Card image

Η μέρα που ο Magic έγινε “θρύλος”

25 Ιουνίου 2020 10:26

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Στις 16 Μαΐου του 1980, ο rookie point guard των Los Angeles Lakers, Magic Johnson, ξεκίνησε τον έκτο τελικό κόντρα στους 76ers από τη θέση του center. Επειδή ο Kareem Abdul Jabbar ήταν τραυματίας. Σκόραρε 42 πόντους, πήρε 15 ριμπάουντ, έγινε “θρύλος” και χάρισε στους Lakers στο έβδομο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Τόσο απλά.

Never Fear, E.J. is here

Παραμονές του έκτου τελικού, η ομάδα επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο για τη Philadelphia, προκειμένου να δώσει τον έκτο τελικό απέναντι στους 76ers. O 20χρονος rookie τότε Magic Johnson, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να καθίσει στην θέση του Kareem Abdul Jabbar, στην πρώτη σειρά. Δεν υπήρχε πρόβλημα άλλωστε. Ο Jabbar δεν ήταν στην αποστολή, εφόσον είχε τραυματιστεί στον πέμπτο τελικό και δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του.

Η ομάδα επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο και κατά την πτήση άρχισαν οι ερωτήσεις. “Ποιος θα παίξει Center;“, “Ποιος θα πάρει τη θέση του Jabbar;” κι άλλα τέτοια. Ο 20χρονος τότε Magic, που είχε ήδη πάρει τη θέση του Jabbar στο αεροπλάνο είπε το αλησμόνητο (θα μπει στα αγγλικά υποχρεωτικά) “Never Fear, E.J. is here“. Αυτό ήταν…

Έναν χρόνο μετά την ραψωδία του στους τελικούς του NCAA και τη νίκη απέναντι στο Indiana State του Larry Bird, o πρωτοετής στο ΝΒΑ Magic Johnson έμελλε να δώσει μια μεγαλειώδη παράσταση στο Spectrum και να οδηγήσει τους Lakers στον τίτλο.

“Ήταν ο θρύλος του Magic“.

18.276 θεατές στο γήπεδο των 76ers, έβλεπαν έναν πιτσιρικά να κάνει όργια, με τον Julius Erving και τους υπόλοιπους να μην έχουν απάντηση. Και μπορεί πέντε λεπτά πριν το φινάλε οι 76ers να κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 103-101, ο Johnson όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Οδηγώντας τους Lakers σε ένα επιμέρους 20-6 στο τέλος, οι “Λιμνάνθρωποι” έφτασαν στη νίκη με 123-107 και το έβδομο δαχτυλίδι της ιστορίας τους. Με τον Magic να ολοκληρώνει με επιτυχία την αναπλήρωση του Jabbar στη θέση του center. Μετρώντας 42 πόντους, 15 ριμπάουντ και οχτώ ασίστ. Ο “θρύλος” των 76ers, Sonny Hill, που περιέγραφε το ματς για λογαριασμό του Westwood One radio είχε σχολιάσει “Δεν έχουν τον Kareem κι όμως ο Magic, ένας rookie, τους κάνει ότι θέλει“.

Μετά τον τελικό, ο κόουτς των Lakers, Westhead, ήταν ξεκάθαρος. “Το πρόβλημα των 76ers απόψε ήταν ο Magic. O μάγος μας. Ο Houdini. Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα κερδίζαμε τους 76ers χωρίς τον Kareem και με τον Magic στη θέση του center.Τελικά δεν ήταν και πολύ παράξενο που τον βάλαμε να παίξει εκεί. Ξέραμε ότι ο Magic θα είναι πρόβλημα για αυτούς, όπως κι έγινε“. Ο ομόλογός του, Billy Cunningham είχε αναφέρει, “Όταν έχασαν τον Jabbar, ούτε κι οι ίδιοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουν. Μπήκαν κι έπαιξαν απελευθερωμένα κι αυτό τους βοήθησε“.

Φυσικά, σε εκείνο το ματς ο Johnson δεν αγωνίστηκε μόνο στη θέση “5”. Έκανε τα πάντα στο παρκέ. Έπαιξε ως forward, ως point guard, ως center. Και στο τέλος πήρε στο “σπίτι” του και το βραβείο του FMVP. Κι ας μην ήταν ο σταρ της ομάδας, ο πρώτος σε πόντους κι ο πρώτος σε ριμπάουντ. Ο Magic σε εκείνο το game 6 των τελικών, έγινε “θρύλος” και το παράδοξο είναι ότι πέραν των 18.276 θεατών που βρέθηκαν στο Spectrum, ουδείς είδε εκείνη τη μεγαλιώδη εμφάνιση live, αφού ακόμα τότε οι τελικοί του ΝΒΑ μεταδίδονταν σε μαγνητοσκόπηση την επόμενη μέρα.

Χρόνια μετά από εκείνον τον τελικό, ο τότε general manager των 76ers, Pat Williams αναφέρει, “Ήταν πολύ σκληρό και δεν είχα καμία όρεξη και κανένα ενδιαφέρον ποτέ να δω εκείνο τον τελικό. Ακόμα και μέχρι σήμερα. Ήταν ο θρύλος του Magic“.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21