Card image

Η ιστορία ενός παπουτσιού

24 Οκτωβρίου 2020 20:45

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Στις 22 Οκτωβρίου 2019 ένα ζευγάρι παπούτσια φτάνει στο σπίτι του Blake Bostwick. Ενός fan των Mavericks. Και λίγες μέρες αργότερα στα πόδια του Luka Doncic για την εντός έδρας αναμέτρηση των Mavericks με τους Blazers.

Η πρώτη σκέψη…

H ιστορία όμως ξεκινάει 20 ημέρες νωρίτερα. Ο Blake ψάχνει να βρει ποιο θα είναι το επόμενο σχέδιο για το παπούτσι που θα σχεδιάζει. Ψάχνει μια έμπνευση. “Από μικρός το έκανα αυτό. Είχα αγάπη στα αθλητικά παπούτσια. Κοιτούσα σχέδια, έπαιρνα ιδέες. Πλέον κοιτάζω διάφορα σχέδια στα παπούτσια των παιχτών του ΝΒΑ για να εμπνευστώ“, δηλώνει ο Blake.

Και κάπως έτσι, πριν τρεις περίπου εβδομάδες ο Blake σκέφτηκε πως θα ήταν αν σχεδίαζε ένα ζευγάρι παπούτσια για τον Luka Doncic. “Eίμαι fan των Mavericks και είμαι μεγάλος fan και του Luka. Είναι από τους τύπους που δεν ξέρεις τι παπούτσι θα βάλει. Τι χρώμα θα του ταιριάξει. Τον παρατηρούσα στη rookie σεζόν του“. Μάλιστα, για να πάρει ιδέες ο ήρωας της ιστορίας μας, έφτιαξε κι έναν λογαριασμό στο twitter (@LukaDonkicks), όπου πόσταρε τα διάφορα ζευγάρια παπούτσια όπου φορούσε ο Doncic κάθε βράδυ, στα παιχνίδια των Mavericks. Έχοντας λοιπόν την γνώση και έχοντας πάρει τις ιδέες που ήθελε, o Blake κατέληξε στο σχέδιο και τα χρώματα. Κι έτσι, στις 13/10 είχε ήδη έτοιμο το παπούτσι το οποίο θα έστελνε προς κατασκευή στη Nike.

Ο τύπος του παπουτσιού ήταν το “Kyrie -5” γιατί ήξερε ότι αυτό φορούσε ο Doncic πάρα πολύ στη rookie σεζόν του. Επιπλέον, έβαλε το κόκκινο χρώμα στο παπούτσι, διότι έχει παρατηρήσει ότι ο Doncic είτε φοράει κόκκινα παπούτσια, είχε υπάρχει κάπου το κόκκινο χρώμα. Για να του θυμίζει την πατρίδα του, αφού η σημαία της Σλοβενία έχει μια κόκκινη ρίγα. Και φυσικά, το κυρίαρχο χρώμα ήταν το μπλε, ελέω Mavericks. Σε κάθε «γλώσσα» του παπουτσιού υπήρχε από μια φορά ο αριθμός «7», για το 77 που έχει ο Doncic στη φανέλα. Το τελευταίο «κομμάτι του παζλ» ήταν το «Slovenia» που υπάρχει στο εσωτερικό του αριστερού παπουτσιού και το «2Dallas» που βρίσκεται στο εσωτερικό του δεξιού παπουτσιού. «Για να δείξω τη διαδρομή που έκανε ο Doncic από τη Σλοβενία στο Dallas. Επέλεξα να γράψω τη φράση αυτή με χρυσό, προς τιμήν του πρωταθλήματος που πήραμε το 2011 και με την ελπίδα ότι ο Doncic θα μας οδηγήσει και πάλι στην κορυφή».

Με δύο λόγια, ο Blake δεν έκανε απλά ένα ντιζαϊνάτο παπούτσι, με την ελπίδα ότι θα το φορέσει ο Doncic. Σχεδίασε ένα παπούτσι με την παραμικρή λεπτομέρεια πάνω του να συμβολίζει και κάτι. Κάτι που αποτελεί κομμάτι των Mavericks και του Luka Doncic.

