Card image

Ιστορίες διακοπής αγώνων του ΝΒΑ

19 Απριλίου 2020 10:54

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Φέτος το ΝΒΑ βιώνει μια πρωτόγνωρη για τα δικά του δεδομένα, κατάσταση. Κι αυτό γιατί και το MLB και το NHL στην ιστορία τους έχουν αναβάλει χρονιές. Το NHL για παράδειγμα, πίσω στο 1919 είχε ακυρώσει το Stanley Cup λόγω της Ισπανικής Γρίπης. Μια πανδημία που είχε ξεσπάσει στις αρχές του προηγούμενο αιώνα. Και το MLB επίσης έχει ακυρώσει την post season του 1994.

Το NBA μετράει αισίως 73 χρόνια ζωής, έχοντας ξεκινήσει το 1946. Έχει περάσει από τον “ψυχρό πόλεμο”, τον πόλεμο στο Βιετνάμ, τη δολοφονία του Kennedy, τα lockout, τυφώνες, τους Δίδυμους Πύργους, σεισμούς. Τίποτε από όσα αναφέραμε δεν ήταν ικανό να προκαλέσει τη διακοπή (μόνιμη ή οριστική) του πρωταθλήματος, όπως συμβαίνει τώρα με τον Covid-19. Βέβαια, υπήρξαν στο παρελθόν οι περιπτώσεις που είτε ακυρώθηκαν είτε αναβλήθηκαν παιχνίδια για άλλες ημερομηνίες.

Οι οριστικές ακυρώσεις παιχνιδιών

Στα lockout του 1999 και του 2013 η λίγκα αποφάσισε το “κόψιμο” από το calendary, των 32 και 16 πρώτων παιχνιδιών, αντιστοίχως στις δύο σεζόν. Το 2013 και συγκεκριμένα στις 16 Απριλίου, είχε αναβληθεί το ματς των Celtics με τους Pacers, λόγω της δολοφονίας τριών ανθρώπων στον Μαραθώνιο που διεξήχθη στη Βοστόνη. Το ΝΒΑ έκρινε, ότι εφόσον ήταν το τελευταίο ματς της σεζόν και δεν καθόριζε τις θέσεις των ομάδων στην Post-season, να ακυρωθεί οριστικά. Οπότε και δεν έγινε ποτέ.

Όσον αφορά την Preseason, το 2001 λόγω των Δίδυμων Πύργων, το ΝΒΑ ακύρωσε πέντε παιχνίδια που ήταν να γίνουν σε Γερμανία και Ιαπωνία.

Οι αναβολές αγώνων

Η πρώτη φορά που αναβλήθηκαν παιχνίδια του ΝΒΑ, ήταν το Νοέμβριο του 1963. Λόγω της δολοφονίας του Kennedy, το NBA αποφάσισε να αναβάλει τρία παιχνίδια, ενώ περισσότερα ματς αναβλήθηκαν το 1968, λόγω της δολοφονίας του Martin Luther King Jr.

Μετά το 1969, έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια για να αναβάλει και πάλι παιχνίδι το ΝΒΑ. Συγκεκριμένα το Heat – Suns στο Miami, το 1989, λόγω ταραχών που υπήρχαν στην πόλη, ενώ το ίδιο έγινε με δύο αγώνες playoffs στο Los Angeles, το 1992. Είχαν αναβληθεί τα Clippers – Jazz και Lakers – Blazers. Το δεύτερο έγινε στο Las Vegas. Το πρώτο ήθελε η λιγκα να το μεταφέρει είτε στο San Diego, είτε στο Salt Lake, όμως ο ιδιοκτήτης των Clippers, Donald Sterling είχε αρνηθεί.

Το Νοέμβριο του 1998 η λίγκα ανέβαλε το ματς των Spurs με τους Jazz στη Utah, λόγω διαρροής που είχε η οροφή του γηπέδου. Ζημιά που προκλήθηκε εξαιτίας του τυφώνα που είχε ξεσπάσει στην περιοχή του Salt Lake τον περασμένο Αύγουστο. Αναβολή ματς είχαμε και σε ένα ματς Nuggets – Blazers, το 1999, εξαιτίας της σφαγής στο λύκειο Columbine, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα. Τελευταία αναβολή που είδαμε στο πρωτάθλημα, ήταν φυσικά αυτή της φετινής σεζόν, στο ματς των Clippers με τους Lakers. Αγώνες που ήταν προγραμματισμένος να γίνει λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Kobe Bryant.

Η ακύρωση των 45 δευτερολέπτων

Όχι ακύρωση ολόκληρου αγώνα, αλλά 45 δευτερολέπτων μόνο, είχαμε στο συμβάν, γνωστό και ως “The Malice at the Palace“. Αναφερόμαστε στο παιχνίδι των Pistons με τους Pacers, τότε που ο Ron Artest επιτέθηκε σε οπαδούς, που προηγουμένως του είχαν πετάξει ένα ποτήρι με αναψυκτικό.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21