16 Απριλίου 2020 12:34
Ο παλαίμαχος σέντερ Shaquille O’Neal θεωρείται ως ένας από τους dominant παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ και ένας από τους καλύτερους σέντερ που έχουν αγωνιστεί ποτέ στο συγκεκριμένο άθλημα. Ωστόσο το… μυστικό της επιτυχίας του δεν ήταν η προπόνηση στο μπάσκετ, αλλά η εκπαίδευση στο ΜΜΑ.
Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Los Angeles Lakers και τους Miami Heat, μίλησε στον δημοσιογράφο του ESPN, Ariel Helwani, για τον τρόπο που έγινε ένας από τους dominant παίκτες στο ΝΒΑ, αλλά και για τις προπονήσεις ΜΜΑ που έκανε πριν από κάθε πρωτάθλημα.
«Το ΜΜΑ είναι ο λόγος που έγινα πρωταθλητής. Πάντα έκανα προπόνηση στο μπάσκετ, αλλά δεν ήταν αρκετό. Όταν έπαιζα αγώνες, χρησιμοποιούσα κινήσεις από το ΜΜΑ, Έτσι έγινα ένας dominant παίκτης. Εκπαιδευόμουν στο ΜΜΑ με τον φίλο μου, Jon Burke στο Orlando. Έτσι κέρδισα το πρωτάθλημα το 2000. Το ίδιο έκανα και το 2006 και πήρα ξανά το πρωτάθλημα με το Miami», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Shaq στην ιστοσελίδα «ESPN».
Να θυμίσουμε πως ο Shaquille O’Neal χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο καλύτερος σέντερ στο ΝΒΑ. Αγωνίστηκε σε Orlando Magic (1992–1996), Los Angeles Lakers (1996–2004), Miami Heat (2004–2008), Phoenix Suns (2008–2009), Cleveland Cavaliers (2009–2010) και Boston Celtics (2010–2011), έχοντας μέσο όρο 23.7 πόντους, 10.9 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 2.3 μπλοκ σε 1207 παιχνίδια (1197 ως βασικός).
Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.
Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!
Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…
Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς
Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…
Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»
Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…
Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»
Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…
Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»
Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…
Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ
Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…
Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ
Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…