Ο Blake έκανε την παραγγελία και στις 22/10, έναντι 150 δολαρίων έφτασαν στην πόρτα του τα παπούτσια που σχεδίαζε και προορίζονταν για τον Doncic. Το θέμα ήταν τώρα, πως θα φτάσουν τα παπούτσια στα πόδια αυτού που προορίζονταν. Κι εδώ αρχίζει το «αστείο» κομμάτι της ιστορίας μας.

Το e-mail στον Μark Cuban και η απάντηση!

Το επόμενο πρωί ο φίλος μας άκουγε έναν τοπικό σταθμό στο Dallas (1310/96.7FM The Ticket) στο δρόμο για τη δουλειά. Και κάποια στιγμή ο παραγωγός της εκπομπής ανέφερε ότι ο Mark Cuban (ιδιοκτήτης των Mavericks) επρόκειτο να είναι σε λίγες ώρες στον σταθμό.

O Blake δεν τον σκέφτηκε πολύ. Εφόσον ο Cuban ήταν καθ οδόν για τον σταθμό, θα του έστελνε ένα mail να τον συναντήσει για να του δώσει τα παπούτσια. Ο Blake, στον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη των Mavericks. Κι έτσι κι έγινε. Στο mail παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν die-hard-Mavs-fan και ρωτούσε αν μπορεί να γίνει αυτή η συνάντηση. Ο Cuban απάντησε μέσα σε τρία λεπτά. Έδινε στον Blake την διεύθυνση ενός εργαζόμενου στην ομάδα, για να μπορέσει ο Blake να του πάει τα παπούτσια. Είχε σχεδόν μείνει άφωνος που ο ζάμπλουτος ιδιοκτήτης της ομάδας του είχε απαντήσει.

Μέσα από ένα «δίκτυο» επικοινωνίας κι από τον έναν-στον άλλον, ο Blake κανόνισε ένα ραντεβού με τον Brandon Barkley. Τον -ας μας επιτραπεί η έκφραση- εκ των δημοσιοσχεσιτών της ομάδας. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν κι ο Barkley παρέλαβε τα “Origins” (όπως είχε ονομάσει τα παπούτσια ο Blake). Τέσσερις ώρες πριν το ματς ο Barkley άφηνε τα “Origins” δίπλα στα “Kobe 4 Protros” που θα φορούσε ο Doncic. Στα αποδυτήρια των Mavericks. Μάλιστα έστειλε κι ένα μήνυμα στον Doncic, όπου τον ενημέρωνε για το γεγονός ότι έχει αφήσει ένα εξτρά ζευγάρι παπούτσια στα αποδυτήρια, τα οποία είχε σχεδιάσει ένας fan της ομάδας. Ο Doncic απάντησε με ένα emoji.

“Τελικά άξιζε”…

Και λίγες ώρες αργότερα ο Barkley δεν πίστευε στα μάτια του. «Δεν πίστευα με τίποτα ότι μπορεί να φορέσει τα παπούτσια αυτά. Πρέπει να του άρεσαν υπερβολικά», δήλωνε, βλέποντας τον Doncic να βγαίνει για ζέσταμα με τα “Origins”. Τι είχε γίνει;

Πολύ απλά, ο Βlake, εκτός από τα παπούτσια έστειλε κι ένα μικρό σημείωμα με όλους τους συμβολισμούς. Κι αυτό λογικά ήταν που «ανάγκασε» τον Luka να φορέσει τα Origins. Ο Σλοβένος guard των Mavericks έπαιξε για ένα ημίχρονο με τα συγκεκριμένα παπούτσια. Στο δεύτερο επέστρεψε με τα Kobe 4, τα οποία ήταν προγραμματισμένο να φορέσει.

«Τα έβαλα γιατί ένιωθα άνετα. Εξάλλου για μένα ήταν ένα από τα εκατοντάδες ζευγάρια παπούτσια που φόρεσα και θα φορέσω στην καριέρα μου στους Mavericks. Για τον τύπο που τα σχεδίασε όμως, ήταν μια μοναδική στιγμή στη ζωή του», δηλώνει μετά το ματς ο Doncic.

Όσο για τον Blake, με περηφάνια δηλώνει «Τελικά άξιζε ότι έκανα».

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21