Card image

POLL: Ποιος είναι ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών;

3 Ιουνίου 2020 22:44

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Reggie Miller είπε την άποψη του για τους 5 καλύτερους σουτέρ όλων των εποχών και στα σχόλια όταν δημοσιεύσαμε την είδηση στο “NBAholics” έγινε ο… κακός χαμός!

Άλλο που δεν θέλαμε εμείς, βρήκαμε την ευκαιρία να ετοιμάσουμε ένα poll, στο οποίο εσείς μπορείτε να ψηφίσετε τον κορυφαίο σουτέρ όλων των εποχών. Θα μπορούσαμε να βάλουμε πολλούς παίκτες στις επιλογές, ωστόσο το κρατήσαμε λίγο πιο… μαζεμένο για να είναι πιο αντιπροσωπευτικά τα ποσοστά. Επιλέξαμε το TOP 5 της πρόσφατης λίστας του έγκυρου “CBS sports” και τώρα σας ζητάμε να κάνετε τη… δύσκολη δουλειά και να βγάλετε αποτέλεσμα!

Ας δούμε όμως λίγα πράγματα για τους 5 παίκτες που βρίσκονται στις επιλογές του Poll και τις ικανότητές τους στο σουτ (όχι μόνο τρίποντο, γενικά σουτ).

Stephen Curry

Είναι ο παίκτης που έχει αλλάξει το ΝΒΑ με τον τρόπο που σουτάρει από την περιφέρεια. Είναι ο 6ος πιο εύστοχος παίκτης στην ιστορία του NBA, καθώς σουτάρει με 43.5%, γεγονός που είναι… τρελό αν αναλογιστεί κανείς το πλήθος των σουτ που παίρνει. Είναι τρίτος σε εύστοχα τρίποντα με 2495 και είναι απλά θέμα χρόνου να βρεθεί στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας. Από την γραμμή της… φιλανθρωπίας σουτάρει με 90.6%.

 Klay Thompson

Ο “splash brother” του Stephen Curry στους Golden State Warriors. Κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε έναν αγώνα με 14! Σουτάρει με ποσοστό καριέρας 41.9% και μπορεί μερικές φορές να του παίρνει τη λάμψη ο Curry, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο “Killa Klay” είναι ακόμα καλύτερος σουτέρ. Είναι στην 18η θέση της λίστας με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα (1798) και αν σκεφτούμε ότι είναι μόλις 30 χρονών, μπορεί να φτάσει πολύ εύκολα στην πρώτη τριάδα. Το ποσοστό του από την γραμμή των βολών θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο, καθώς σουτάρει με 84.8% (χειρότερο και από τους 5 του poll).

Ray Allen

Είναι ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του ΝΒΑ καθώς έχει σημειώσει 2.973! Ένα τρίποντό του, έκρινε ένα πρωτάθλημα, καθώς χωρίς αυτόν και το τεράστιο σουτ του στο Game 6, οι Miami Heat δε θα έπαιρναν τον τίτλο του 2013. Ολοκλήρωσε την καριέρα του με ποσοστό 40% και σίγουρα θα μείνει στην αιωνιότητα ως ένας από τους κορυφαίους σουτέρ όλων των εποχών. Από την γραμμή των βολών σούταρε με 89.4%.

Larry Bird

Αν ο Larry Bird έπαιζε σήμερα, σε μια εποχή τόσο πιο… φιλική στο τρίποντο, είναι πολύ πιθανό το συγκεκριμένο poll να ήταν περιττό, καθώς η απάντηση θα ήταν αυτονόητη.  Ήταν τόσο καλός που κέρδισε διαγωνισμό τριπόντων χωρίς να βγάλει τη ζακέτα του! Ήταν ο πιο εύστοχος παίκτης στις βολές σε 4 διαφορετικές seasons, είχε πάνω από 40% πίσω από το τρίποντο σε 6 διαφορετικές seasons και είναι μέλος του κλειστού club του 50-40-90 (50% FG, 40% 3P, 90% FT). Ολοκλήρωσε την καριέρα του με 37.6% στα τρίποντα και 88.6% στις βολές.

Reggie Miller

Πριν εμφανιστεί στο ΝΒΑ ο Ray Allen και αργότερα οι Stephen Curry και Klay Thompson, ο Reggie Miller θεωρούταν ο καλύτερος σουτέρ όλων εποχών. Ολοκλήρωσε την καριέρα του με 2.560 εύστοχα τρίποντα. Στα ‘90s ήταν ο πιο φονικός σουτέρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ και είναι δεδομένο ότι αν έπαιζε στη σημερινή εποχή, τα νούμερα του θα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακά! Ολοκλήρωσε την καριέρα του με 39.5% στα τρίποντα και 88.8% στις βολές.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23