Card image

Όταν ο rookie Allen Iverson… ζάλισε τον Michael Jordan (vid)

7 Ιουνίου 2020 20:50

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Βρισκόμαστε στο… σωτήριο έτος 1997. Ο Michael Jordan μεσουρανεί στο ΝΒΑ, καθώς  λίγους μήνες  νωρίτερα είχε κατακτήσει τον 4ο τίτλο του με τους Chicago Bulls και πρώτο μετά το… διάλειμμα του για baseball.

Από το καλοκαίρι του 1996, είχε κάνει την εμφάνισή του στο ΝΒΑ, ο Allen Iverson, ο οποίος επιλέχθηκε στο πρώτο pick του draft από τους Phialdelphia Sixers και έγινε ο πρώτος guard που βρίσκεται στο νούμερο 1 μετά τον Magic Johnson από το 1979, ενδεικτικό της κυριαρχίας των ψηλών σε εκείνη την εποχή του ΝΒΑ…

Η πρώτη φορά που οι δύο παίκτες συναντήθηκαν σε παρκέ του ΝΒΑ, ήταν στις 2 Νοεμβρίου του 1996, στο μόλις δεύτερο παιχνίδι του Iverson στο ΝΒΑ. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ημέρα. Ήμουν ενθουσιασμένος, θα παίζαμε κόντρα στους πρωταθλητές, κόντρα στον καλύτερο  παίκτη του κόσμου. Ο Michael Jordan ήταν το είδωλο μου. Περίμενα αυτή την μέρα από μικρό παιδί. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα κάποιον από τόσο κοντά και νόμιζα ότι δεν ήταν αληθινός. Τα πρώτα λόγια που μου είπε ήταν “What’s up, little b##ch». Ήταν φανερό ότι ο Michael Jordan δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον rookie των 76ers, αλλά λίγο αργότερα σε εκείνη τη season θα… αναγκαζόταν να το κάνει!

Στις 12 Μαρτίου του 1997, ο Allen Iverson πέτυχε κάτι που ήταν πραγματικά… σπάνιο σε εκείνα τα χρόνια της κυριαρχίας του Michael Jordan. Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα των Sixers με τους Bulls στη Philadelphia, ο Iverson είχε την μπάλα και μετά από τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα βρέθηκε να τον μαρκάρει ο Michael Jordan! «Άκουσα τον Phil Jackson από τον πάγκο να  φωνάζει το όνομά του Jordan, οπότε κατάλαβα ότι θα ήταν πάνω μου. Ήξερα ότι ήταν η στιγμή που περίμενα, η στιγμή που θα δοκίμαζα την κίνησή μου», θυμάται ο Iverson χρόνια αργότερα… Η φάση που ακολούθησε είναι μία από τις χαρακτηριστικές φάσεις όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Δεν έκρινε έναν τίτλο, ούτε καν το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι Bulls πήραν τη νίκη, αλλά η crossover ντρίμπλα του rookie “Answer” στον Michael Jordan, ο οποίος βρισκόταν στα καλύτερά του, ήταν… μαγική.

«Εκείνη την στιγμή δεν ήξερα ότι έκανα κάτι τόσο σπουδαίο. Τόσα χρόνια μετά, έρχονται μικρά παιδιά 5 ή 6 χρονών και μου λένε “Εσύ δεν είσαι που έκανε εκείνη την ντρίμπλα στον Jordan”; Ο κόσμος μιλάει ακόμα και σήμερα για αυτό. Δεν ήξερα ότι ήταν κάτι σημαντικό εκείνο το βράδυ. Το κατάλαβα όταν μετά το παιχνίδι, όταν είχα πάει στα “Friday’s” για φαγητό, ήρθε ένας και μου μιλούσε σαν… τρελός για αυτή την κίνηση. Τότε κατάλαβα ότι έκανα κάτι τόσο σημαντικό»…

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21