Card image

Chicago Bulls: Το τέλος της δυναστείας

19 Μαΐου 2020 14:09

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Μετά από 6 πρωταθλήματα σε 8 χρόνια, οι Chicago Bulls δεν είχαν μια ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα, καθώς μέσα σε ένα διάστημα λίγων μηνών μετατράπηκαν από μία από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών σε μια από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ…

Η season 1997-1998 ήταν ο «τελευταίος χορός» των Chicago Bulls και αυτό το ήξεραν όλοι από την πρώτη μέρα της χρονιάς, όπως είδαμε στα πρώτα επεισόδια του “Last Dance”, καθώς ο Phil Jackson είχε οικειοποιηθεί τον όρο. Η χρονιά εξελίχθηκε όπως άξιζε στους «ταύρους» και είχε ονειρική κατάληξη, καθώς με το “Last Shot” του Michael Jordan, οι Bulls κατέκτησαν το 6ο τους πρωτάθλημα και έμειναν στην ιστορία ως η κορυφαία ομάδα όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Ο ιδιοκτήτης των Chicago Bulls, θεώρησε ότι τα χρήματα που έπρεπε να δαπανηθούν για να διατηρηθεί αυτή η δυναστεία ήταν πάρα πολλά και έτσι δεν έκανε κάποια ουσιαστική προσπάθεια για να αποτρέψει τον «προαναγγελθέντα θάνατο» της δυναστείας και έτσι άρχισε το ντόμινο των εξελίξεων που οδήγησε στο τέλος…

Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1998, ο Phil Jackson ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστρέψει στο Chicago και αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από τους πάγκους για έναν χρόνο, πριν αναλάβει τους Los Angeles Lakers το 1999.

Η επόμενη season (1998-1999) ήταν… συρρικνωμένη λόγω του lockout και έτσι το τζάμπολ της regular season των 50 αγώνων έγινε τον Φεβρουάριο του 1999. Ο Michael Jordan ανακοίνωσε ότι αποσύρεται στις 13 Ιανουαρίου του 1999, πριν επιστρέψει τελικά δύο χρόνια αργότερα ως παίκτης των Washington Wizards.

O Scottie Pippen, που ένιωθε αδικημένος με το συμβόλαιό του στους Chicago Bulls, άφησε τους «ταύρους» μετά από 11 χρόνια και έφυγε για το Houston, όπου βρήκε συμβόλαιο πενταπλάσιας αξίας. Κάπως έτσι, κατέληξε να ολοκληρώσει την καριέρα του με περισσότερα κέρδη από τα συμβόλαια από τον Michael Jordan.

O Dennis Rodman έμεινε ελεύθερος από τους Chicago Bulls, στις 21 Ιανουαρίου του 1999 και με τη βοήθεια της αδερφής του, που εκείνον τον καιρό εκτελούσε χρέη ατζέντη του, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Los Angeles Lakers. Φυσικά, ο Dennis Rodman δεν μπόρεσε να φτάσει ποτέ ξανά σε υψηλό επίπεδο και το πέρασμά του από τους Lakers αποδείχθηκε σύντομο…

Τον Ιανουάριο του 1999, ο Steve Kerr έγινε μέλος των San Antonio Spurs με ένα sign-and-trade deal και η επιλογή του αποδείχθηκε ολόσωστη, καθώς στο τέλος της season πανηγύρισε το 4ο διαδοχικό πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος στο ΝΒΑ τα τελευταία 50 χρόνια.

Ο Αυστραλός Luc Longley έγινε μέλος των Phoenix Suns με ένα sign-and-trade deal. Μέσα στα ανταλλάγματα, μάλιστα, ήταν και ο Martin Muursep, που έχει παίξει σε ΑΕΚ και Άρη, με τον Εσθονό να μην αγωνίζεται πάντως, ποτέ στους Bulls. Παρελθόν αποτέλεσε ακόμα και ο Jud Buechler, ο οποίος υπέγραψε στους Detroit Pistons.

Στον πάγκο της ομάδας βρέθηκε ο αγαπημένος του Jerry Krause, Tim Floyd, ο οποίος προοριζόταν από καιρό για αντικαταστάτης του Phil Jackson, ενώ όσον αφορά το ρόστερ, ο Toni Kukoc ένιωθε απελπιστικά μόνος, ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης, καθώς ολοκλήρωσε τη season ως πρώτος σκόρερ (18.8 πόντοι), πρώτος ριμπάουντερ (7 ριμπάουντ) και πρώτος σε ασίστ (5.3) στην ομάδα.

Οι Chicago Bulls τερμάτισαν τελευταίοι στην Ανατολή με ρεκόρ 13-37 και μετά από 14 χρόνια με συνεχόμενη παρουσία στα playoffs έμειναν εκτός. Η τελευταία season που δεν προκρίθηκαν στην postseason ήταν η season 1983-1984, όταν ακόμα ο Michael Jordan ήταν στην North Carolina…

To κακό για τους Bulls είναι ότι έγιναν σάκος του box για τις επόμενες 6 season, όπου τερμάτιζαν σταθερά στις τελευταίες θέσεις της Ανατολής και φυσικά έμειναν εκτός playoffs. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Chicago Bulls πέτυχαν συνολικά 66 νίκες στις επόμενες 4 χρονιές μετά το τελευταίο τους πρωτάθλημα, την ώρα που ο μέσος όρος νικών σε μια season στη διάρκεια του δεύτερου three-peat ήταν μεγαλύτερος (67.7 νίκες).

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21