Card image

POLL: Ποιο είναι το καλύτερο κάρφωμα όλων των εποχών;

23 Μαρτίου 2020 13:01

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δεν υπάρχει κάτι εντυπωσιακότερο στο μπάσκετ και ειδικά στο ΝΒΑ από το κάρφωμα! Πόσες φορές έχουμε μείνει με το στόμα ανοιχτό μετά από μια πτήση ενός παίκτης που κατέληξε σε εντυπωσιακό κάρφωμα; Πόσες φορές έχουμε κολλήσει χαζεύοντας τα replay;

Πολλά καρφώματα έχουν μείνει χαραγμένα στην μνήμη μας, ωστόσο πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί: Ποιο είναι το καλύτερο κάρφωμα όλων των εποχών στο ΝΒΑ;

Το “NBAholics” φιλοδοξεί να βρει απάντηση σε αυτό το ερώτημα με την πολύτιμη βοήθειά σας! Επιλέξαμε 16 από τα καλύτερα καρφώματα όλων των εποχών, σας τα παρουσιάζουμε και στη συνέχεια ζητάμε την ψήφο σας για να καταλήξουμε στο κορυφαίο!

*Δεν συμπεριλαμβάνονται καρφώματα από τους διαγωνισμούς και τα All Star Game.

**Δεν συμπεριλαμβάνονται καρφώματα από αγώνες εκτός ΝΒΑ.

2018: Γιάννης Αντετοκούνμπο-Tim Hardaway Jr

Αρχίζουμε τελείως τυχαία και… εντελώς αντικειμενικά από τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος απλά δεν «είδε» καν τον Tim Hardaway Jr, στο εντυπωσιακότερο κάρφωμα της καριέρας του “Greek Freak” και ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών!

2013: De Andre Jordan-Brandon Knight

Κάρφωμα που χαρακτηρίζει την εποχή της “lob city” στους Los Angeles Clippers. Ο Chris Paul σερβίρει και ο DeAndre Jordan διαλύει τον Brandon Knight! Δεν ξέρουμε αν θα ψηφιστεί ως το καλύτερο κάρφωμα, αλλά μάλλον είναι η καλύτερη συνεργασία!

2007: Baron Davis-Andrei Kirilenko

Ένα κάρφωμα που τρέλανε τον κόσμο πολύ πριν οι Golden State Warriors γίνουν μόδα! Το γεγονός ότι είναι από αγώνα playoffs και μπροστά στον ικανότατο αμυντικό, Andrei Kirilenko, ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας και… θεάματος!

2004: Kobe Bryant-Kevin Garnett

Τρομερό κάρφωμα από τα χρόνια που ο Kobe Bryant φορούσε το «8»! Παίρνει την εσωτερική, περνάει κάτω από το καλάθι και καρφώνει με τέτοιο τρόπου που παραλίγο να τραυματιστεί στον ώμο. Α! Κάπου εκεί ήταν και ο Kevin Garnett!

2013: LeBron James–Jason Terry

Λίγα λεπτά μετά από αυτό το κάρφωμα, η σελίδα του Jason Terry στη Wikipedia τον είχε… νεκρό! Τι το ήθελες κι εσύ ρε αγόρι μου να παίξεις άμυνα εκεί πέρα; Κάνε στην άκρη!

1993: John Starks – Michael Jordan

Σε μία από τις 6 διαδοχικές κόντρες των Chicago Bulls με τους New York Knicks στα ‘90s, οι οποίες έβγαζαν σχεδόν πάντα νικητές τους «ταύρους», ο John Starks έκανε αυτό που οι φίλοι των Knicks θυμούνται ως “The Dunk”. Κάτι σαν το “The Shot” του Michael Jordan δηλαδή, ο οποίος σε αυτή τη φάση έχει ρόλο θύματος!

1994: Chris Webber-Charles Barkley

Το να καρφώσεις μπροστά στον Charles Barkley δεν είναι απλή υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν λίγο νωρίτερα περνάς την μπάλα και πίσω από την πλάτη σου, ενώ έχεις ύψος 2.06 και  είσαι στη rookie χρονιά σου στο ΝΒΑ!

1984: Dominique Wilkins–Bill Lanier

Λίστα με καλύτερα καρφώματα χωρίς τον “human highlight” γίνεται; Δεν γίνεται! Ένα από τα πολλά που θα μπορούσαν να βρίσκονται στο poll με μια χορευτική κίνηση και ένα δυναμικό κάρφωμα μπροστά στον… πολύ Bill Lanier.

2005: Vince Carter-Alonzo Mourning

O Vince Carter είναι ένας από τους κορυφαίους dunkers όλων των εποχών. O Alonzo Mourning είναι ένας από τους κορυφαίους blocker όλων των εποχών, αλλά  και μεγάλος εγωιστής. Μετά από αυτό το κάρφωμα, δεν μιλούσε στον Vince Carter για 7 χρόνια!

1991: Michael Jordan-Patrick Ewing

Tα είπαμε για τον Domiique Wilkins, το λέμε και για τον Michael Jordan. ΛΙΣΤΑ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ MJ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Ο “Air” παίρνει την εσωτερική και καρφώνει μπροστά στον Patrick Ewing σαν να μην τον είδε!

1994: Scottie Pippen-Patrick Ewing

Ο Michael Jordan είχε αποσυρθεί από το ΝΒΑ και έτσι ο Pippen έπρεπε να αναλάβει δράση. Και το έκανε και με το παραπάνω κόντρα στον Patrick Ewing! Έξτρα πόντος για το κάρφωμα η αλητεία μετά τη φάση, όταν πέρασε πάνω από τον ξαπλωμένο center των Knicks.

1983: Julis Erving-Michael Cooper

Dr J, o πιο θεαματικός παίκτης της εποχής του! Εδώ σε ένα κάρφωμα που και σήμερα να το βλέπαμε θα μέναμε με τα στόμα ανοιχτό! Έμεινε στην ιστορία ως το νανούρισμα του μωρού!

1999-Shaquille O’Neal-Chris Dudley

Ένα κάρφωμα… αλητεία από τον άνθρωπο με τα περισσότερα καρφώματα στην ιστορία του ΝΒΑ. Δεν φαίνεται στο video, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Dudley πέταξε την μπάλα στον Shaq!

2012: Paul George-Chris Andersen

Η φάση δεν είναι απλή. Αρχικά, ο George περνάει τον LeBron James, στη συνέχεια ίπταται και κάνει poster τον “Birdman” Chris Andersen! Και όλα αυτά στα playoffs και μάλιστα σε τελικούς Ανατολικής Περιφέρειας!

1994: Kevin Johnson-Hakeem Olajuwon

Ο Kevin Johnson έχει ύψος 1.85. Ο Hakeem Olajuwon βλέπει τον κόσμο από τα 2.13 και είναι ένας από τους κορυφαίους center όλων των εποχών. Και όμως ο… αθεόφοβος, έκανε αυτό!

2012-LeBron James-John Lucas

Δεύτερη εμφάνιση του LeBron James στη λίστα. Ο «βασιλιάς» πήρε την ασίστ από τον Dwayne Wade, πέρασε πάνω από τον άτυχο John Lucas και μετά του έριξε και ένα δολοφονικό βλέμμα!

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23