Card image

Τον Bryant “δείχνει” για το χαμένο πρωτάθλημα του 2004, ο Kareem Rush

22 Μαΐου 2020 19:17

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Πολλοί αναρωτιούνται ποια θα ήταν η συνέχεια των Lakers, αν είχαν καταφέρει να πάρουν και το τέταρτο πρωτάθλημα στη σειρά, στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 2000. Όταν και ηττήθηκαν στους τελικούς του 2004 από τους Detroit Pistons. Σύμφωνα με τον Kareem Rush (παίχτης των Lakers εκείνης της σεζόν), ένας από τους βασικότερους λόγους της αποτυχίας των Lakers, ήταν ο Kobe Bryant, ο οποίος σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Kareem, ήθελε να αυτοπροβληθεί πάρα πολύ σε αυτή τη σειρά των τελικών και να πάρει το βραβείο του FMVP.

Θυμίζουμε ότι σε εκείνη τη σεζόν, οι Lakers, πέραν των Rick Fox, Bryant και O’Neal, είχαν προσθέσει στο ρόστερ τους ακόμα δύο All-Star. Τους Gary Payton και Karl Malone. Και με δεδομένο ότι ο O’Neal είχε ήδη πάρει τρία FMVP στη σειρά, ο Bryant ήθελε να κάνει το κάτι παραπάνω για να πάρει το βραβείο του MVP κι όχι το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Για τον Kobe ήταν βασικό να πάρει το MVP. Νομίζω το γεγονός ότι δινόμασταν φαβορί από όλους και το γεγονός ότι ήδη ο Shaq είχε τρία FMVP, είχε στρέψει την προσοχή του Bryant στο να πάρει το βραβείο του MVP κι όχι στο τρόπαιο. Κι έτσι δεν τα καταφέραμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Οι Pistons ήταν μια πολύ φοβερή ομάδα για την εποχή. Έπαιξε επτά παιχνίδια στους τελικούς της περιφέρειας κι έδειξε ότι ξέρει να κερδίζει. Είχαν μερικούς Hall of Famers. Τον Ben Wallace, τον Chauncey Billups, ίσως και τον Rip Hamilton. Οπότε ήταν σίγουρα πολύ καλύτεροι από εμάς, εκείνη τη στιγμή“, ανέφερε στο Scoop B Radio podcast και στον Brandon Robinson.

Η άποψη του NBAholics

Η αλήθεια είναι ότι σε εκείνη τη σειρά των τελικών ο Bryant ήταν όντως αρκετά κακός. Ίσως, το στοιχείο που αναφέρει ο Rush, ότι δηλαδή ο Bryant είχε αφοσιωθεί περισσότερο να πάρει όλη τη δόξα (σε πιθανή κατάκτηση από τους Lakers) να έχει μια δόση αλήθειας. Σημειώνουμε ότι σε εκείνους τους τελικούς ο Bryant, είχε το 1/3 των συνολικών προσπαθειών των Lakers, σουτάροντας με το τραγικό 38.1% εντός πεδιάς. Πολύ χαμηλό για τα δεδομένα του Kobe. Ενώ είχε και το δεύτερο χειρότερο ποσοστό σε σουτ τριών πόντων (μόλις 17.4%) και ήταν πρώτος σε λάθη (18/64).

Πέραν τούτου όμως, ένας παίχτης με την winning mentality του Kobe Bryant ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα ήθελε να βγει μπροστά. Έχοντας ήδη πάρει τρία πρωταθλήματα και βλέποντας ότι η δουλειά που ρίχνει στην προπόνηση είναι πολύ περισσότερη από αυτή του O’Neal (ο Shaq κακά τα ψέματα στηριζόταν πολύ περισσότερο στο ταλέντο και τα σωματικά του προσόντα, παρά στη δουλειά που έρχινε), είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα ήθελε να γίνει αυτός ο ηγέτης των Lakers. Κι είναι δεδομένο πως όταν έχεις τον Kobe Bryant στην ομάδα, κάποια στιγμή θα “ζήσεις και θα πεθάνεις” με αυτό. Και μπορεί ο Kobe το 2004 να “δίκασε” τους Lakers με τις κακές του εμφανίσεις κι οι Pistons να έφτασαν σε μια -πολύ εύκολη μάλιστα- κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ήταν ο ίδιος παίχτης όμως που οδήγησε τους Lakers σε ακόμα δύο πρωταθλήματα, λίγα χρόνια αργότερα.

Ο Kobe Bryant, όπως κι ο μέντοράς του και “δάσκαλός” του τα πρώτα του χρόνια στο πρωτάθλημα, ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Και δούλευε πολύ σκληρά για να πετύχει αυτό που ήθελε. Και δεν έκρυψε ποτέ ότι έβλεπε ανταγωνιστικά και τον Ο’Neal. Στην κοινή τους συνέντευξη μάλιστα πριν λίγα χρόνια, το είχε παραδεχθεί ότι βρήκε μεγάλο κίνητρο από το γεγονός ότι ο Shaq κατάφερε κάποια στιγμή να τον ξεπεράσει σε πρωταθλήματα (με το πρωτάθλημα που πήρε στους Heat το 2006). Κι αυτό ήταν το σημείο όπου του έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια να δουλέψει και να βγει μπροστά. Οπότε, φυσικό ήταν, και λίγο πριν ο Shaq αποχωρήσει από τους Lakers, ο Bryant να θέλει να δείξει ότι με τη δουλειά του θα ξεπεράσει τον τρεις φορές FMVP και θα γίνει αυτός ο νέος ηγέτης της ομάδας.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κέρδισε ένα NBA League Pass

29/05/21

Κέρδισε ένα NBA League Pass

Επειδή φέτος παρακολουθούμε τα πιο συναρπαστικά playoffs των τελευταίων ετών, με τα break να διαδέχονται…

29/05/21

NBA Fantasy League by Foxbet

10/03/21

NBA Fantasy League by Foxbet

Η μαγική σεζόν του ΝΒΑ έχει φτάσει πλέον στα μισά και η «κοινότητα» του NBAholics,…

10/03/21

NBA Stoiximan Fantasy

20/01/21

NBA Stoiximan Fantasy

Η δράση στο Stoiximan NBA Fantasy δε σταματάει και στο NBAholics έχουμε και για σήμερα…

20/01/21

NBAholics Fantasy League 2020-2021

18/12/20

NBAholics Fantasy League 2020-2021

Η σεζόν του ΝΒΑ ξεκινάει σε λίγες ημέρες και μαζί της κι η πιο... "φανταστική"…

18/12/20

Celtics: Βρήκαν ψηλό και πλέον είναι έτοιμοι

09/12/20

Celtics: Βρήκαν ψηλό και πλέον είναι έτοιμοι

Πέρυσι γράφαμε και λέγαμε ότι οι Celtics είναι πολύ δυνατοί, αλλά δεν έχουν έναν "ψηλό"…

09/12/20

Οι παίκτες που θα «αναγεννηθούν» τη φετινή σεζόν

07/12/20

Οι παίκτες που θα «αναγεννηθούν» τη φετινή σεζόν

Γράφει ο NbaddictGr Όλοι σας περιμένετε να διαβάσετε για κάποιους mainstream παίκτες. Σήμερα, όμως, θα…

07/12/20