Card image

Ο τυφώνας που άλλαξε τη ζωή του Tim Ducnan και την ιστορία του ΝΒΑ!

25 Ιουνίου 2020 01:18

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Πώς θα σας φαινόταν αν ο Tim Duncan κόντραρε στα ίσα τον Michael Phelps ή τον Ryan Lochte στις πισίνες των Ολυμπιακών Αγώνων; Μη γελάτε, αν δεν το 1989 δεν είχε κάνει την εμφάνισή του ο τυφώνας “Hugo” στις Παρθένες Νήσους, τότε πολύ δύσκολα θα βλέπαμε τον Tim Duncan στα παρκέ του ΝΒΑ, καθώς ήταν ένα πραγματικά σπουδαίο ταλέντο στην κολύμβηση!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή… Ο Tim Duncan γεννήθηκε και μεγάλωσε στο St. Croix των Παρθένων Νήσων. Μία από τις δύο αδερφές του Duncan, η Patricia, ασχολούταν με την κολύμβηση και κατάφερε να εκπροσωπήσει την πατρίδα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Seoul. Ο κατά 3 χρόνια μικρότερος Tim, ακολουθούσε τα βήματα της αδερφής του και όλοι οι ειδικοί έλεγαν ότι με την πορεία που διέγραφε και τα τρομερά σωματικά του χαρακτηριστικά, ήταν αδύνατο να μην πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992. Ο στόχος του, μάλιστα, ήταν να πάρει μέρος ως μέλος της Ολυμπιακής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς στην πατρίδα του ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μικρός…

Ξαφνικά, όμως, όλα άλλαξαν… Τον Σεπτέμβριο του 1989, ο τυφώνας “Hugo” διέλυσε την Καραϊβική και κατά συνέπεια τις Παρθένες Νήσους, με αποτέλεσμα  να καταστρέψει ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις κολύμβησης της χώρας, καθιστώντας αδύνατη την προπόνηση για έναν αθλητή που θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την κολύμβηση. Ο Duncan προσπάθησε να μην τα παρατήσει, συνεχίζοντας τις προπονήσεις του στον ωκεανό, ωστόσο η φοβία του για τους καρχαρίες, τον έκανε –σταδιακά- να τα παρατήσει.

Λίγο πριν κάνει την εμφάνισή του ο “Hugo”,ο Duncan είχε μάθει ότι η μητέρα του διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. Όσο η Ione έδινε την μάχη της, παρότρυνε τον Duncan να μην παρατήσει την κολύμβηση, ωστόσο η μέρα που έφυγε από τη ζωή, μία μέρα πριν τα 14α γενέθλια του γιου της, ήταν και η τελευταία που ο Tim πήγε για προπόνηση.

Από την στιγμή που η κολύμβηση είχε βγει, πλέον, από το πλάνο του, ο Duncan ήταν λογικό να στρέψει αλλού την προσοχή του και η συγκυρία ήταν κάτι παραπάνω από καλή, καθώς ο άντρας της αδερφής του, Cheryl, Ricky Lowery, που είχε παίξει κολεγιακό μπάσκετ σε χαμηλό επίπεδο, είχε μόλις εγκατασταθεί στις Παρθένες Νήσους, βάζοντας μια μπασκέτα στην αυλή του σπιτιού του. Αυτό ήταν! Ο Tim Duncan ερωτεύτηκε την πορτοκαλί μπάλα και παρά το γεγονός ότι μέχρι τα 14 δεν την είχε πιάσει καν στα χέρια του, κατάφερε να ξεχωρίσει, αναγκάζοντας τους ανιχνευτές ταλέντων να έρχονται ο ένας μετά τον άλλον στην πόλη του και τελικά να πάρει υποτροφία από το Wake Forest.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, με τον Tim Duncan να ετοιμάζεται να μπει στο Hall of Fame και να είναι ένας από τους καλύτερους -αν όχι ο καλύτερος- power forward όλων των εποχών! Αν, όμως, δεν είχε εμφανιστεί ο τυφώνας “Hugo” τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχαμε μάθει ποτέ το όνομα του Tim Duncan, εκτός κι αν παρακολουθούσαμε τους αγώνες κολύμβησης…

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21