Card image

Dennis Rodman: Η απόπειρα αυτοκτονίας που οδήγησε στην μετάλλαξη

31 Οκτωβρίου 2020 13:52

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΟΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Dennis Rodman είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που έχουν περάσει από τον χώρο του μπάσκετ. Από την εκκεντρική εμφάνισή του, η οποία τον συνοδεύει μέχρι και σήμερα, το ιδιαίτερο αγωνιστικό στιλ του, μέχρι και τις… παράξενες επιλογές φίλων που κάνει τα τελευταία χρόνια, το «σκουλήκι», όπως είναι το παρατσούκλι του, έβρισκε τρόπο να τραβάει πάνω του το φως της δημοσιότητας.

Στις 12 Φεβρουαρίου του 1993, όμως, όπως είδαμε και στο ντοκιμαντέρ “Last Dance”, έφτασε ένα βήμα από την αυτοκτονία, όταν τον βρήκαν αστυνομικοί έξω από το “Palace of Auburn Hills”, έδρα της τότε ομάδας του, Detroit Pistons, να κοιμάται έχοντας δίπλα του ένα γεμάτο όπλο.

Για να δούμε, όμως πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να γνωρίσουμε τον νεαρό Rodman, έναν άνθρωπο που φαινομενικά δεν έχει μεγάλη σχέση με τον “worm” που είδαμε στους Chicago Bulls και συναντάμε μέχρι και σήμερα…

Τα παιδικά χρόνια του Dennis Rodman μόνο εύκολα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Όταν ήταν 3 ετών, ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένειά του και έτσι μεγάλωσε με την μητέρα του και τις δύο αδερφές του, σε ένα περιβάλλον χωρίς αντρικό πρότυπο. Μέχρι τα 18 του δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία με το μπάσκετ, καθώς δεν τον βοηθούσε το ύψος του (ψήλωσε απότομα αργότερα) και στα 18 η μητέρα του τον έδιωξε από το σπίτι για να τον ωθήσει να κάνει κάτι στη ζωή του.

Το οργανωμένο μπάσκετ άργησε πολύ να μπει στη ζωή του Dennis Rodman, ο οποίος μεγαλώνοντας ήταν πολύ ντροπαλός και δύσκολος, ως προς την εξωτερίκευση των συναισθημάτων του. Στα 23 του πήγε σε ένα κολέγιο χαμηλότερης κατηγορίας και στα 25 του έγινε draft από τους Detroit Pistons.

Εκεί βρήκε τα “Bad Boys” του Chuck Daly, στον οποίο βρήκε την πατρική φιγούρα που του έλειπε μεγαλώνοντας. Το τι έκανε στο Detroit μέσα στο παρκέ είναι λίγο πολύ γνωστό, καθώς κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα, δύο διαδοχικά βραβεία καλύτερου αμυντικού της χρονιάς και έπαιξε δύο φορές σε All Star Game.

Μετά την αγωνιστική περίοδο 1991-1992, ο Chuck Daly παραιτήθηκε από τη θέση του προπονητή των Pistons για να αναλάβει την Dream Team και τα “Bad Boys” άρχισαν να σκορπάνε. Το μυαλό του Dennis Rodman δεν μπορούσε να χωρέσει αυτή την εξέλιξη, καθώς πίστευε ότι οι Pistons θα είναι μαζί για μια ζωή και ότι δεν θα χρειαζόταν να παίξει για άλλον προπονητή πέρα από τον… πατέρα του, Daly. Παράλληλα, στην προσωπική ζωή του τα πράγματα δεν πήγαιναν καλύτερα, καθώς είχε έναν πολύ σύντομο-αποτυχημένο-γάμο και έτσι βρισκόταν στην χειρότερη ψυχολογική κατάσταση της ζωής του.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο ξημέρωμα της 12ης Φεβρουαρίου του 1993, όπου ο Dennis Rodman είχε αφήσει πίσω του ένα σημείωμα, πήρε ένα γεμάτο όπλο και βρέθηκε με το βανάκι του στο πάρκινγκ του γηπέδου των Pistons. Οι πράξεις του δείχνουν από μόνες του ότι το είχε πάρει απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του, ωστόσο όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του, οι “Pearl Jam” του έσωσαν τη ζωή!

«Μία μέρα, έγραψα ένα σημείωμα και πήγα στο πάρκινγκ του Palace. Είχα άδεια για όπλο και έτσι είχα ένα μαζί μου στο αυτοκίνητο. Το είχα στα χέρια μου, δεν είχε να κάνει με το μπάσκετ. Είχε να κάνει με την αγάπη που έψαχνα και ξαφνικά με είχε εγκαταλείψει. Εκείνη την στιγμή άρχιζαν να παίζουν τραγούδια των Pearl Jam και μετά από λίγο με πήρε ο ύπνος ακούγοντας μουσική στο αυτοκίνητο. Ξύπνησα το πρωί, βλέποντας αστυνομικούς γύρω από το αυτοκίνητό μου. Δεν ήξερα τι συνέβαινε, είχα ξεχάσει ότι είχα ένα όπλο στα χέρια μου. Με έβγαλαν έξω από το αμάξι μου και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η ιστορία. Δεν είχε να κάνει με το μπάσκετ. Ένιωσα προδομένος, σε όλη μου τη ζωή έψαχνα την αγάπη».

Αυτό ήταν και το turning point στη ζωή του Dennis Rodman, όπως έγραψε ο ίδιος στη αυτοβιογραφία του “As bad as I wanna be” που κυκλοφόρησε το 1996: «Αποφάσισα ότι αντί να σκοτώσω τον εαυτό μου, θα σκότωνα τον άνθρωπο που οδήγησε τον Dennis Rodman σε ένα μέρος που δεν ήθελε να είναι. Είπα ότι θα ζήσω τη ζωή μου με τον τρόπο που θέλω και θα είμαι χαρούμενο με αυτή. Εκείνη την στιγμή πήραν τον έλεγχο της ζωής μου. Σκότωσα τον άνθρωπο που δεν ήθελα να είμαι».

Λίγους μήνες αργότερα ο Rodman άφησε την ασφάλεια του συμβολαίου του με τους Detroit Pistons και έφυγε με ανταλλαγή στους San Antonio Spurs, αρχίζοντας να δείχνει προς τα έξω έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Το παιδί που όταν πήγε στο Detroit ντρεπόταν να μιλήσει στους δημοσιογράφους και έπινε γάλα όταν έβγαινε με τους συμπαίκτες του, μεταλλάχθηκε στον τύπο με το… πολύχρωμο κεφάλι και τα piercing, που έβγαινε με την Madonna και την Carmel Electra, ζητούσε άδεια για να τα… σπάσει στο Las Vegas και έχει για φίλο τον Kim Jong Un…

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21