Card image

Ανάλυση: [1] Los Angeles Lakers VS Miami Heat [5]

29 Σεπτεμβρίου 2020 18:50

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Αντικειμενικά, οι δύο ομάδες που έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ, όχι μόνο στα playoffs (εντάξει, δε θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς), αλλά και συνολικά από το restart κι έπειτα. Ίσως αδικούμε ως προς αυτό, Celtics και Raptors (που ήταν εξίσου καλοί στο bubble), όμως τα αποτελέσματα έδειξαν (ή μάλλον δείχνουν) Lakers και Heat στους τελικούς.

Lakers – Heat (2-0) στη Regular Season

9/11/19 Los Angeles Lakers – Miami Heat 95-80
14/12/19 Miami Heat – Los Angeles Lakers 110-113


Los Angeles Lakers

Ρεκόρ regular (49-14), στο Bubble (3-5)

Το ατού 👍

Πέρα από τη βελτίωση των Lakers στο τρίποντο, πέρα κι από το γεγονός ότι οι Davis και LeBron είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αυτό που δίνει μεγάλο αβαντάζ στους Lakers τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι το γεγονός ότι ο Vogel έχει βάλει στο rotation σχεδόν δύο πεντάδες. Με τους Rockets βρήκε λύσεις στην περιφερειακή άμυνα με παίχτες όπως ο Caruso κι ο KCP. Με τους Nuggets αντιμετώπισε επιτυχημένα τον Jokic, χάρις στην συμβολή του Howard.

Το αδύναμο σημείο 👎

Έχουν δείξει αρετές σε όλα τα σημεία του παρκέ. Αμυντικά κι επιθετικά. Δύσκολο να πούμε ότι πλέον σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος οι Lakers είναι «τρωτοί» σε κάποιο κομμάτι του παιχνιδιού τους.


Miami Heat

Ρεκόρ regular (41-24), στο Bubble (3-5)

Το ατού 👍

Ο κόουτς Spoelstra. Πιστώνεται ως έναν βαθμό την πρόκριση επί των Bucks, όμως η πρόκριση επί των Celtics είναι στο 90% δική του. Το υπόλοιπο το έβαλε ο Adebayo κι έπειτα ο Dragic κι οι υπόλοιποι Heat. Κι αν η ομάδα του Miami στους τελικούς καταφέρει να ζορίσει τους Lakers, θα είναι χάρις στην οξυδέρκεια ενός εκ των κορυφαίων -πλέον- προπονητές του ΝΒΑ.

To αδύναμο σημείο 👎

Στην προκειμένη περίπτωση, αμυντικά, αλλά κι επιθετικά ο Spoelstra φαίνεται να στηρίζει πάρα πολλά στον Adebayo. Ο οποίος όμως, ναι μεν αποδίδει εξαιρετικά, πλην όμως, είναι ένας πρωτοεμφανιζόμενος σε τελικούς παίχτης. Και ναι, κι ο Davis rookie είναι σε τελικούς, όμως νομίζω ότι η μεταξύ τους κόντρα θα φέρει μεγαλύτερη ανισορροπία στο Miami κι εκεί ίσως οι Heat βγάλουν αρκετές αδυναμίες.


Τα τέσσερα σημεία που θα κρίνουν τη σειρά

➥ Η αποτελεσματικότητα του τρόπου που θα αμυνθούν οι Heat

Θα παίξουν ζώνη; Θα παίξουν άμυνα με αλλαγές; Νομίζω ότι οι Heat ξεκινούν τη σειρά κι ελπίζουν ότι αν καταφέρουν κάτι, θα το κάνουν εν μέσω της άμυνάς τους. Βέβαια τα προβλήματα είναι αρκετά. Η ύπαρξη του LeBron στο παρκέ, η ύπαρξη του Davis στη ρακέτα. Θα δημιουργήσει αρκετές ανισορροπίες σε ότι σύστημα αμυντικό κι αν επιλέξει ο Spoelstra. Που πάντως πρέπει να εφαρμόσουν στο μέτρο του δυνατού οι παίχτες του, για να έχουν οι Heat ελπίδα στη σειρά.

Η απόδοση του Adebayo

Οι Dragic και Butler είναι το προφανές. Όμως οι Heat βασίζουν πάρα πολλά στον center τους. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Adebayo με τους Celtics ήταν ο πρώτος σκόρερ, πασέρ και ριμπάουντερ της ομάδας του. Από τη μια ο ενθουσιασμός του κι η παικτική του αξία κι από την άλλη η απειρία του από ΝΒΑ Finals. Εκεί όπου βρέθηκε στη δεύτερη σεζόν του ως βασικός σε ομάδα του ΝΒΑ.

Η βοήθεια που θα πάρουν οι Lakers από τον πάγκο

Το ανέφερα και παραπάνω, ότι οι Lakers, παρά το γεγονός ότι νομοτελειακά το rotation μιας ομάδας «μικραίνει» όσο προχωράει η σεζόν στα playoffs, στηρίζονται πάρα πολύ και στον πάγκο. Οπότε, αυτός θα πρέπει να πράξει τα μέγιστα για να βοηθήσει, σε άμυνα κι επίθεση, τους βασικούς της ομάδας.

LeBron James και Anthony Davis

Κακά τα ψέματα, η μοίρα των τελικών θα καθοριστεί (και λογικά στον μεγαλύτερο βαθμό) από το τι θα κάνουν οι δύο καλύτεροι παίχτες που θα πατήσουν το παρκέ της Αρένας στο Orlando. Θα πρέπει να παίξουν αρκετά κάτω από τα στάνταρ τους και τα νούμερά τους, για να μην έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους οι Lakers. Θα γίνει όμως αυτό;


Με τη γλώσσα των αριθμών

📊 Ο λόγος που οι Lakers είναι τόσο άνετοι στα playoffs, κρύβεται στο ότι σουτάρουν με 49.8% εντός πεδιάς κι έχουν το καλύτερο ποσοστό στα playoffs. Επιπλέον, πασάρουν την μπάλα καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στην postseason, με 25.9 ασίστ/αγώνα.

📊 Οι δύο καλύτερες άμυνες της postseason, με τους Lakers να δέχονται 106.5 πόντους/αγώνα και τους Heat να είναι στους 107.2.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23