Card image

Σίλβερ: «Ο Ίρβινγκ δεν είναι αντισημίτης»

14 Νοεμβρίου 2022 22:09

Ο Σίλβερ, ο οποίος είναι Εβραίος, μίλησε για τον Ίρβινγκ σε μια συνέντευξη στους New York Times την Πέμπτη, δύο εβδομάδες αφότου ο γκαρντ των Νετς έκανε μια αμφιλεγόμενη ανάρτηση που περιλάμβανε έναν σύνδεσμο της Amazon σε μια ταινία που περιείχε αντισημιτικές ιδέες.

Η ανάρτηση του Ίρβινγκ δέχτηκε τεράστια αντίδραση, με τους Νετς να τον αποκλείουν για τουλάχιστον πέντε αγώνες και τον συνιδρυτή της Nike, Φιλ Νάιτ, να ανακοινώνει την Πέμπτη ότι η σχέση της εταιρείας παπουτσιών με τον Ίρβινγκ είναι πιθανό να διακοπεί οριστικά.

«Είναι κάποιος που γνωρίζω εδώ και μια δεκαετία και δεν έχω ακούσει ποτέ μια αντισημιτική λέξη από αυτόν ή μίσος να απευθύνεται σε κάποια ομάδα», είπε ο Σίλβερ στους Times.

Ο Σίλβερ πρόσθεσε: «Το αν είναι ή όχι αντισημίτης δεν σχετίζεται με τη ζημιά που προκαλείται από την ανάρτηση περιεχομένου μίσους».

Ο Σίλβερ αναγνώρισε στους Times ότι η κριτική που δέχθηκε η λίγκα και οι Νετς επειδή δεν τιμώρησαν γρηγορότερα τον Ίρβινγκ «ίσως να είναι δίκαιη».

Ο Ίρβινγκ τιμωρήθηκε από τους Νετς στις 3 Νοεμβρίου, μία εβδομάδα αφότου δημοσίευσε το tweet του, αφού απέτυχε να ζητήσει επίσημα συγγνώμη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίτερα την ίδια ημέρα. Ο Ίρβινγκ ζήτησε συγγνώμη σε μια ανάρτηση στο Instagram αργότερα εκείνο το βράδυ.

«Αισθάνομαι ότι φτάσαμε στο σωστό αποτέλεσμα όσον αφορά την αναστολή του», είπε ο Σίλβερ στους Times. «Και εκ των υστέρων, μπορεί να είχαμε κινηθεί γρηγορότερα.

Δέχομαι αυτή την κριτική. Αλλά ένιωσα ότι ήταν σημαντικό να κατανοήσω το πλαίσιο στο οποίο δημοσιεύτηκε για να καταλάβω ποια τιμωρία ήταν κατάλληλη, όχι να τη δικαιολογήσω με κάποιο τρόπο, αλλά για να καταλάβουμε ποια τιμωρία ήταν κατάλληλη».

Ο Σίλβερ είπε ότι η λίγκα ήθελε να κάνει «λίγη δουλειά και έρευνα για να κατανοήσει» την ανάρτηση του Ίρβινγκ προτού αποφασίσει πώς θα προχωρήσει. Αυτό περιλάμβανε τον ίδιο τον Σίλβερ να παρακολουθήσει την ταινία, είπε.

«Μόλις κάναμε αυτή την έρευνα, ήταν σαφές για μένα ότι ήταν πράγματι ρητορική μίσους και εμείς, μαζί με τους Μπρούκλιν Νετς, ανταποκριθήκαμε», είπε ο Σίλβερ στους Times.

Ο Σίλβερ επίσης πρόσθεσε ότι η Amazon φέρει κάποια ευθύνη για τη φιλοξενία της αντισημιτικής ταινίας στον ιστότοπό της:

«Νομίζω ότι η Amazon πρέπει επίσης να πάρει αποφάσεις», είπε ο Σίλβερ και συνέχισε: «Το πρώτο μου ένστικτο ήταν ότι κάτι τόσο ειλικρινά ποταπό και γεμάτο ρητορική μίσους, δεν θα έπρεπε θα περιέχεται στο Amazon Prime».

Ο Ίρβινγκ έχει χάσει τέσσερα παιχνίδια λόγω της τιμωρίας του και μπορεί να έχει δικαίωμα να επιστρέψει την Κυριακή εναντίον των Λος Άντζελες Λέικερς, αν και δεν είναι σαφές πότε οι Νετς θα τον επαναφέρουν.

Ο Σίλβερ είπε ότι οι Νετς θα αποφασίσουν πότε μπορεί να επιστρέψει ο Ίρβινγκ σε συνεννόηση με το ΝΒΑ. Ως μέρος της αναστολής του Ίρβινγκ, η ομάδα περιέγραψε ένα σύνολο προϋποθέσεων που απαιτούνται για την αποκατάστασή του, συμπεριλαμβανομένης μιας δημόσιας δήλωσης που αναγνωρίζει ότι η ταινία είναι αντισημιτική, μια συγγνώμη για την υποστήριξη της ταινίας και τα ψέματα μέσα σε αυτήν και εκπαιδευτικές συνεδρίες για τους κινδύνους της ρητορικής μίσους.

Ο γκαρντ των Νιου Όρλεανς Πέλικανς, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ο οποίος υπηρετεί ως πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Παικτών Μπάσκετ (NBPA), είπε ότι οι συνθήκες «ζητούν πολλά» από τον Ίρβινγκ.

«Είναι πολύ να ζητάς από κάποιον που έχει ήδη πει ότι λυπάται, που έχει ήδη δείξει ενσυναίσθηση, που έχει ήδη δώσει τα χρήματά του», είπε ο ΜακΚόλουμ.

«Συνεχίζει να βρίσκει τρόπους για να μάθει περισσότερα και να ενώσει τους ανθρώπους ενάντια στο μίσος. Αλλά ζητούν πολλά. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουν να βρουν μια μέση λύση και να τον επαναφέρουν να παίξει».

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

02/05/23

Ρεπόρτερ Σακραμέντο: «Κατά 90% στους Κινγκς ο Βεζένκοφ»!

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό φέρνουν τον Σάσα Βεζένκοφ με το ένα πόδι στο Σακραμέντο,…

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

02/05/23

Τέλος ο Κοκόσκοφ από τους Νετς

Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο των Νετς αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μαζί με τους Τιάγκο…

02/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

01/05/23

Γκριν: «Έχασα πολύ σεβασμό για τον Σαμπόνις»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απόφαση του Ντομάντας Σαμπόνις να μην δώσει…

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

01/05/23

Κάρι: «Είναι ξεχωριστό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Λεμπρόν»

Ο Στεφ Κάρι μετά την επικράτηση των Ουόριορς κόντρα στους Κινγκς και την πρόκριση στην…

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

01/05/23

Χόλιντεϊ: «Σκέφτομαι να αποσυρθώ όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου»

Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για απόσυρση από την ενεργό δράση, μόλις…

01/05/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

30/04/23

Σκέψεις απόσυρσης από τον Χόλιντεϊ

Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξετάζει όλα τα πλάνα για το μέλλον του, με την σκέψη απόσυρσης…

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

30/04/23

Πρόβλημα στους Νικς, εκτός για το Game 1 με Χιτ ο Ραντλ

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους θα παραταχθούν οι Νιου Γιορκ Νικς στο Game 1 κόντρα…

30/04/23