Card image

Η μέρα που η “Dream Team πέθανε” κι η “Redeem Team γεννήθηκε”

27 Αυγούστου 2020 13:07

Στις 27 Αυγούστου, πίσω στο 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, με 29 πόντους ο Manu Ginobili οδηγεί την εθνική Αργεντινής, σε μια νίκη ορόσημο.

Το 1992 είχαν τους κορυφαίους παίχτες στον κόσμο. Εδώ έφεραν επίσης σπουδαίους παίχτες, όμως είναι ακόμα νέοι. Δεν έχουν παίξει σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν ξέρουν τους κανόνες. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος έχει φέρει τους καλύτερούς τους, αλλά οι ΗΠΑ δεν έχουν φέρει τους κορυφαίους“, δήλωνε μετά το ματς ο Manu.

Το τουρνουά της Αθήνας

Η λεγόμενη Dream Team θα ηττηθεί για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 1992 και την απόφαση της Ομοσπονδίας των Αμερικάνων, την εθνική ομάδα να απαρτίζουν “αστέρια” από το κορυφαίο των πρωταθλημάτων. Επί της ουσίας ήταν η πρώτη ήττα που “αφαίρεσε” από την Dream Team να διεκδικήσει το Χρυσό Μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες, μετά το 1992.

Κάναμε ότι μπορούσαμε. Ήταν καλύτεροι από εμάς“, ανέφερε ο Iverson μετά το ματς. Με τον κόουτς Brown να δίνει συγχαρητήρια στους νικητές και να αναγνωρίζει την ήττα.

Φυσικά, δεν ήταν μια “κανονιά” στον Αέρα, καθότι πριν δύο χρόνια, στο Παγκόσμιο της Indianapolis, η ίδια εθνική είχε υποχρεώσει τις ΗΠΑ στην πρώτη τους ήττα σε εθνική διοργάνωση, από καταβολής “Dream Team”. Επιπλέον, ως και τα ημιτελικά του τουρνουά της Αθήνας, οι ΗΠΑ είχαν ήδη ηττηθεί σε ακόμα δυο αναμετρήσεις. Στην πρεμιέρα από το Puerto Rico με 92-73 και έπειτα από τους Λιθουανούς, με 94-90.

Το τέλος της Dream Team κι η αρχή της Redeem Team

Εν πολλοίς, το τουρνουά της Αθήνας και το Παγκόσμιο της Σαϊτάμα, δύο χρόνια μετά, ήταν το ορόσημο στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Αμερικής. Σήμανε το τέλος της “Dream Team” και τη δημιουργία της Redeem Team, που από τους Ολυμπιακούς του 2008 κι έπειτα, “σάρωσε” ακόμα πέντε χρυσά μετάλλια, σε όποια διοργάνωση κι αν κατέβηκε.

Το τέλος του σερί αυτού; Στο Παγκόσμιο της Κίνας, το καλοκαίρι του 2019. Το αν το κακό πρόσφατο τουρνουά θα σημάνει εκ νέου αλλαγές στην στελέχωση του ρόστερ και του τεχνικού επιτελείου είναι κάτι που θα μάθουμε σύντομα. Στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο, το 2021.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21