Card image

Όταν κι ο Jordan είχε αποχωρήσει με κράμπες από έναν τελικό

17 Μαΐου 2020 22:36

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Οι τελικοί του 2014 έμειναν στην ιστορία, πέραν του διαστημικού μπάσκετ που έπαιξαν οι Spurs στα τρία τελευταία παιχνίδια και για το γεγονός ότι ο LeBron υπέφερε από κράμπες στο Game1 στο San Antonio, εξαιτίας του κλιματισμού στο AT&T Center. Αυτή δεν ήταν κι η μόνη φορά που ο LeBron ταλαιπωρήθηκε από κράμπες, αφού στο Game 4 των τελικών του 2012 απέναντι στους Thunder, ο LeBron είχε αποχωρήσει από το ματς, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Φυσικά, τα γεγονότα αυτά έδωσαν τροφή για σχόλια στους -γνωστούς και ως- haters, που ανέφεραν ότι ο LeBron είναι αρκετά soft. Κάτι που ήταν εντελώς άδικο και λάθος. Ακόμα κι ο κύριος που κατά πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος όλων των εποχών κι αναφερόμαστε φυσικά στον Michael Jordan, είχε μείνει εκτός για τον ίδιο ακριβώς λόγο στο Game 4 των τελικών του 1997 με τους Jazz. Μην μπορώντας μάλιστα να αποτρέψει και την ήττα των Bulls, παρά τους 42 πόντους που έβαλε. Σε ένα παιχνίδι που ήταν ακριβώς πριν από το διάσημο “flu game”.

Όπως λοιπόν εξιστορεί ο Roland Lazenby στο βιβλίο του “Michael Jordan: Η ζωή“, το λάθος ενός ανθρώπου από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, ήταν ικανό να τον θέσει νοκ άουτ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, ο συγκεκριμένος assistant είχε λανθασμένα αντικαταστήσει τα Gatorade που έπιναν οι παίχτες με GatorLode. Ένα πολύ βαρύ υγρό που χρησιμοποιείται για να επανέρχονται οι μύες όταν παθαίνει κράμπες ο αθλητής. Το συγκεκριμένο υγρό είναι σα να τρως πατάτες στο φούρνο, εξηγεί ο προπονητής, Chip Schaeffer. Οι παίχτες των Bulls παραπονέθηκαν για κράμπες στο στομάχι, ενώ από τον Jordan ζητήθηκε να κάτσει εκτός, κάτι όμως που δεν έκανε στα κρίσιμα σημεία.

Φυσικά, το γεγονός ότι παρουσιάστηκε εντελώς εξασθενημένος στο game5 συνδέθηκε με το συμβάν του τέταρτου τελικού κι αν το GatorLode ήταν υπεύθυνο για την κατάσταση του στο ματς, παρόλα αυτά, όπως διαβεβαίωσε κι ο προσωπικός προπονητής του Jordan, Tim Grover, ήταν ξεκάθαρα μια τροφική δηλητηρίαση.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21