Card image

5+1 στιγμές που “σημάδεψαν” τη φετινή σεζόν (vid)

5 Ιουνίου 2020 22:00

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Η φετινή σεζόν βρίσκεται στον “πάγο” αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε όμως επιτέλους ότι θα συνεχιστεί. Μια σεζόν που στο τέλος της, όταν θα την κοιτάξουμε, το πιο πιθανό είναι να τη θυμόμαστε για τα λάθος πράγματα. Στο NBAholics, το ψάξαμε, “κοιτάξαμε” λίγο πίσω κι είπαμε να δούμε ποιες ήταν οι έξι (το 5+1 στον τίτλο πάντα είναι πιασάρικο) στιγμές που “σημάδεψαν” τη φετινή σεζόν. Μια σεζόν που πάντως, πέρυσι το καλοκαίρι με τις ριζικές αλλαγές των ρόστερ των ομάδων, λέγαμε ότι θα είναι η πιο συναρπαστική των τελευταίων ετών. Ελπίζουμε να μας το δώσει παρακάτω, έστω και χωρίς οπαδούς πλέον!

5. Το καλύτερο All-Star Game ίσως και όλων των εποχών.

Θέλετε η αλλαγή στο format, θέλετε ότι συνδεόταν άμεσα και με τον χαμό του Bryant. Οι 24 μπασκετμπολίστες που βρέθηκαν στο παρκέ του United Center το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου, έδωσαν μια παράσταση μοναδική. Με την τέταρτη περίοδο να είναι πραγματικά η σπουδαιότερη “μάχη” που είδαμε ποτέ σε all-star game. Και μόνο το γεγονός ότι λόγω του format, κράτησε περίπου 15 αγωνιστικά λεπτά και όχι 12, τα λέει όλα.

4. Ο λόγος του LeBron James στο ματς με τους Blazers

Ήταν το πρώτο παιχνίδι που έδωσαν οι Lakers, μετά τον χαμό του Kobe Bryant. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που το δεύτερο “σπίτι” του Mamba άνοιγε ξανά τις πόρτες του για τη δεύτερη… “οικογένεια” του. Κι ο LeBron James βγήκε στο κέντρο του γηπέδου, εμφανώς συγκινημένος για έναν τρομερό λόγο. To “Ο “Mamba” μπορεί να έφυγε, αλλά δε θα ξεχαστεί ποτέ” με το οποίο έκλεισε το λόγο του, συγκλόνισε τους πάντες.

3. Το κάρφωμα του Harden που δε μέτρησε, που τελικά σήμανε ήττα

Το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου συνέβη κάτι φοβερό. Spurs και Rockets έπαιζαν στο San Antonio. Οι Rockets ήταν μπροστά με 15, κοντά στα μισά της τέταρτης περιόδου. Σε ένα κλέψιμο του, ο Harden έφυγε στον αιφνιδιασμό. Κάρφωσε. Η μπάλα μπήκε, το διχτάκι από την ορμή γύρισε, την πέταξε πίσω και… Το καλάθι δε μέτρησε. Οι Spurs γύρισαν το ματς και τελικά το πήραν μετά από δύο παρατάσεις. Πέραν της φάσης αυτής, ήταν κι ένα από τα ματς της χρονιάς το συγκεκριμένο.

2. Ο θάνατος του David Stern

Όταν το 2020 ξεκινάει, για τον κόσμο του ΝΒΑ τουλάχιστον, με ένα τέτοιο συμβάν, ξέρεις τι θα γίνει παρακάτω. Που λέει ο λόγος δηλαδή, αλλά με το καλημέρα της αυτή η χρονιά, μας είχε θάνατο. Του σημαντικότερου ανθρώπου, που πέρασε ποτέ από τον οργανισμό. Ο David Stern δεν ήταν απλά ένας ακόμα κομισάριος του ΝΒΑ. Ήταν το ΝΒΑ το ίδιο. Τουλάχιστον αυτό, έτσι όπως το ξέρουμε πλέον. Υπάρχουν δύο εξαιρετικά αφιερώματα, που μπορείτε να μάθετε τι ήταν ο Stern και τι έκανε για το ΝΒΑ.

👉 Οι 10 κινήσεις του David Stern που εκτόξευσαν το ΝΒΑ
👉 Ο αδίστακτος δικηγόρος που «εκτόξευσε» το ΝΒΑ

1. Ο θάνατος του Kobe Bryant

Θεωρούμε ότι ίσως ακόμα περισσότερο κι από τον πρωταθλητή, η σεζόν 2020 θα μνημονεύεται για το συμβάν εκείνου του πρωινού Κυριακής, στις 26 Ιανουαρίου στον λόφο Calabasas έξω από το Los Angeles. Τώρα με τη διακοπή λόγω Covid-19 δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως, αν δεν γυρίσει ο πρωταθλητής του ΝΒΑ τη σειρά από 3-0 και με ανατροπές 15 και 20 πόντων και στα τέσσερα ματς που θα πάρει, δύσκολα να μην είναι ο θάνατος του Kobe, η στιγμή που στιγμάτισε τη φετινή σεζόν.

+1. Covid-19

Το γράψαμε και παραπάνω, αν δεν ήταν αυτή η διακοπή, ο θάνατος του Kobe θα ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στη φετινή σεζόν. Όμως, αυτό που συμβαίνει πλέον στο ΝΒΑ και όχι μόνο, ξεπερνάει κάθε φαντασία. Κι αν ο θάνατος του Kobe έλεγες ότι είναι κάτι ανάμεσα σε real life και μια ταινία βιογραφίας, εδώ μιλάμε ότι πλέον ζούμε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, στην ίδια μας τη ζωή.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κέρδισε ένα NBA League Pass

29/05/21

Κέρδισε ένα NBA League Pass

Επειδή φέτος παρακολουθούμε τα πιο συναρπαστικά playoffs των τελευταίων ετών, με τα break να διαδέχονται…

29/05/21

NBA Fantasy League by Foxbet

10/03/21

NBA Fantasy League by Foxbet

Η μαγική σεζόν του ΝΒΑ έχει φτάσει πλέον στα μισά και η «κοινότητα» του NBAholics,…

10/03/21

NBA Stoiximan Fantasy

20/01/21

NBA Stoiximan Fantasy

Η δράση στο Stoiximan NBA Fantasy δε σταματάει και στο NBAholics έχουμε και για σήμερα…

20/01/21

NBAholics Fantasy League 2020-2021

18/12/20

NBAholics Fantasy League 2020-2021

Η σεζόν του ΝΒΑ ξεκινάει σε λίγες ημέρες και μαζί της κι η πιο... "φανταστική"…

18/12/20

Celtics: Βρήκαν ψηλό και πλέον είναι έτοιμοι

09/12/20

Celtics: Βρήκαν ψηλό και πλέον είναι έτοιμοι

Πέρυσι γράφαμε και λέγαμε ότι οι Celtics είναι πολύ δυνατοί, αλλά δεν έχουν έναν "ψηλό"…

09/12/20

Οι παίκτες που θα «αναγεννηθούν» τη φετινή σεζόν

07/12/20

Οι παίκτες που θα «αναγεννηθούν» τη φετινή σεζόν

Γράφει ο NbaddictGr Όλοι σας περιμένετε να διαβάσετε για κάποιους mainstream παίκτες. Σήμερα, όμως, θα…

07/12/20