατηγορήσει κανείς ότι διαλύουν μια ομάδα που είχε φτάσει τόσο κοντά στους στόχους της. Δίχως να τους αξιολογήσει κανείς αρνητικά και δίχως και το ίδιο το franchise να αισθανθεί την ίδια αποτυχία που θα αισθανόταν, αν έπρεπε να ανταλλάξει τους δύο, επειδή δεν πήγαινε άλλο.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

30/05/22

Έμφραγμα του μυοκαρδίου ο Πάμπλο Λάσο

Έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη ο Πάμπλο Λάσο. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εισήχθη στο νοσοκομείο…

30/05/22

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

21/09/21

Πλήθος κόσμου στη κηδεία του Ivkovic

Πλήθος μπασκετικού κόσμου βρέθηκε σήμερα στο Βελιγράδι στην κηδεία του Ντούσαν Ιβκοβιτς, προκειμένου να τιμήσουν…

21/09/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

09/08/21

Πουλάει το ποσοστό του στους Kings o Shaquille O’Neal

Έτοιμος να επενδύσει σε στοιχηματική εταιρεία είναι ο Shaquille O'Neal, ένας από τους πλέον πιο…

09/08/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

01/02/21

«Βεντέτα» ανάμεσα σε Lowry και Gordon (vid)

Φαίνεται πως ο Aaron Gordon των Orlando Magic, δεν έχει ξεχάσει όσα συνέβησαν στη «φούσκα»,…

01/02/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

30/01/21

Ο σεβασμός του Davis προς τους Golden State Warriors

Mετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περυσινή χρονιά από τους Lakers, o Anthony Davis αποκάλυψε…

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

30/01/21

Δε συζητούν την ανταλλαγή του Beal οι Wizards

O Bradley Beal είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες στο ΝΒΑ. Έχει εκπληκτικό ταλέντο,…

30/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

29/01/21

O Tristan Thompson ελπίζει οι Cavaliers να αποσύρουν τη φανέλα του

Μπορεί ο Tristan Thompson να αγωνίζεται με τη φανέλα των Celtics, όμως δεν ξεχνάει το…

29/01/21