Card image

23 άγνωστες ιστορίες για τον Michael Jordan (vids)

26 Οκτωβρίου 2020 19:55

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ο Michael Jordan, σαν σήμερα, πίσω στο 1984 θα συστηθεί για πρώτη φορά στο κοινό του ΝΒΑ και το nbaholics σας παρουσιάζει 23 σχετικά άγνωστες ιστορίες από την ζωή και την καριέρα του!

Στις παρακάτω ιστορίες δεν υπάρχει κανένα από τα ρεκόρ του, κανένας από τους τίτλους του και λίγες από τις μεγάλες στιγμές του στα παρκέ. Μπορεί πολλές από τις ιστορίες που θα διαβάσετε να μοιάζουν εκ πρώτης όψεως άσχετες με το μεγάλειο του Michael Jordan, ωστόσο κάθε μία από αυτές αναδεικνύει κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς του και σίγουρα θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τον χαρακτήρα του!

      1. Βρισκόμαστε στη season 1991-1992 και οι Chicago Bulls αντιμετωπίζουν τους Miami Heat. O Steve Smith είχε πει σε έναν δημοσιογράφο ότι είναι ο καλύτερος στο ΝΒΑ στο να μαρκάρει τον Michael Jordan, αλλά σίγουρα μετά το ματς το μετάνιωσε. Μετά το πρώτο του καλάθι, ο “Air” είπε στον αντίπαλό του τον αριθμό 48. Μετά το επόμενο καλάθι, του είπε 46 και πάει λέγοντας. Ο Jordan μετρούσε αντίστροφα από το 50, ξέροντας ότι εκείνο το βράδυ θα αγγίξει την 50άρα! Τελικά, έβαλε… μόνο 48.
      2. Μετά την επιλογή του στο νούμερο 3 του draft του 1984, ο Michael Jordan ενσωματώθηκε στην Team USA, την οποία προπονούσε ο Bobby Knight και θα έδινε πέντε φιλικά κόντρα σε ομάδες που αποτελούταν από παίκτες του ΝΒΑ. Πριν από το πρώτο παιχνίδι, ο Knight έλεγε: «Πώς θα ξεκινήσω ένα παίκτη στο «2», ενώ δεν μπορεί να σουτάρει»; Μετά το τρίτο ματς είπε: «Αυτός ο Jordan θα είναι πραγματικά καλός» και μετά το πέμπτο ματς κατέληξε στο: «Θα είναι ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος».
      3. Είμαστε στα χρόνια του κολεγίου, στο North Carolina. Ο Buzz Peterson, συμπαίκτης του στο κολέγιο είχε δεχθεί επίσκεψη από την μητέρα του και έτσι το βράδυ έπαιζαν χαρτιά παρέα με τον Michael Jordan. Ο Peterson αντιλήφθηκε ότι ο MJ έκλεβε την μητέρα του για να κερδίσει το παιχνίδι και του το είπε όταν έμειναν οι δυο τους. Τόσο ανταγωνιστικός είναι ο Michael Jordan…
      4. Στις 19 Μαρτίου του 1993, ο LaBradford Smith σκόραρε 37 πόντους με 15/20 σουτ στη νίκη των Bullets επί των Bulls. Μετά το ματς, ο Jordan είπε ότι ο Smith τον ειρωνεύτηκε λέγοντάς του: «Ωραίο παιχνίδι, Mike». Για κακή τύχη του Smith, την επόμενη μέρα οι δύο ομάδες έπαιζαν και πάλι αντίπαλοι, με τον Jordan να πετυχαίνει 36 πόντους στο πρώτο ημίχρονο! Μετά το δεύτερο ματς, ο Jordan αποκάλυψε ότι ο Smith δεν του είχε πει τίποτα στον πρώτο αγώνα και όλο αυτό το έκανε για να βρει μεγαλύτερο κίνητρο!
      5. Ένα από τα μεγαλύτερα πάθη του Michael Jordan ήταν και είναι ο τζόγος. Όχι μόνο τα χαρτιά ή τα casino. Ο Jordan μπορούσε να ποντάρει στο οτιδήποτε! Ο πρώην συμπαίκτης του, Mike Williams, δήλωσε πρόσφατα ότι ο “Air” έπαιζε συνεχώς στοίχημα στο κλασικό «πέτρα, ψαλίδι, χαρτί» και υπήρχαν μέρες που ο συνολικός λογαριασμός έφτανε τα εξαψήφια ποσά.
      6. Ένα άλλο από τα στοιχήματα που έβαζε ο Michael Jordan με τους συμπαίκτες του αφορούσε το ποιανού βαλίτσα θα βγει πρώτη στο αεροδρόμιο. Βέβαια, ο MJ μιλούσε συνήθως στους υπεύθυνους του αεροδρομίου για να βγάλουν πρώτη τη βαλίτσα και έτσι συνήθως κέρδιζε το στοίχημα! Είπαμε, δεν του άρεσε να χάνει…
