Card image

Κι όμως, ο Curry προτιμούσε να γίνει draft από τους Κnicks και όχι από τους Warriors! (vid)

10 Απριλίου 2020 17:00

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Πώς θα ήταν το ΝΒΑ αν ο Stephen Curry δεν φορούσε ποτέ τη φανέλα των Golden State Warriors; Σίγουρα η τελευταία δεκαετία θα ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς οι «πολεμιστές», με ηγέτη τον Curry, έχουν πάρει τρία πρωταθλήματα και έχουν παίξει σε πέντε τελικούς!

Κι όμως, αν ήταν στο χέρι του ίδιου του Curry ή της οικογένειας του, τότε το 2009 δεν θα γινόταν ποτέ παίκτης των Warriors, ενώ και οι ίδιοι οι «πολεμιστές» φάνηκαν τυχεροί εκείνο το βράδυ της 25ης Ιουνίου στο Madison Square Garden.

Οι Knicks ήθελαν Curry και ο Curry ήθελε Knicks!

Οι New York Knicks επέλεγαν στο νούμερο 8 του draft, μία θέση μετά τους Golden State Warriors και είχαν βάλει στο μάτι τον Stephen Curry. Το ίδιο είχαν κάνει, όμως και οι Warriors, με τον τότε προπονητή τους, Don Nelson, να επικοινωνεί μερικές μέρες πριν το draft με τον Dell Curry, πατέρα των Steph και Seth, αλλά και πρώην παίκτη του ΝΒΑ.

«Τι θα έλεγες αν επιλέγαμε στο draft τον γιο σου»; ρώτησε ο Nelson, με τον Dell Curry να απαντάει αμέσως αρνητικά. Ο Nelson επέμεινε και στο τέλος της κουβέντας τους ο Dell του είπε: «Με ρώτησες την γνώμη μου και σου λέω την αλήθεια. Μην τον επιλέξεις»,  με τον Nelson να του λέει ότι σέβεται την άποψή του, αλλά να του ξεκαθαρίζει ότι αν ο γιος του ήταν διαθέσιμος στο νούμερο 7, θα τον επέλεγε…

Σε συνέντευξή του δέκα χρόνια μετά το draft, o Dell Curry αιτιολόγησε την στάση του λέγοντας: «Εκείνη την περίοδο οι Warriors είχαν κάποιους αμφιλεγόμενους χαρακτήρες στην ομάδα τους και οι Knicks έψαχναν απεγνωσμένα έναν point guard. Πίστευα ότι ο Stephen θα ταίριαζε απόλυτα με το γρήγορο στιλ του Mike DAntoni, ενώ ήξερα ότι ο γιος μου λάτρευε το “Madison Square Garden”, στο οποίο είχε παίξει αρκετές φορές με το Davidson στο NCAA. Όταν είπα στη σύζυγό μου ότι υπάρχει πιθανότητα να πάει στους Warriors, μου απάντησε ότι δεν ξέρει καν που είναι το Golden State»!

Η… τύχη των Warriors και το στράβωμα του Curry

Φτάνουμε, λοιπόν, στην βραδιά της επιλογής του draft του 2009, από το οποίο προέκυψαν μεταξύ άλλων οι Blake Griffin (νούμερο 1), James Harden (νούμερο 3) και ο δικός μας Nick Calathes (νούμερο 45). Εστιάζοντας στον Curry, ήταν ξεκάθαρο ότι οι Warriors είχαν το πάνω χέρι σε σύγκριση με τους New York Knicks, καθώς επέλεγαν μία θέση νωρίτερα, αλλά για να τον κάνουν δικό τους, έπρεπε να μην τον διαλέξει κανείς στις πρώτες 6 θέσεις.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους Warriors ήταν οι Minnesota Timberwolves, οι οποίοι έψαχναν point guard και επέλεγαν στις δύο προηγούμενες θέσεις (5 και 6)! Κι όμως, οι «λύκοι» κατάφεραν να επιλέξουν δύο point guards πριν από τον Stephen Curry! Στο νούμερο 5, διάλεξαν τον Ricky Rubio, ο οποίος έκανε πράγματα και θαύματα στην Ισπανία, ενώ στο νούμερο 6 πήραν τον Jonny Flynn, του οποίου τα ίχνη χάνονται το 2014, κάπου στην Ιταλία, καθώς οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να κάνει την καριέρα που όλοι περίμεναν.

Έτσι, οι Warriors επέλεξαν τον Stephen Curry στο νούμερο 7 και όπως θα δείτε στο παρακάτω video, δεν… πέταξε από τη χαρά του, ενώ οι φίλοι των Knicks που βρέθηκαν στο “Madison Square Garden” εκείνο το βράδυ ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, καθώς τον ήθελαν στην ομάδα τους. Τελικά όμως, αντί για τον Curry, πήραν τον Jordan Hill, o οποίος έπαιξε μόλις 24 παιχνίδια με τους Knicks και είναι εκτός λίγκας από το 2017.

Σκεφτείτε πόσο διαφορετικό θα ήταν το ΝΒΑ σήμερα, αν ο Stephen Curry δεν είχε καταλήξει στους Warriors, οι οποίοι πίστεψαν σε αυτόν και στήριξαν πάνω του τη δυναστεία που κατάφεραν να χτίσουν. Πέρα από τους «πολεμιστές», όμως, σκεφτείτε πόσο διαφορετική θα ήταν και η πορεία του ίδιου του Curry, αν άρχιζε την καριέρα του στους Knicks, μια ομάδα που… ειδικεύεται στο να μην αξιοποιεί τους παίκτες της, ειδικά αν αναλογιστούμε και τα προβλήματα τραυματισμών που είχε στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας…

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21