Card image

Chris Webber: Το 15ετές συμβόλαιο που δεν έκλεισε χρόνο και το κέρδος των 102 εκ. δολαρίων

29 Ιουνίου 2020 22:03

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Στο draft του 1993, οι Orlando Magic επέλεξαν τον Chris Webber στο νούμερο ένα του draft, αλλά το ίδιο το βράδυ τον έστειλαν στους Golden State Warriors για τα… μάτια του Penny Hardaway και τριών first round picks.

Ο Chris Webber ήταν ένα από τα πραγματικά σπουδαία ταλέντα της εποχής, όντας ο πρωταγωνιστής των “Fab Five” των Michigan, από τους οποίους έφυγε πριν συμπληρώσει την τετραετία. Η πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ ήταν εκπληκτική, καθώς έπαιξε βασικός σε 76 αγώνες και είχε 17.5 πόντους και 9.1 ριμπάουντ ανά αγώνα, οδηγώντας τους Warriors στα playoffs, όπου αποκλείστηκαν από τους Phoenix Suns του Charles Barkley.

Δείτε το… διάσημο κάρφωμα του πάνω στον Barkley:

Παρά τα εντυπωσιακά νούμερα, ο Webber δεν ήταν και πολύ ευχαριστημένος από αυτά που του έδιναν οι «πολεμιστές». Ο Don Nelson δεν του έδινε την ελευθερία που ήθελε προκειμένου να βγαίνει από τη ρακέτα και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που τον έβαζε ακόμα και στη θέση του center.

Κάπου εκεί, έρχεται στη συζήτηση το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους Warriors, το οποίο μπορεί να σας φανεί τρελό για τα σημερινά δεδομένα, αλλά στις αρχές των 90’s ήταν κάτι το συνηθισμένο. Ο Webber, λοιπόν είχε υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 15 ετών έναντι 74 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο στα… ψιλά γράμματα υπήρχε ένας αστερίσκος. Εφόσον το επιθυμούσε, ο Webber, μπορούσε να λύσει το συμβόλαιό του με τους Warriors στο τέλος της πρώτης season! Όπως καταλαβαίνετε, ο όρος ενεργοποιήθηκε, καθώς ο C-Webb δεν ήθελε να βλέπει τον Don Nelson και μετά από πολλές συζητήσεις, το μόνο που κατάφεραν να κερδίσουν οι Warriors από τον Rookie of The Year, ήταν να τον πείσουν για ένα sign and trade deal με αντάλλαγμα τον Tom Guggliota των Washington Bullets.

Τελικά, η επιλογή του Webber αποδείχθηκε σωστή όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, καθώς στην 15ετή καριέρα του στο ΝΒΑ έβγαλε 176 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου 100 εκατομμύρια περισσότερα από όσα θα έπαιρνε αν εξαντλούσε το συμβόλαιό του στους Warriors. Όσον αφορά αυτά τα συμβόλαια που τότε ήταν συνηθισμένο να υπογράφουν οι πρωτοεμφανιζόμενοι, “εξαφανίστηκαν” όταν το ΝΒΑ έθεσε όρια για τη διάρκεια και το ύψος των συμβολαίων των rookies.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21