Card image

Σας έχουμε νέα: Το small ball των Houston Rockets δουλεύει! (vids)

26 Φεβρουαρίου 2020 19:21

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Στις 31 Ιανουαρίου οι Houston Rockets νίκησαν τους Dallas Mavericks, με τον Mike D’Antoni να χρησιμοποιεί 8 παίκτες, οι οποίοι όλοι είχαν ύψος μικρότερο του 1.98. Αυτό είχε να συμβεί από το 1963 και όπως είναι λογικό προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου, ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Rockets δοκίμαζαν παρόμοια σχήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 11 παιχνίδια που έλειψε ο βασικός center της ομάδας, Clint Capela, πριν φύγει με trade, το Houston είχε ρεκόρ 10-1!

Όταν ο Ελβετός αποχώρησε για να αποκτηθεί ο Covington, τότε όλοι καταλάβαμε ότι οι Houston Rockets το πήραν απόφαση να πορευτούν με την κοντύτερη ομάδα όλων των εποχών, καθώς ο βασικός τους center, PJ Tucker, έχει ύψος 1.96 και ο μέσος όρος ύψους της αρχικής πεντάδας είναι 1.95!

Όπως συμβαίνει σε κάθε ριζοσπαστική αλλαγή, οι πρώτες αντιδράσεις δεν ήταν θετικές. «Πώς θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα με σοβαρό ψηλό», αναρωτήθηκαν πολλοί ενώ άλλοι είπαν ότι θα βασίζονται αποκλειστικά στο τρίποντο, κάτι που μακροπρόθεσμα θα τους έβγαινε σε κακό…

Ας αφήσουμε όμως, την θεωρία και ας δούμε τι έχει γίνει στην πράξη. Στα 10 παιχνίδια της εποχής small ball, οι Houston Rockets μετράνε 8 νίκες και έχουν ρεκόρ 5-1 απέναντι σε ομάδες επιπέδου playoffs. Τα κατάφεραν κόντρα στους Los Angeles Lakers του κορυφαίου blocker, Anthony Davis, κόντρα στους Utah Jazz, του DPoY, Rudy Gobert, κόντρα σε μία από τις καλύτερες τακτικά ομάδες, τους Boston Celtics.

Οι Houston Rockets έχουν, όντως, πρόβλημα στην άμυνα, όπως είχαν και πριν υιοθετήσουν το “small ball”, αλλά για την ώρα το υπερκαλύπτουν με την επίθεσή τους, καθώς έχουν γίνει η πιο δύσκολα αντιμετωπίση ομάδα του ΝΒΑ. Το γεγονός ότι σε κάθε φάση δεν υπάρχει κανένας παίκτης των Rockets στη ρακέτα, δημιουργεί χώρο που εκμεταλλεύεται πολύ εύκολα ο εκρηκτικός Russell Westbrook, ακόμα και κόντρα στον Anthony Davis, όπως βλέπουμε στην παρακάτω φάση.

 

Στην επόμενη φάση, ο Harden έχει την μπάλα στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, οι υπόλοιποι τέσσερις παίρνουν θέση στην weak side και έτσι ο James Harden έχει όσο χώρο χρειάζεται για να φτάσει στο κάρφωμα!

 

Ακόμα και κόντρα στους Utah Jazz του… σκιάχτρου Rudy Gobert, οι Rockets μπορούν να βρουν λύσεις. Όπως βλέπετε ο Harden παίρνει τον διάδρομο κόντρα στον Donovan Mitchell και ο Gobert είναι αναγκασμένος να δώσει βοήθεια, καθώς στο 1 vs 1 ο «μούσιας» θα πετύχαινε ένα εύκολο καλάθι ή θα έπαιρνε foul. Όταν έρχεται η βοήθεια, ο Westbrook έχει ήδη κόψει από τη γωνία και μας προσφέρει αυτό το highlight.

 

Από την στιγμή που οι Covington και Tucker που αποτελούν την front line των Houston Rokcets είναι καλοί σουτέρ 3 πόντων, το πρόβλημα των ομάδων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους Rockets μεγαλώνει, καθώς κάθε βοήθεια ή double team μπορεί να καταλήξει σε ελεύθερο τρίποντο! Ο Tucker άλλωστε είναι από τους καλύτερους στο ΝΒΑ στα τρίποντα από τις δύο γωνίες!

 

Από τον τρόπο που παίζουν οι Houston Rockets μετά την επιλογή τους να στηρίξουν το small ball, γίνεται αντιληπτό ότι θα αποτελέσουν μεγάλο πρόβλημα για οποιαδήποτε ομάδα βρεθεί στον δρόμο τους στα playoffs. Σίγουρα, ανάλογο πρόβλημα θα έχουν και οι ίδιοι στην άμυνά τους κόντρα σε παίκτες όπως οι Nikola Jokic και Anthony Davis που μπορεί να συναντήσουν στα playoffs της Δύσης, αλλά πριν τους χλευάσουμε για την επιλογή τους και τους καταδικάσουμε σε μία αποτυχημένη season, καλό θα είναι να τους δώσουμε μια ευκαιρία.

Στην τελική, οι Houston Rockets προτίμησαν να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους για να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα δύο βαριά χαρτιά του roster τους, που δεν είναι άλλα από τους James Harden και Russell Westbrook. Και αν θέλετε την γνώμη μου, ανεξάρτητα από το τι θα καταφέρουν στα playoffs όπου κρίνονται τα πάντα, σίγουρα έχουν αυξήσει τις πιθανότητές τους για κάτι καλό, καθώς τώρα είναι πολύ πιο απρόβλεπτοι και επικίνδυνοι για τις κορυφαίες ομάδες της Δύσης.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23