Card image

Όταν ο Kyle Korver έγινε trade για ένα φωτοτυπικό! (vid)

22 Μαρτίου 2020 13:46

O Kyle Korver είναι ένας από τους πιο συνεπείς σουτέρ 3 πόντων στην ιστορία του ΝΒΑ, ο οποίος κερδίζει σταθερά καλά συμβόλαια σε ανταγωνιστικές ομάδες.

Ο 39χρονος guard/forward των Milwaukee Bucks είναι 4ος στη λίστα με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα με 2.437, σουτάροντας με ποσοστό καριέρας 42.9%, αλλά στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, οι περισσότερες ομάδες του ΝΒΑ δεν είχαν αναγνωρίσει την αξία του.

Ο Korver ολοκλήρωσε την κολεγιακή του καριέρα στο Creighton το 2003, όντας τέταρτος στη λίστα των σκόρερ στην ιστορία του κολεγίου, πρώτος στα εύστοχα τρίποντα και πρώτος σε ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα! Παρ’όλα αυτά η παρουσία του στο draft του 2003 δεν ήταν δεδομένη.

Το βράδυ της 26ης Ιουνίου του 2003, ο Korver άκουγε τα ονόματα να περνούν, αλλά όχι  το δικό του. Εν τέλει, στο νούμερο 51, λίγο μετά τον γνωστό μας, Sani Becirovic (νούμερο 46) και λίγο πριν τον δικό μας, Ανδρέα Γλυνιαδάκη (νούμερο 58), οι New Jersey Nets επέλεξαν τον Kyle Korver, χωρίς να έχουν, όμως, κάποια πρόθεση να τον κρατήσουν.

Οι Nets, που λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχαν φτάσεις στους NBA Finals, δεν ήθελαν ούτε τον Korver, ούτε κάποιον άλλον παίκτη στο τέλος του δεύτερου γύρου του draft και έτσι έψαχναν μια συμφωνία για να βάλουν λίγα μετρητά στα ταμεία τους. Οι Philadelphia 76ers, από την άλλη, δεν θα έλεγαν όχι σε μερικούς εύκολους πόντους από τον πάγκο και έτσι το deal έκλεισε στα 125.000 δολάρια. Με τον καιρό έγινε γνωστό ότι ο Nets με αυτά τα χρήματα πλήρωσαν τη συμμετοχή της ομάδας στο Summer League και με τα υπόλοιπα αγόρασαν ένα φωτοτυπικό μηχάνημα!

Τον Μάιο του 2019, ο Korver παρευρέθηκε σε μια ομιλία αποφοίτησης στο Creighton, ο Korver μίλησε για εκείνες τις μέρες: «Με το νούμερο 51, οι New Jersey Nets επιλέγουν τον Kyle Korver. Λίγα λεπτά αργότερα έμαθα ότι έγινα trade στους 76ers. Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν trade, όμως. Νομίζω ότι η σωστή έκφραση είναι ότι πωλήθηκα για ένα ποσό. Αργότερα, έμαθα ότι οι Nets χρησιμοποίησαν αυτά τα χρήματα για να πληρώσουν τη συμμετοχή της ομάδας στο Summer League και για να αγοράσουν ένα φωτοτυπικό. Ποια είναι η δική σας αξία; Εμένα φαίνεται ότι είναι ένα φωτοτυπικό! Δεν με πειράζει όμως! Πριν από δύο χρόνια έμαθα ότι το φωτοτυπικό χάλασε, αλλά εγώ είμαι εδώ ακόμα»!

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21