Card image

Ποιος είναι ο καλύτερος 20χρονος που έχει παίξει στο ΝΒΑ; (infographic & poll)

17 Ιανουαρίου 2020 14:20

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Στην μόλις δεύτερη χρονιά του στο ΝΒΑ, ο Luka Doncic είναι εξαιρετικός, καθώς έχει μπει δικαιωματικά στην κουβέντα για τον MVP της season, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κλείσει τα 20!

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Σλοβένος super star των Dallas Mavericks είναι ο καλύτερος 20χρονος που έχει εμφανιστεί ποτέ στα παρκέ του ΝΒΑ και σήμερα εξετάζουμε με τη βοήθεια των αριθμών αν αυτή το… θεώρημα ευσταθεί, καθώς τον συγκρίνουμε με άλλους 3 παίκτες που έκαναν πράγματα και θαύματα στα 20 τους: τους Magic Johnson, Shaquille O’Neal και LeBron James.

Ας δούμε τα στατιστικά των τεσσάρων παικτών με τη βοήθεια του παρακάτω διαδραστικού σχεδιαγράμματος:

 

Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι τα νούμερα λένε την αλήθεια, αλλά δεν μπορούμε παρά να παραδεχθούμε ότι τα νούμερα που γράφει ο Luka Doncic στο πρώτο μισό της regular season είναι… εξωπραγματικά. Ο Σλοβένος σκοράρει και πασάρει περισσότερο και και από τους τέσσερις παίκτες που συγκρίνουμε, έστω κι αν έχει το χειρότερο ποσοστό από όλους στη λίστα. Ακόμα και στον τομέα των ριμπάουντ, είναι πίσω μόνο από τον θεόρατο Shaquille O’Neal, οπότε το γεγονός ότι υπερτερεί στο Player Efficiency Rating (PER) δεν μας προκαλεί έκπληξη.

 

Αν θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο από τα νούμερα, μπορούμε να εξετάσουμε τι πέτυχαν οι τέσσερις παίκτες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο στις season που ήταν 20χρονοι.

 

Όπως παρατηρούμε στον παραπάνω πίνακα, αυτός που έχει το πάνω χέρι όσον αφορά τα επιτεύγματά, είναι ξεκάθαρα ο Magic Johnson. Στη rookie του χρονιά με τους Los Angeles Lakers, o Magic Johnson μπορεί να μην πήρε το βραβείο του καλύτερου rookie (ελέω Larry Bird), αλλά πήρε κάτι που έχει μεγαλύτερη ακόμα αξία: τον τίτλο του MVP στους τελικούς! Αν αναλογιστούμε ότι οι Shaquille O’Neal και LeBron James δεν κατάφεραν να μπουν ούτε στα playoffs στις χρονιές που εξετάζουμε, τότε γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι αυτό που πέτυχε ο Magic Johnson.

Όσο για τον Doncic, μετά τα χθεσινό update της ψηφοφορίας του κοινού για το All Star Game θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσει το παρών, όπως και οι άλλοι τρεις, ενώ χάρη σε αυτόν, οι Dallas Mavericks είναι σε τροχιά playoffs. Με τα τωρινά δεδομένα, όμως, μοιάζει πολύ δύσκολο για τους Mavs, να φτάσουν στους τελικούς, ώστε να μπορέσει ο Σλοβένος να διεκδικήσει το “Finals MVP” που κατέκτησε ο Magic.

Αφού λοιπόν σας παραθέσαμε όλα τα στοιχεία, και μπορείτε να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη για το τι έκαναν οι τέσσερις κορυφαίοι 20χρονοι που έχουμε δει στο ΝΒΑ, σας ζητάμε να επιλέξετε εσείς τον κορυφαίο!

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21