Card image

Οι 225 μέρες που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν παίκτης της Zaragoza

25 Οκτωβρίου 2020 12:09

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα μέχρι 18 του. Από το καλοκαίρι του 2013 είναι κάτοικος Milwaukee και πλέον, είναι ο δύο φορές MVP του ΝΒΑ και για πολλούς ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Ανάμεσα στη διαδρομή από τα Σεπόλια και το γήπεδο του Φιλαθλητικού στου Ζωγράφου προς το Milwaukee και το αμερικανικό όνειρο του ΝΒΑ, ο Γιάννης έκανε μια… στάση στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Zaragoza.

Όλα άρχισαν το φθινόπωρο του 2012, λίγες μέρες πριν ο Αντετοκούνμπο κλείσει τα 18 του. Ο ατζέντης του, Γιώργος Πάνου, έστειλε κάποια email στον τότε αθλητικό διευθυντή της Zaragoza, Willy Villar και στη 1 Οκτωβρίου του έστειλε ένα video (πολύ χαμηλής ποιότητας), το οποίο ήταν, όμως αρκετό για να αναγκάσει τον Villar να κάνει το ταξίδι για την Αθήνα για να τον παρακολουθήσει σε μια ατομική προπόνηση.

«Έκανε μία άσκηση διασκελισμού σε κώνους και όταν τον είδα νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα. Στην αρχή σκέφτηκα ότι θα ήταν μία περίπτωση παίκτη που θα έχει τρομερά φυσικά προσόντα, αλλά δεν θα ξέρει πώς να τα αξιοποιήσει μέσα στο γήπεδο, αλλά όταν τον είδα και σε αγώνα, κατάλαβα ότι ο Γιάννης ήταν κάτι το ξεχωριστό», δήλωσε το 2014 ο Villar στο ισπανικό περιοδικό “Gigantes”. Σε εκείνο το ταξίδι, ο αθλητικός διευθυντής της Zaragoza, είχε επισκεφθεί και το σπίτι του Γιάννη, όπου τον είδε να μένει μαζί με τα άλλα 3 αδέρφια του σε ένα δωμάτιο.

Η μεταγραφή και το deal…

Με το που επέστρεψε στην Ισπανία, ο Villar ήξερε ότι έπρεπε να κλείσει τον παίκτη, καθώς του είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη το γεγονός ότι δεν είχε ήδη συμφωνήσει με κάποια άλλη ομάδα.

Τα χρήματα που έπρεπε να δαπανηθούν  για να κλείσει το deal, ώστε να αποκτήσει η Zaragoza τα δικαιώματα του Γιάννη, ήταν 200.000 ευρώ, ποσό πολύ μικρό για το ταλέντο και την προοπτική του.

Μία ημέρα μετά τα 18α γενέθλια του, στις 7 Δεκεμβρίου του 2013, ο Γιάννης υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα (3+1) και 10 μέρες αργότερα, η Zaragoza ανακοίνωσε και επίσημα την μεταγραφή, φιλοξενώντας και μία δήλωση του: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω σε μια διοργάνωση σαν το ισπανικό πρωτάθλημα και σε μια ομάδα όπως η Zaragoza, στην οποία θα ωριμάσω σαν παίκτης. Ευχαριστώ τον Φιλαθλητικό για τη δουλειά που έκανε με εμένα όλα αυτά τα χρόνια, ήταν μια τρομερή ευκαιρία και ευχαριστώ τους προπονητές μου Τάκη Ζήβα, Γρηγόρη Μελλά, Σπύρο Βελληνιάτη».

Βάσει της συμφωνίας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα έμενε μέχρι το τέλος της σεζόν στον Φιλαθλητικό, αλλά όπως είναι φανερό από τις δηλώσεις του, όταν υπέγραφε το συμβόλαιό του θεωρούσε δεδομένο ότι θα έπαιζε την επόμενη σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αυτό ήταν και το πλάνο της Zaragoza, η οποία είχε σκοπό να επενδύσει πάνω του και να του δώσει σημαντικό ρόλο στην ομάδα της επόμενης σεζόν. Λίγες μέρες πριν το draft, μάλιστα, ο τότε προπονητής της ομάδας, Jose Luis Abos, τον είχε συναντήσει κατά τη διάρκεια του περίφημου camp στο Treviso.

Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται πάντα έτσι όπως τα περιμένεις και στις 27 Ιουνίου του 2013 οι Milwaukee Bucks επέλεξαν τον Γιάννη στο νούμερο 15 του draft, γεγονός που πριν από μερικούς μήνες δεν συγκέντρωνε και πολλές πιθανότητες (ειδικά σε ένα τόσο ψηλό pick). Τα «ελάφια» φυσικά τον ήθελαν από την πρώτη ημέρα στην ομάδα και έτσι στις 30 Ιουλίου υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αφού πρώτα πλήρωσαν στη Zaragoza περίπου 500.000 ευρώ.

«Είναι κρίμα που δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε τον Γιάννη στη Zaragoza, αλλά πιστεύω ότι είναι επιτυχία και μόνο που φόρεσε τη φανέλα μας», δήλωσε ο Villar μόλις ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του Αντετοκούνμπο στη Zaragoza.

Έτσι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανήκε στο δυναμικό της ισπανικής ομάδας για 225 μέρες και μπορεί να μην αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι της, αλλά της απέφερε ένα κέρδος της τάξης των 300.000 ευρώ

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21