Card image

Ανάλυση: [1] Los Angeles Lakers VS Denver Nuggets [3]

17 Σεπτεμβρίου 2020 21:01

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Οι Lakers προς ώρας κάνουν «διακοπές» στα playoffs στο Bubble. 4-1 τους κουρασμένους Blazers, 4-1 τους «λίγους» (εν τέλει) Rockets και με μπόλικες ημέρες ξεκούρασης, μπαίνουν πλέον στους τελικούς του ΝΒΑ. Κι απέναντί τους μια ομάδα που έρχεται από δύο υπερβάσεις. Δύο ανατροπές από το 3-1 και με την κούραση να είναι μπόλικη. Τους υποτιμάς όμως πλέον; Μπα…

Lakers – Nuggets (2-1) στη Regular Season

23/12/19, Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 104-128
13/02/20, Denver Nuggets – Los Angeles Lakers 116-120
11/08/20, Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 124-121


Los Angeles Lakers

Ρεκόρ regular (49-14), στο Bubble (3-5)

Το ατού 👍

Στην προκειμένη περίπτωση, πέραν φυσικά του γεγονότος ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση οι Davis και LeBron και παίρνουν σταθερά βοήθειες από όλους τους παίχτες της ομάδας, το δυνατό σημείο των Lakers είναι το γεγονός ότι είναι αρκετά ξεκούραστοι. Σε πέντε ματς «καθάρισαν» τους Blazers, σε πέντε και τους Rockets. Έχουν δώσει 10 ματς, στα πιο πολλά έκαναν αρκετά ξεκούραστες νίκες και με μπόλικο rotation από τον Vogel.

Το αδύναμο σημείο 👎

Ο Vogel κοουτσάρει καλά. LeBron και Davis δουλεύουν ρολόι, βοήθειες δίνουν όλοι. Τι να φοβηθεί πλέον αυτή η ομάδα; Ίσως, λέω ίσως, το γεγονός ότι παραμένει δίχως ικανό περιφερειακό αμυντικό, απέναντι στον Murray. Κι εδώ δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο να τραβήξει τους Morris και Davis από τη ρακέτα, πάνω στον κοντό των Nuggets, γιατί πίσω υπάρχει κι ο Jokic.


Denver Nuggets

Ρεκόρ regular (46-27), στο Bubble (4-4)

Το ατού 👍

Ένας Σέρβος κι ένας Καναδός από άλλο πλανήτη. Εκεί στο Colorado έχουν δύο παίχτες, που θεωρώ ότι θα καταφέρουν να κοιτάξουν στα ίσια το δίδυμο LeBron – Davis. H τουλάχιστον θα το παλέψουν. Οι Murray και Jokic είναι σε εξαιρετικό μομέντουμ κι αρνούνται να χάσουν.

Το αδύναμο σημείο 👎

Θεωρώ πως θα είναι η κούραση. Ως ένα σημείο. Γυρίσαν δύο σειρές από το 3-1. Κι αυτό, πέραν της σωματικής καταπόνησης, έχει και αρκετή ψυχολογική. Θα έχουν καθαρό «μυαλό»; Θα φανεί στα πρώτα ματς. Τουλάχιστον, θα ξέρουν ότι ακόμα και στο 3-1 να πάει η σειρά, έχουν την δυνατότητα και την πιθανότητα να το γυρίσουν.


Τα τρία σημεία που θα κρίνουν τη σειρά

➥ Η κούραση των Nuggets

Αν οι Lakers καταφέρουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τη συνθήκη αυτή κι οι Nuggets δεν μπορέσουν να την καταπολεμήσουν άμεσα, τότε η σειρά δύσκολα να γυρίσει. Ειδικά αν οι Lakers αποκτήσουν άμεσα διαφορά δύο αγώνων. Οι «σβόλοι» κακά τα ψέματα έχουν να διαχειριστούν πολλά περισσότερα από έναν τελικό κόντρα σε μια -πιθανώς- καλύτερη ομάδα. Κι η κούραση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι.

Το Match-up Jokic-Davis

Κοντράρονται οι δύο κορυφαίοι center του πρωταθλήματος. Όποιος βάλει τον άλλο στα «καλάθια» θα δώσει τεράστιο αβαντάζ στην ομάδα του. Αν είναι κι οι δύο το ίδιο καλοί, τότε η σειρά θα κριθεί από τον επόμενο παράγοντα.

➥ Το μαρκάρισμα του James

Ο άνθρωπος που βρίσκεται σε τελικούς Περιφέρειας, εννιά φορές την τελευταία 10ετία. Κι αυτά που κάνει είναι τρομακτικά. Κακά τα ψέματα κύριοι, ο LeBron James των τελικών Περιφέρειας (μεταξύ μας και των τελικών κι ας έχει χάσει αρκετούς από δαύτους), επιβεβαιώνει με τον πιο εύκολο τρόπο γιατί λογίζεται ως το Νο2 (κατά πολλούς το Νο1) στην ιεραρχία των «ποιος είναι ο GOAT στο ΝΒΑ». Αν οι Nuggets τον περιορίσουν, ίσως έχουν ευκαιρία να βρεθούν σε τελικούς ΝΒΑ. Αν δεν το κάνουν, θα πάθουν ότι κι οι Bulls, οι Celtics, οι Raptors και δε θυμάμαι ποιος άλλος έτυχε να πέσει πάνω του σε τελικούς περιφέρειας.

Με τη γλώσσα των αριθμών

📊 Ο λόγος που οι Lakers είναι τόσο άνετοι στα playoffs, κρύβεται στο ότι σουτάρουν με 49.6% εντός πεδιάς κι έχουν το καλύτερο ποσοστό στα playoffs. Επιπλέον, πασάρουν την μπάλα καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στην postseason, με 25.8 ασίστ/αγώνα.

📊 Αν για κάτι ακόμα μπορούν να είναι περήφανοι οι Lakers, αυτό είναι το γεγονός ότι διαθέτουν την τρίτη καλύτερη άμυνα στο Bubble, με 105.2 πόντους παθητικό. Πίσω μόνο από Celtics και Heat.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23