Card image

10 επικές διαφημίσεις του Michael Jordan (vids)

8 Μαΐου 2020 01:38

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Στα τελευταία επεισόδια του “Last Dance” είδαμε για το πώς αναπτύχθηκε η σχέση του Michael Jordan με τη Nike, αλλά και γενικότερα πώς γιγαντώθηκε το όνομα του μέσα από τις πολλές εμπορικές συμφωνίες που έκλεισε.

Από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, μέχρι και αρκετά μετά την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση, ο Michael Jordan πρωταγωνίστησε σε δεκάδες διαφημίσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν  τα “Air Jordan” που κυκλοφορούσε κατά διαστήματα, ενώ σε αρκετές συμπρωταγωνιστούν κι άλλοι αστέρες του NBA, όπως o Larry Bird. Ας δούμε όμως 10 από τις καλύτερες διαφημίσεις στις οποίες πρωταγωνίστησε ο “Air”.

  • Nike – “Banned” (1985)

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό αφιέρωμα, η κυριαρχία του Michael Jordan στον τομέα των sneakers ξεκίνησε από την απαγόρευση του ΝΒΑ στη NIKE λόγω του γεγονότος ότι τα “Air Jordan 1” δεν ήταν κατά 51% άσπρα, όπως όριζαν οι κανόνες. Η NIKE το εκμεταλλεύτηκε και έκανε πάταγο στην αγορά με το ακόλουθο διαφημιστικό.

  • Jordan Brand – “100 foot Dunk” (1995)

O Michael Jordan θέλει να προμοτάρει τα “Air Jordan 11”, τα οποία χρησιμοποιεί και στην ταινία Space Jam, οπότε τι καλύτερο από αυτό το… διαστημικό κάρφωμα;

  • Gentle Treatment (1986)

Ok, αυτό είναι παράξενο… Ο Michael Jordan είχε ξυρισμένο το κεφάλι του σε όλη του την καριέρα, ωστόσο το 1986 κρίθηκε κατάλληλος για να κάνει μια διαφήμιση για γυναικεία προϊόντα περιποίησης για μαλλιά!

  • Jordan Brand – “Failure” (1997)

Μία από τις πιο διάσημες διαφημίσεις του Michael Jordan που έγινε αφίσα σε πολλά παιδικά δωμάτια. «Έχω χάσει πάνω από 9.000 σουτ στην καριέρα μου. Έχω χάσει σχεδόν 300 παιχνίδια. Μου έχουν εμπιστευτεί 26 φορές το τελευταίο σουτ και το έχασα. Έχω αποτύχει ξανά και ξανά στη ζωή μου. Και για αυτό τον λόγο πέτυχα…

  • Jordan Brand – “Hare Jordan” (1993)

Από αυτή τη διαφήμιση γεννήθηκε η ιδέα του “Space Jam”, η οποία υλοιποιήθηκε λίγα χρόνια αργότερα. Ο Michael Jordan συνεργάζεται με τον Bugs Bunny για να προωθήσουν τα “Hare Jordan”, τα οποία τα πήγαν εξαιρετικά στις πωλήσεις.

  • Jordan Brand – “Maybe it’s my fault (2008)

Βρισκόμαστε στο 2008, 10 χρόνια μετά το τελευταίο πρωτάθλημα του Michael Jordan με τους Chicago Bulls και 5 χρόνια μετά το τελευταίο του παιχνίδι με τους Washington Wizards. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει από το να ετοιμάσει μια εξαιρετική διαφήμιση για τα… επετειακά 23α “Air Jordan”. Αν αυτή η διαφήμιση δεν σου δίνει κίνητρο, δεν φταίει ο MJ…

  • Gatorade – “Be Like Mike” (1992)

Είναι το διαφημιστικό που είδαμε και στο “Last Dance”. Όλοι θέλουν να γίνουν σαν τον Michael Jordan και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο slogan από το “Be Like Mike”.

  • Nike – “Takeoff” (1985)

Από αυτή τη διαφήμιση της NIKE για τα Air Jordan 1, προήλθε το Jumpman Logo και αυτό είναι αρκετό για να κάνει αυτή την απογείωση του Michael Jordan ιστορική!

  • McDonald’s – “The showdown” (1993)

Να το και το H.O.R.S.E! Το είδαμε από το ΝΒΑ εν μέσω καραντίνας χωρίς μεγάλη επιτυχία και σίγουρα η διαφήμιση των McDonald’s από το 1993 με πρωταγωνιστές τους Michael Jordan και Larry Bird ήταν κλάσεις ανώτερη!

  • Michael Jordan & Mars Blackmon (1988-1991)

Δεν είναι μία μεμονωμένη διαφήμιση, αλλά μια σειρά από αυτές, στις οποίες ο Michael Jordan συμπρωταγωνιστεί με τον Mars Blackmon, ο οποίος είναι ένας χαρακτήρας του Spike Lee που πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία του “She’s Gotta Have it” το 1986. Αυτές οι διαφημίσεις έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος τα sneakers.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21