Card image

Κι αν το ΝΒΑ δεν επιστρέψει; Είναι πολλά τα λεφτά Kyrie…

13 Ιουνίου 2020 21:32

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Χθες το βράδυ, το 20% των παικτών του ΝΒΑ συμμετείχε σε μία τηλεδιάσκεψη με θέμα συζήτησης το πλάνο επιστροφής στα παρκέ στα τέλη Ιουλίου, με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης παικτών, Kyrie Irving, να δηλώνει ξεκάθαρα την αντίθεσή του.

Στη συνέχεια, πήραν τον λόγο κι άλλοι παίκτες, όπως οι Carmelo Anthony, CJ McCollm, Donovan Mitchell και Dwight Howard, οι οποίοι εξέφρασαν με τη σειρά τους προβληματισμούς τους, ενώ ανάλογη θέση πήρε μέσω social media και ο Lou Williams.

Έτσι, ενώ πριν από λίγες μέρες η επιστροφή του ΝΒΑ στα παρκέ των εγκαταστάσεων της Disney στο Orlando έμοιαζε δεδομένη, πλέον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βέβαιη. Τι θα σημαίνει, όμως, για το ΝΒΑ και τους παίκτες, ενδεχόμενη απόφαση για οριστική διακοπή της season;

Τα οικονομικά προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι τεράστια και θα έχουν όχι μόνο άμεσο αντίκτυπο σε λίγκα και παίκτες, αλλά και μακροπρόθεσμο. Ας αρχίσουμε από το φετινό κόστος, με τον Bobby Marks του ESPN να τονίζει ότι σε περίπτωση οριστικής διακοπής της season θα χαθούν περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, τα περισσότερα θα χαθούν από τους παίκτες, οι οποίοι δεν θα πάρουν μισθούς ύψους 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή περίπου το 35% των συνολικών μισθών τους.

Τα χειρότερα, όμως, για τους παίκτες, θα είναι μπροστά τους… Αν αποφασίσουν να μην κατέβουν ή αν οδηγήσουν την λίγκα σε μια τέτοια απόφαση με την αποχή τους, τότε το ΝΒΑ θα έχει το δικαίωμα να σπάσει την ισχύουσα συλλογική σύμβαση και να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση, ενδεχόμενο που δεν είναι και το καλύτερο δυνατό για τους παίκτες εν μέσω πανδημίας.

Σε αυτή την περίπτωση, το lockout θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς οι ιδιοκτήτες θα διεκδικήσουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των εσόδων, προκειμένουν να καλύψουν τα –πολλά- χαμένα δισεκατομμύρια. Θα ζήσουμε καταστάσεις του 2011, όταν οι παίκτες διεκδίκησαν το 57% των εσόδων, αλλά τελικά υποχώρησαν και πήραν το 50-50 με τους ιδιοκτήτες. Αν οι παίκτες έχασαν στη διαπραγμάτευση του 2011, όταν οι συνθήκες ήταν πιο ευνοϊκές, η ήττα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη το 2020…/

Επίσης, όλη αυτή η… αναστάτωση θα φέρει και μεγάλη μείωση στα τηλεοπτικά συμβόλαια του ΝΒΑ τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που δεν νομίζουμε ότι το ΝΒΑ είναι σε θέση να αντέξει.

Γίνεται αντιληπτό ότι κάποιοι παίκτες, όπως ο Kyrie Irving για παράδειγμα, είναι πρόθυμοι να χάσουν πολλά χρήματα για να διεκδικήσουν την κοινωνική ισότητα, ωστόσο δεν έχουν όλοι οι παίκτες την οικονομική άνεση του guard των Brooklyn Nets και προφανώς θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η άποψη των πολλών παικτών που αμείβονται με το minimum συμβόλαιο.

Το τι θα γίνει τελικά, μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει, ωστόσο αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι σε περίπτωση που οι παίκτες δεν επιστρέψουν στο Orlando, όπως έχει δρομολογήσει o Adam Silver και οι συνεργάτες του, τότε θα το… πληρώνουν ακριβά για πολλά χρόνια.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κέρδισε ένα NBA League Pass

29/05/21

Κέρδισε ένα NBA League Pass

Επειδή φέτος παρακολουθούμε τα πιο συναρπαστικά playoffs των τελευταίων ετών, με τα break να διαδέχονται…

29/05/21

NBA Fantasy League by Foxbet

10/03/21

NBA Fantasy League by Foxbet

Η μαγική σεζόν του ΝΒΑ έχει φτάσει πλέον στα μισά και η «κοινότητα» του NBAholics,…

10/03/21

NBA Stoiximan Fantasy

20/01/21

NBA Stoiximan Fantasy

Η δράση στο Stoiximan NBA Fantasy δε σταματάει και στο NBAholics έχουμε και για σήμερα…

20/01/21

NBAholics Fantasy League 2020-2021

18/12/20

NBAholics Fantasy League 2020-2021

Η σεζόν του ΝΒΑ ξεκινάει σε λίγες ημέρες και μαζί της κι η πιο... "φανταστική"…

18/12/20

Celtics: Βρήκαν ψηλό και πλέον είναι έτοιμοι

09/12/20

Celtics: Βρήκαν ψηλό και πλέον είναι έτοιμοι

Πέρυσι γράφαμε και λέγαμε ότι οι Celtics είναι πολύ δυνατοί, αλλά δεν έχουν έναν "ψηλό"…

09/12/20

Οι παίκτες που θα «αναγεννηθούν» τη φετινή σεζόν

07/12/20

Οι παίκτες που θα «αναγεννηθούν» τη φετινή σεζόν

Γράφει ο NbaddictGr Όλοι σας περιμένετε να διαβάσετε για κάποιους mainstream παίκτες. Σήμερα, όμως, θα…

07/12/20