Card image

Όταν ο Ricky Davis έψαξε το triple double με εντελώς λανθασμένο τρόπο (vid)

7 Ιουλίου 2020 13:32

Μπορεί τα τελευταία χρόνια με την αύξηση του ρυθμού των παιχνιδιών τα triple double να είναι μία αρκετά συνηθισμένη κατάσταση, ωστόσο πριν από 15-20 χρόνια, η συχνότητα δεν ήταν η ίδια. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι παίκτες έφταναν κοντά στο να σημειώσουν triple double, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην χάσουν την ευκαιρία.

Αυτό συνέβη και με τον Ricky Davis, o οποίος προσπάθησε να «γράψει» το triple double με έναν εντελώς λανθασμένο τρόπο σε έναν αγώνα της regular season κόντρα στους Utah Jazz, στις 16 Μαρτίου του 2003.

Οι Cavs ήταν η χειρότερη ομάδα της λίγκας, καθώς τελείωσαν την χρονιά με μόλις 17 νίκες, ωστόσο με κάποιον τρόπο είχαν καταφέρει να «καθαρίσουν» το παιχνίδι κόντρα στους Jazz, καθώς ήταν μπροστά με 25 πόντους 6.1’’ πριν το φινάλε. Ένας από τους λόγους που τα είχαν καταφέρει ήταν ο Ricky Davis, ο οποίος μετρούσε 26 πόντους, 12 ασίστ και 9 ριμπάουντ, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Ο Davis ζήτησε επίμονα την μπάλα στην επαναφορά, σε μια φάση που το fair play επιτάσσει να κάνεις ντρίμπλες μέχρι να ακουστεί η κόρνα της λήξης, ωστόσο εκείνος με το που πήρε την μπάλα, κατευθύνθηκε προς το καλάθι της ομάδας του και αστόχησε σε ένα lay up για να πάρει το ριμπάουντ! Ο DeShawn Stevenson νευρίασε με την κίνηση του αντιπάλου και τον… γκρέμισε με ένα σκληρό φάουλ.

O αείμνηστος Jerry Sloan, προπονητής των Utah Jazz, έγινε έξαλλος με την κίνηση του παίκτη των Cavs, αλλά και με την απόφαση των διαιτητών να μην τον χρεώσουν με τεχνική ποινή, όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, μάλιστα, υπερασπίστηκε τον DeShawn Stevenson για το σκληρό φάουλ που έκανε: «Ας φτάσει στο triple double όταν κρίνεται κάτι στο παιχνίδι και σίγουρα όχι με αυτόν τον τρόπο. Είμαι περήφανος για το φάουλ του DeShawn και αν ήμουν εγώ στη θέση του θα τον χτυπούσα σκληρότερα. Βάλτε με… φυλακή για αυτό που λέω, αλλά έτσι το βλέπω»!

Μερικά χρόνια αργότερα, ο Ricky Davis, ο οποίος γενικά είχε την φήμη του εγωιστή, μίλησε για το συγκεκριμένο περιστατικό και ήταν εμφανώς μετανιωμένος: «Έχω κάνει μερικά κακά πράγματα στην καριέρα μου, αλλά το μόνο για το οποίο μετανιώνω είναι εκείνο το triple double. Η γνώση, όμως, έρχεται με την εμπειρία. Ο κόσμος ξεχνάει ότι έγινα draft όταν ήμουν 17 χρονών, οπότε είχα αρκετά εγωιστική συμπεριφορά, όπως οι περισσότεροι σε αυτή την ηλικία».

Λίγες μέρες αργότερα, οι Cavs τιμώρησαν με πρόστιμο τον Ricky Davis για αντιαθλητική συμπεριφορά, ενώ φυσικά, το ριμπάουντ δεν μέτρησε ποτέ στην στατιστική και ο Ricky Davis δεν κατέγραψε το πολυπόθητο triple double…

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21