Card image

Kobe Bryant σε Rob Schwartz: “Άμα σε πιάσω θα σε σκοτώσω”

7 Ιουλίου 2020 17:35

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Είμαστε στις αρχές της σεζόν 1995-1996, όπου είναι η τελευταία σεζόν του Kobe Bryant στο Λύκειο του Lower Merion της Philadelphia. Στο ξεκίνημα της κι έχοντας πλέον τη γνώση ότι είναι η τελευταία του ευκαιρία να πάρει ένα Πολιτειακό Πρωτάθλημα με το Λύκειο στο οποίο αγωνίζεται, ο Kobe Bryant δικαιολογημένα νιώθει πλέον πιεσμένος.

Έτσι κι αλλιώς, όπως κάθε απόφοιτος, με το πέρας του τέταρτου έτους στο High School, τον περιμένει μια λαμπρή καριέρα στο NCAA. Εν προκειμένω βέβαια, ο Kobe θα γίνει ένας από τους λίγους ως εκείνη τη στιγμή όπου θα πάρει την μεγάλη απόφαση να παρακάμψει το κολέγιο και να δηλώσει κατευθείαν συμμετοχή στα draft του NBA.

Ο κόουτς του στο HS, Gregg Downer, περιγράφει με κάθε γλαφυρότητα ένα περιστατικό που συνέβη λοιπόν, σε μια προπόνηση στις αρχές του έτους, ανάμεσα στον Kobe Bryant και σε έναν από τους υπόλοιπους παίχτες της ομάδας, τον Rob Schwartz.

Το συμβάν

Σε ένα ματσάκι 3vs3, οι Schwartz και Bryant ήταν συμπαίχτες. Η ομάδα τους έχανε με έναν πόντο και στην τελευταία επίθεση ο Schwartz αντί να δώσει στον ξεμαρκάριστο Bryant, αποφασίζει να πάρει το τελευταίο σουτ και να αστοχήσει. Ο Bryant όμως έγινε έξαλλος. Όπως περιγράφει ο Schwartz, “Το βλέμμα του ήταν σα να μου λέει, “ποιος είσαι εσύ που αποφάσισες να σουτάρεις και δε μου δωσες την μπάλα;”“.

Η προπόνηση συνεχίστηκε, μαζί με το “μπούλινγκ” του Bryant στον νεαρό Schwartz. Όπως αναφέρει ο Downer, ουδείς από τους παρευρισκόμενους ήθελε να πει κουβέντα. Το σκηνικό βέβαια συνεχίστηκε, ώσπου κάποια στιγμή ο Schwartz φέρεται πως “ψέλλισε” στον Bryant ένα “φτάνει” (ή κάτι τέτοιο). Αυτό ήταν…

Ο Bryant εξοργίστηκε τόσο πολύ. Αμέσως του έβαλε τις φωνές και τον πήρε στο κυνήγι. Του φώναζε “άμα σε πιάσω θα σε σκοτώσω“. Ο Schwartz ήταν γρήγορος και ξεκίνησε να τρέχει, με τον Bryant να είναι ασταμάτητος στο κατόπι του. Εν τέλει, όπως αναφέρει ο Downer, ευτυχώς ο Bryant δεν έφτασε ποτέ τον συμπαίχτη του. “Τον έβλεπα πίσω μου και έτρεχα. Σταμάτησα όταν πια είδα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να με πιάσει και ήταν μακριά μου”, αναφέρει ο Schwartz.

Η εκδίκηση…

Φυσικά ο Bryant δεν το άφησε να περάσει έτσι. Αμέσως μετά την προπόνηση προκάλεσε τον Schwartz σε ένα μονό. Και του έβαλε 80 πόντους πριν τον αφήσει να σκοράρει ένα καλάθι.

Όπως δε αναφέρεται στο βιβλίο του Rolan Lazenby “Showboat: The Life of Kobe Bryant“, λίγες ημέρες μετά, ο Schwartz δεν είχε ξεχάσει το περιστατικό κι ήθελε να πάρει την εκδίκησή του. Έτσι λοιπόν σε μια φάση, πήρε φόρα και κάρφωσε τη “μούρη” του Kobe, ο οποίος έπεσε για να πάρει φάουλ. Ο διαιτητής δεν σφύριξε κάτι κι αμέσως μετά το κάρφωμα ο Schwartz πέταξε την μπάλα πάνω στον πεσμένο Bryant.

Αίφνης ένιωσε να μεγαλώνει και να ψηλώνει απέναντι στον σπουδαίο συμπαίχτη του. Φεύγοντας όμως για την άμυνα, σαν από διαίσθηση γύρισε προς τον Kobe κι είδε μια μπάλα να εκσφενδονίζεται κατά πάνω του με 5οχλμ/ώρα. Αστραπιαία κατάφερε να κάνει μια κίνηση για να το αποφύγει. “Ήταν φανερό ότι ήθελε να μου κάνει ζημιά. Ήθελε να με σκοτώσει“, αναφέρει ο Schwartz.

“Δεν ήθελε να χάνει ο Kobe. Κι αν ήταν στο χέρι του, με κάποιο τρόπο ίσως κέρδιζε και τη μοναδική μάχη στην οποία ηττήθηκε… Για πάντα…”

Τόσο ανταγωνιστικός ήταν ο Kobe. Δεν ήθελε να χάνει ούτε σε προπονήσεις, ακόμα κι από τα χρόνια του στο HS. Όπως περιγράφει γλαφυρά ο Treatman (δημοσιογράφος και μετέπειτα σύνδεσμος του Kobe με τα ΜΜΕ) που ήταν παρών στο περιστατικό, “Οδηγούσα για το σπίτι μου και σκεφτόμουν πόσο μ@λ@κ@ς είναι να τα βάλει με τον 15ο παίχτη της ομάδας. Τόσο πολύ τον ένοιαζε; Και μετά πάλι σκέφτηκα ότι αυτό τον κάνει διαφορετικό. Κι όταν το έψαξα λίγο παραπάνω, είδα ότι ο Bryant στο Λύκειο δεν είχε χάσει σε καμία προπόνηση. Ήταν η πρώτη κι η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Ίσως για αυτό εξοργίστηκε τόσο πολύ“.

ΥΓ Για την ιστορία, στο τέλος εκείνης της σεζόν και πριν βάλει πλώρη για τα σαλόνια του ΝΒΑ, ο Kobe Bryant με εξωπραγματικές εμφανίσεις, κατάφερε να οδηγήσει το Λύκειο του Lower Merion στο Πολιτειακό Πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21