Card image

Όταν ο Karl Malone έστειλε τον Isiah Thomas στο νοσοκομείο με 40 ράμματα! (vid)

1 Μαΐου 2020 12:07

Ο Isiah Thomas και οι Detroit Pistons ήταν οι… σκληροί τύποι της εποχής τους στο ΝΒΑ, όπως βλέπουμε άλλωστε και στο ντοκιμαντέρ “Last Dance”, όπου περιγράφεται η σχέση τους με τους Chicago Bulls του Michael Jordan.

Η αλήθεια όμως, είναι ότι ο Isiah Thomas δεν ήταν ο μόνος σκληρός τύπος του ΝΒΑ εκείνη την εποχή και αυτό το έμαθε πολύ καλά στις 14 Δεκεμβρίου του 1991, όταν οι Detroit Pistons έπαιζαν με τους Utah Jazz στο “Delta Center”. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και μερικές εβδομάδες νωρίτερα, με τους “Bad Boys” να παίρνουν τη νίκη χάρη στους 44 πόντους του Isiah Thomas, κάτι που όπως αποδείχθηκε δεν άρεσε στον Karl Malone!

Στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου κι ενώ το σκορ ήταν 6-6, ο Thomas είχε την μπάλα στην κορυφή της ρακέτας, πήρε το screen απ΄τον Bill Laimbeer ξεφεύγοντας από τον John Stockton και Mark Eaton και ξεκίνησε τη διείσδυση προς το καλάθι των «Μορμόνων». Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τον Karl Malone… Ο «ταχυδρόμος» βρέθηκε μρποστά του και με μία αγκωνιά που θα ζήλευαν και αθλητές πολεμικών τεχνών σώριασε τον Isiah Thomas στο έδαφος!

Ακολούθησε χαμός, με τον Bill Laimbeer να είναι έξαλλος με το χτύπημα, τον προπονητή των Pistons, Chuck Daly να θέλει να ορμήσει στο παρκέ και τον συμπαίκτη του Thomas, Darrel Walker να ψάχνει τον Karl Malone για να ανταποδώσει! Ο δράστης Karl Malone αποβλήθηκε από τον αγώνα και αργότερα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 δολαρίων και ενός αγώνα, ενώ ο Isiah Thomas μεταφέρθηκε στο κοντινό “LSD Hospital”, όπου έκανε 40 ράμματα και επέστρεψε στο γήπεδο για να αγωνιστεί στο τελευταίο πεντάλεπτο!

Ο προπονητής των Pistons, Chuck Daly, δήλωσε μετά τον αγώνα: «Αυτό το χτύπημα ήταν προσχεδιασμένο. Την προηγούμενη φορά που τους συναντήσαμε ο Thomas έβαλε 44 πόντους και ο Malone δεν ήθελε να ντροπιαστεί ξανά ο Stockton»!

Όσο για τους πρωταγωνιστές του περιστατικού, 23 χρόνια αργότερα ο Isiah Thomas δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι το πιο βρώμικο χτύπημα που δέχθηκα ποτέ στην καριέρα μου. Δεν νομίζω ότι έχω δει ένα παρόμοιο βίαιο και σκόπιμο χτύπημα σε έναν παίκτη. Ακόμα δεν το καταλαβαίνω. Όταν πήγα σπίτι και με είδε η γυναίκα μου άρχισε να κλαίει. Ήταν άσχημο χτύπημα. Είχε πρηστεί το πρόσωπό μου».

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο Karl Malone απάντησε λέγοντας: «Έχει σχέση τι θα πω εγώ; Δεν θα προφέρω κα το όνομά του, επειδή αν το κάνω θα δώσω νόημα στην ύπαρξή του. Δεν θέλω να το συζητήσω καν»…

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21