Card image

Όταν ο Mutombo προκάλεσε τον Jordan και έγινε poster! (vids)

1 Νοεμβρίου 2020 10:02

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

O Dikembe Mutombo έχει μείνει στην ιστορία του ΝΒΑ ως ένας από τους κορυφαίους blockers, καθώς ολοκλήρωσε την καριέρα του με 3.289 κοψίματα, μετρώντας 2.8 stops σε κάθε αγώνα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αναδείχθηκε τέσσερις φορές καλύτερος αμυντικός της λίγκας!

Ήταν τόσο συχνά τα block του, που τα συνόδευε με  έναν ιδιαίτερο πανηγυρισμό, κουνώντας το δάχτυλό του στους… παθόντες σαν να τους λέει «όχι σε μένα».

Ο Dikembe Mutombo ήξερε πολύ καλά ότι ήταν εξαιρετικός αμυντικός και η αυτοπεποίθησή του τον οδήγησε σε ένα… λάθος. Στις 9 Φεβρουαρίου του 1997, λίγο πριν αρχίζει το 47ο All Star Game του ΝΒΑ στο Cleveland, η ομάδα της Ανατολής ήταν μαζεμένη στα αποδυτήρια και πάνω στην κουβέντα ο Mutombo είπε στον Michael Jordan: «Στα 7 χρόνια που είμαι στο ΝΒΑ, δεν έχεις καρφώσει ποτέ μπροστά μου, δεν με έχεις βάλει ποτέ στα highlights», είπε ο Κονγκολέζος center στον “Air”, μπροστά σε άλλους star όπως ο Patrick Ewing και φυσικά μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.

Ο Mutombo ήξερε τι έλεγε, καθώς η αλήθεια είναι ότι από το 1991 που ήταν στο NBA παίζοντας αρχικά στους Denver Nuggets και στη συνέχεια στους Atlanta Hawks, ο Michael Jordan δεν τον είχε κάνει ποτέ poster, ωστόσο είχε κάνει ένα πολύ μεγάλος λάθος, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών.

Για κακή τύχη του Dikembe Mutombo, αργότερα μέσα στη season, οι Atlanta Hawks συνάντησαν τους Chicago Bulls στους ημιτελικούς της Ανατολής. Στις 13 Μαΐου του 1997, τα «γεράκια» του Mutombo ταξίδεψαν στο Chicago για να παίξουν με τους Bulls του Jordan, όντας ήδη πίσω με 3-1.

O Michael Jordan κέρδισε ένα επιθετικό ριμπάουντ και βρέθηκε στην αριστερή γωνία του παρκέ. Στη συνέχεια έδωσε την μπάλα στον Luc Longley και πήρε την baseline, παίρνοντας πίσω την πάσα από τον Αυστραλό συμπαίκτη του. Με τις αλλαγές των μαρκαρισμάτων, το μόνο εμπόδιο ανάμεσα στον Michael Jordan και το καλάθι των Atlanta Hawks, ήταν ο Dikembe Mutombo. Ο “Air” δεν έχασε την ευκαιρία και… επιτέλους κάρφωσε μπροστά στον Κονγκολέζο, παρά το γεγονός ότι εκείνος έκανε ό,τι μπορούσε για να τον σταματήσει. Σαν να μην έφτανε το poster, ο Jordan πανηγύρισε το κάρφωμα με την χαρακτηριστική κίνηση του Mutombo με το δάχτυλο, πληγώνοντας ακόμα περισσότερο τον εγωισμό του!

Οι Bulls πήραν τη νίκη με 107-92 και κατά συνέπεια την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής, ενώ ο Michael Jordan  έβαλε ένα ακόμα παράσημο στην σπουδαία συλλογή του, καρφώνοντας μπροστά στον κορυφαίο -ίσως- blocker όλων των εποχών!

Ο Dkembe Mutombo, βέβαια, μιλώντας 20 χρόνια αργότερα για την συγκεκριμένη φάση σε συνέντευξή του, δεν συμμερίζεται την άποψη του υπόλοιπου κόσμου για αυτή τη φάση: «Όταν λέμε ότι κάποιος σε κάνει poster, εννοούμε ότι έρχεται από μπροστά σου, σε βλέπει, τον βλέπεις και καρφώνει την μπάλα. Ο Mike δεν το έκανε έτσι»…

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23