      7. Είμαστε στη σειρά τελικών του 1993, όπου οι Chicago Bulls αντιμετώπιζαν τους Phoenix Suns. Μία μέρα πριν το Game 4 και με το σκορ στο 2-1 υπέρ των Bulls, ο Jordan προσκάλεσε τον μεγάλο του αντίπαλο στους τελικούς, Charles Barkley σε έναν αγώνα golf. Και κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα, του έκανε δώρο διαμαντένια σκουλαρίκια αξίας 20.000 δολαρίων. Όταν τον ρώτησαν οι συμπαίκτες του για το δώρο, εκείνος απάντησε: «Θα δείτε τι έγινε στην υπόλοιπη σειρά. Τα 20.000 δολάρια δεν είναι μεγάλο ποσό για μένα. Τώρα ο Barkley νομίζει ότι είμαστε φίλοι, ενώ εγώ τον μισώ». Στο Game 4, o Jordan είχε 55 πόντους και στο τέλος οι Bulls κατέκτησα τον τίτλο με 4-2.
      8. Ο Michael Jordan έχει πατήσει τα 42 και βρίσκεται στο University of Carolina για ένα camp. Ένα από τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν ο OJ Mayo, ο οποίος είχε αποκτήσει σπουδαία φήμη με όσα είχε καταφέρει στο high school και μάλλον είχε αποκτήσει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Τόσο μεγάλη που προκάλεσε τον Michael Jordan. Ο MJ δεν το άφησε να περάσει έτσι και τον… ισοπέδωσε, χρησιμοποιώντας παράλληλα και το κατάλληλο trash talking. «Καλύτερα να ουρλιάξεις για τη μαμά σου! Μπορεί να είσαι ο καλύτερος που έχει παίξει ποτέ σε επίπεδο high school, αλλά εγώ είμαι ο goat. Να δείχνεις σεβασμό».
      9. Το 1986, στα πρώτα χρόνια του Jordan στους Chicago Bulls, ένας συμπαίκτης του (δεν έχει γίνει γνωστό ποιος), τον νίκησε σε έναν αγώνα ping pong. Ο Jordan… σκύλιασε και την επόμενη μέρα αγόρασε ένα τραπέζι και έκανε σκληρή προπόνηση. Έξι μήνες μετά, ζήτησε rematch και μην ρωτήσετε για το αποτέλεσμα. Φυσικά, κέρδισε…
      10. Στα playoffs του 1995, οι Bulls έπαιζαν με τους Hornets, οι οποίοι είχαν στη θέση του point guard έναν από τους καλύτερους κοντούς παίκτες που έχουν εμφανιστεί στο ΝΒΑ, τον ύψους 1.60 Muggsy Bogues. Στην πιο κρίσιμη κατοχή του ματς, με τους Bulls να είναι στο +1 και τους Hornets να έχουν την μπάλα, ο Jordan χρησιμοποίησε μία τέχνη που γνώριζε άριστα: αυτή του trash talking. «Shoot it f*cking midget», του φώναξε ο MJ και ο Bogues το έκανε και φυσικά αστόχησε. Όπως εκμυστηρεύτηκε χρόνια αργότερα, μάλιστα, από εκείνη την στιγμή και μετά η καριέρα του πήρε την… κάτω βόλτα.
      11. Ο Μichael Jordan ήταν παθιασμένος με το golf. Το 1992, έχασε ένα παιχνίδι από τον προπονητή του στην Dream Team, Chuck Daily και νωρίς το επόμενο πρωί ήταν στην πόρτα του δωματίου του στο ξενοδοχείο και χτυπούσε το κουδούνι για αρκετή ώρα απαιτώντας rematch. Ο Daily πείστηκε και φυσικά… έχασε.
      12. Τον Ιούνιο του 2014, ο Michael Jordan δείπνησε με τον Kobe Bryant σε ένα εστιατόριο στο Beverly Hills. Το τι συζητήθηκε στο γεύμα δεν βγήκε ποτέ στην επιφάνεια, αλλά υπάρχει η φήμη ότι όταν έφτασε η κουβέντα στη σύγκριση των δύο καλύτερων season τους, τότε ο Jordan είπε ότι ο Kobe δεν θα είχε καμία ελπίδα.
      13. Στο πλευρό του Michael Jordan στην Dream Team του 1992, ήταν και ο Clyde Drexler, τον οποίο είχε νικήσει νωρίτερα στους τελικούς του ΝΒΑ κόντρα στους Blazers. Πριν εμφανιστεί ο Jordan, ο Drexler ήταν ο καλύτερος SG του ΝΒΑ, αλλά με την παρουσία του “Air”, έχασε αυτό τον τίτλο. Σε μία προπόνηση της Dream Team, o Drexler έφερε στην τσάντα του κατά λάθος δύο αριστερά παπούτσια. Για να μην γίνει… ρεζίλι, όμως, στον μεγάλο του αντίπαλο για την γκάφα, δεν το είπε ποτέ και έβγαλε όλη την προπόνηση φορώντας τα αριστερά παπούτσια.
