Card image

Ο καταλυτικός ρόλος του Enes Kanter στην μεταγραφή του Hezonja στον Παναθηναϊκό

22 Φεβρουαρίου 2021 23:04

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μεγάλο «μπαμ» την Δευτέρα (22/02), ανακοινώνοντας την απόκτηση του Mario Hezonja!

Ένας παίκτης, ο οποίος ανά διαστήματα έδειχνε την εκτίμησή του και την αγάπη που είχε στο «τριφύλλι», και ας μην είχε αγωνιστεί ποτέ σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Κροάτης forward παρακολουθούσε τα δρώμενα από μακριά, λάτρευε την ατμόσφαιρα που έβλεπε στο ΟΑΚΑ και είχε εκφράσει την επιθυμία κάποια στιγμή να φορέσει την φανέλα της ομάδας, αφού κι οι οπαδοί του έδειχναν την ίδια αγάπη.

Αυτή η «κάποια στιγμή» έφτασε, αφού κι ο ίδιος δεν έβρισκε το ρόλο που ήθελε πια στο ΝΒΑ, και μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταλυτικό ρόλο είχε στην μεταγραφή του ένας άλλος ΝΒΑer, ο Enes Kanter (του οποίου ο αδερφός Kerem, αγωνίζεται στον Κολοσσό Ρόδου).

Ο Τούρκος center, ερωτηθείς πριν από δύο μήνες για το αν έχει σκεφτεί ποτέ να αγωνιστεί στην Ελλάδα, είχε δηλώσει στην κάμερα του ΟΡΕΝ TV ότι «ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ τους, θα διάλεγα να πάω στον Παναθηναϊκό, για κάποιο λόγο, δεν ξέρω ποιον – αγαπώ τον Παναθηναϊκό. Στην Τουρκία, όταν ήμουν παιδί, ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες που έβλεπα και έχουν παίξει “θρύλοι” του ΝΒΑ εκεί, όπως ο Dominique Wilkins. Ελπίζω, βέβαια, να παίξω ακόμα για αρκετό καιρό στο ΝΒΑ, αλλά οταν τελειώσω, η Ελλάδα θα είναι σίγουρα μια από τις επιλογές μου για να συνεχίσω την καριέρα μου».

Και αφού δεν μπόρεσε ο ίδιος, συμβούλευσε τον φίλο του να φορέσει τα πράσινα κι έδειξε και την αγάπη του στον Παναθηναϊκό, για ακόμα μια φορά, μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του φίλου του.

Όπως ανέφερε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94.6 ο Δημήτρης Κοντός για το παρασκήνιο της μεγάλης αυτής κίνησης, ο Kanter είχε καθοριστικό ρόλο.

Αναλυτικά, λοιπόν, όσα ανέφερε για την ιστορία:

«Όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε πριν από 1,5 μήνα και μετά από επαφή με τον Kanter! Ο Τούρκος center είχε δώσει μια συνέντευξη και είχε πει ότι αν ερχόταν στην Ευρώπη θα το έκανε μόνο για μία φανέλα, αυτή του Παναθηναϊκού. Όταν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έμαθαν αυτήν τη δήλωση, θέλησαν να κάνουν μια επαφή μαζί του, όχι για να τον φέρουν στην ομάδα, αλλά για να ανοίξουν έναν δίαυλο επικοινωνίας.

Έγινε, λοιπόν, μία ωραία συζήτηση με τον Νίκο Παππά, τον Αλβέρτη, δεν ξέρω αν ήταν και ο Τριαντόπουλος… Η κουβέντα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Kanter είναι κολλητός με τον Hezonja. Και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σπείρανε και το… ρίξανε! Ο Kanter, λοιπόν, έχει επικοινωνήσει με τον Hezonja και κάπως έτσι έγινε μια πρώτη συζήτηση με τον μάνατζερ του Κροάτη και τον Παναθηναϊκό.

Τα προβλήματα, ωστόσο, ήταν τεράστια σε αυτό το διάστημα των 40 ημερών. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει τρόπους να χρηματοδοτήσει μια τέτοια κίνηση, μίλησε με χορηγούς του γύρω από την ομάδα αυτή την περίοδο και κατάφερε η διοίκηση να βρει τα χρήματα, λίγα από εδώ, λίγα από εκεί! Δεν είναι και δυσθεώρητο το ποσό, γιατί ήθελε και ο παίκτης να έρθει.

Κατόπιν, όμως, υπήρχε το πρόβλημα με την Barcelona, στην οποία και ανήκουν τα δικαιώματα του παίκτη από το 2015, όταν και μετακόμισε στο NBA. Έπρεπε να γίνει μια επαφή με την Barcelona και πράγματι, έγινε, με τον general manager του συλλόγου, τον Nacho Rodriguez. Φτάσαμε, λοιπόν, σε ένα σημείο με τον Παναθηναϊκό να μιλάει με την Barcelona και τον Rodriguez, ο οποίος ήθελε να δώσει μια λύση, αφού το ζήτησε και ο ίδιος ο Hezonja να έρθει στην Ελλάδα.

Και μόλις σήμερα η Barcelona παραχώρησε τα δικαιώματα του παίκτη στον Παναθηναϊκό, μέχρι τις 30 Ιουνίου, όταν και θα επιστρέψουν σε αυτήν. Υπάρχει, όμως, option, αν θέλει και ο παίκτης να μείνει, που μπορεί να πληρώσει ο Παναθηναϊκός και να τον κρατήσει.

Plus σε όλα αυτά, ότι υπάρχει συμφωνία και με μια μεγάλη εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων, που μπορεί να αξιοποιήσει τη φανέλα! Την έψαξε τη δουλειά ο Παναθηναϊκός, το ξεζούμισε από εδώ, το ξεζούμισε από εκεί και αυτό που πριν από μία εβδομάδα έμοιαζε απίθανο, έγινε πραγματικότητα, και με τύχη.

Του έκατσε, γιατί θέλει και τύχη όλο αυτό. Μετράει, επίσης, ότι δεν είναι ανταγωνιστής της Barcelona. Αν, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός πήγαινε στο Final 4 της EuroLeague, δεν νομίζω ότι η Barcelona θα τον άφηνε να έρθει».

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23