Card image

Τόμας: «Ο Γιάννης θα αντιμετώπιζε το παιχνίδι των Πίστονς, είπα μα…α τον Τζόρνταν»

12 Νοεμβρίου 2022 21:03

Όσα είπε ο Αϊζάια Τόμας στην εκπομπή της Cosmote TV «Pick ‘n Roll»:

Η ερώτηση θα είναι πολύ υποθετική. Αν ο Γιάννης αγωνιζόταν στην εποχή σας, θα ήταν ικανός να αντιμετωπίσει σωματικά και να αντισταθεί στο παιχνίδι επαφής των Πίστονς;

«Ναι, οπωσδήποτε. Επειδή και ο ίδιος παίζει με τόση επαφή. Η θέληση και η αφοσίωσή του θα τον βοηθούσαν να είναι κυρίαρχος».

-Σας ρωτήσαμε πέρυσι κατά το All Star Game για το αν υπήρχε η πιθανότητα να υπογράψετε σε ελληνική ομάδα το 1994. Υπάρχει καμία ανάμνηση για το τι είχε συμβεί τότε;

«Είχα πρόταση από δύο μέρη. Από την Ελλάδα και την Ιταλία, προκειμένου να έρθω στην Ευρώπη και να αγωνιστώ. Ήταν σε μεγάλο βαθμό ένα όνειρο για μένα, το να ακολουθήσει μετά την απόσυρσή μου από το ΝΒΑ, μια «παγκόσμια περιοδεία».

Ήθελα να παίξω με μια ομάδα από το εξωτερικό, ώστε να έχω αυτή την εμπειρία, παράλληλα ήθελα οι φίλαθλοι μακριά από τις ΗΠΑ να έχουν την δυνατότητα να με δουν να αγωνίζομαι. Αυτό δεν συνέβη γιατί κατέληξα να γίνω συνιδιοκτήτης των Τορόντο Ράπτορς, στο ξεκίνημα της ύπαρξης του συγκεκριμένου οργανισμού στον Καναδά.

Αν δεν είχε συμβεί αυτό θα είχα κατά πάσα πιθανότητα παίξει άλλα δύο χρόνια μακριά από τις ΗΠΑ».

-Κύριε Τόμας αποτελείτε τον ορισμό του νικητή. Θεωρείτε πως μια από τις μεγαλύτερες νίκες, αν όχι η μεγαλύτερη, ήταν το ότι καταφέρατε και επιβιώσατε από τις σκληρές γειτονιές του δυτικού Σικάγο;

«Εκατό τις εκατό. Η παιδική μου ηλικία, το μεγάλωμά μου, υπήρξαν τόσο δύσκολα στο να βρω το δρόμο μου. Κοιτάζοντας πίσω, βλέπω αρκετή τύχη σε σχέση με το που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, όμως υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που με βοήθησαν.

Σε κάθε δεδομένη μέρα και αυτό το λέω κυριολεκτώντας, αν είχα πάρει τη λάθος απόφαση, η ζωή μου θα είχε αλλάξει δραστικά. Ήμουν τυχερός σε καθημερινή βάση, όχι μόνο με το να γνωρίσω τους σωστούς ανθρώπους, αλλά και με το να πάρω τις σωστές αποφάσεις».

-Θεωρείτε πως το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή σας υπήρξε η μητέρα σας, η οποία λειτούργησε «μπλοκάροντας» οποιαδήποτε αρνητική επιρροή από το περιβάλλον σας;

«Η απάντηση είναι ναι και μάλιστα τώρα που είμαι μεγαλύτερος(βλέποντας) τι έκανε η μητέρα μου για μένα και την οικογένειά μας, δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως τα κατάφερε, πως καθοδήγησε τη δύναμη και το κουράγιο που όφειλε να έχει. Διατηρώντας όλους μας στο σωστό μονοπάτι.

Στην πορεία, καταλαβαίνοντας, ζώντας στις ΗΠΑ, βλέποντας όλα όσα έγιναν σε πιο έντονες εποχές τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 αλλά και μέχρι σήμερα, για μια αφροαμερικανή γυναίκα…Οφείλεις να θαυμάσεις όσα έκανε αλλά και να εκτιμήσεις πως υπήρξαν κάποια πράγματα που ακόμα δεν τα γνωρίζεις , όμως εκείνη τα αντιμετώπισε.  Επ’ ευκαιρία, αυτή ήταν μια θαυμάσια ερώτηση και σε ευχαριστώ».

-Είμαι σίγουρος ότι σας έχουν κουράσει αυτές οι ερωτήσεις, όμως, φαινόταν ότι έχετε θάψει το τσεκούρι του πολέμου με το Μάικλ Τζόρνταν, ωστόσο ξεθάφτηκε με αφορμή το «Last Dance». Θεωρείτε ότι αυτή η αντιπαράθεση δεν θα σταματήσει ποτέ;

«Πιθανότατα όχι. Όχι τώρα. Όπως έχω ξαναπεί, έβλεπα το «Last Dance» με την οικογένειά μου και σκεφτόμουν πως όλα είναι καλά. Μέχρι που αυτός ο τύπος βγαίνει στην τηλεόραση και λέει ότι με μισεί, αποκαλώντας με και μ***κα.  Μετά προχώρησα στο ντοκιμαντέρ που δείχνει πόσο μ***κας είναι ο ίδιος. Μέχρι να λάβω δημόσια συγγνώμη από το Τζόρνταν. Η κόντρα μας θα συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό, επειδή εγώ είμαι από τη δυτική πλευρά του Σικάγο».

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23