      14. Οι Reggie Theus (ναι αυτός που πέρασε από τον Άρη στα ‘90s) έφυγε από τους Bulls λίγους μήνες πριν γίνει draft ο Jordan και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν συμπάθησε τον Air. Το 1985 σε μια από τις πρώτες κόντρες του, ο Jordan του είπε ότι θα του βάλει 45 πόντους και έβαλε… 43. Μετά το παιχνίδι, του είπε ότι είναι πολύ θυμωμένος για το γεγονός ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του κα ότι στο επόμενο παιχνίδι στο Chicago θα του φερθεί… αναλόγως.
      15. Το 1997, ο Jim Jackson των Nets είχε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στους Bulls του Michael Jordan, σε βαθμό που πήρε… θάρρος και άρχισε το trash talking. Ο MJ αρχικά δεν απαντούσε, αλλά κάποια στιγμή του είπε: «Δεν μπορείς να μιλάς, φοράς τα παπούτσια μου»!
      16. 7 Μαϊου 1989. Οι Chicago Bulls χάνουν με 100-99 από τους Cleveland Cavaliers στον 5ο αγώνας των playoffs 3΄΄ πριν το τέλος. Ο τότε προπονητής των «ταύρων», Doug Colins σχεδιάζει το σύστημα που θα ακολουθήσει η ομάδα του στην τελευταία επίθεση, αλλά πριν ολοκληρώσει, ακούει τον Jordan να του λέει: «Απλά δώστε μου την γ@μημένη μπάλα»! Η συνέχεια γνωστή…
      17. Στις 28 Μαρτίου του 1992, ο Michael Jordan έπαιζε golf μαζί με τον φίλο του Jeremey Roenick, το πρωί της ημέρας του αγώνα με τους Cleveland Cavaliers. Η ώρα περνούσε, οι μπύρες… κατέβαιναν και ο Jordan έπρεπε να φύγει για το γήπεδο. Ο Roenick του είπε ότι θα ποντάρει τα λεφτά που κέρδισε από τον Jordan στους Cavs επειδή θεώρησε ότι ο “Air” δεν ήταν σε καλή κατάσταση για να παίξει μπάσκετ. «Αν νικήσουμε με 20+ κι εγώ σκοράρω 40+, πατσίζουμε», με τον Roenick να απαντάει καταφατικά. Ε, τελικά έβαλε 44 και οι Bulls νίκησαν με 24!
        Δείτε ολόκληρη την ιστορία ΕΔΩ.
      18. Το 1991, σε έναν αγώνα των Bulls με τους Nuggets ο Jordan είχε αρχίσει να τα… λέει με τον Dikembe Mutombo. Μετά από αρκετό trash talking και από τις δύο πλευρές, ο Jordan του φώναξε πριν από μία βολή: «Ε! Mutombo, αυτή είναι για σένα» και εκτέλεσε με κλειστά μάτια. Φυσικά, η βολή ήταν εύστοχη.
      19. Ο νυν προπονητής των Golden State Warriors, Steve Kerr, σε μία από τις πρώτες κοινές προπονήσεις του με τον Michael Jordan στους Bulls, έφυγε από την προπόνηση με μαυρισμένο μάτι. Ο λόγος; Μάρκαρε τον MJ και κάποια στιγμή άναψαν τα αίματα λίγο παραπάνω. «Όλα καλά», είπε ο Kerr χρόνια αργότερα: «Αν ήθελε, θα μπορούσε να με σκοτώσει»!
      20. Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για αυτή την ιστορία, αλλά η εικόνα μιλάει από μόνη της. Σε ένα φιλανθρωπικό αγώνα golf, ένας από τους θεατές προκάλεσε τον Jordan για 500 δολάρια. Όπως θα δείτε στο παρακάτω video, δεν ήταν καλή ιδέα…
      21. Σε συνέντευξή του στο ESPN, o Michael Jordan ρωτήθηκε για το πώς θα μάρκαρε τον LeBron James και είχε μία αφοπλιστική απάντηση: «Θα του άφηνα μόνο τον αριστερό διάδρομο. Όποτε πηγαίνει αρίστερα σηκώνεται για jump shot. Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι».
      22. Είχε για χρόνια εμμονή με το παιχνίδι Bejeweled, το οποίο έλιωνε στο ipad του. Κατάφερε, μάλιστα, να φτάσει στο level 100 και να χαρακτηριστεί ημίθεος. Είναι δυνατόν να κολλούσε με κάτι και να μην το τερμάτιζε;
      23. Ο γιος του Michael Jordan, Marcus, προσπάθησε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Στο κολέγιο του UFC στο Orlando ήταν συμπαίκτης με τον Keith Clanton, που έχει περάσει και από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ένα πρωί, ο Clanton, άνοιξε την πόρτα του δωματίου του και είδε μπροστά του τον Michael Jordan. Για 20΄΄ τον κοιτούσε και δεν μιλούσε. Αμέσως μετά, ο Jordan τον πήρε μια αγκαλιά και έφαγε πρωινό μαζί του… Όχι κι άσχημα για τον πρώην center του ΠΑΟΚ ε;

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21