Card image

Bill Walton: Ένα “What if” διαφορετικό από όλα τα άλλα…

5 Νοεμβρίου 2020 18:31

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Επειδή σας αρέσουν τα “What If”…

Ο εικονιζόμενος δε θα λέγαμε ότι είναι το “what if” που περιμένετε να ακούσετε…

Η καριέρα στο NCAAΗ καριέρα στο NCAA

Γέννημα θρέμμα του Los Angeles, αμέσως μόλις τελείωσε ο High School, πήγε στη μεγάλη του John Wooden σχολή και στο κολλέγιο του UCLA. Δεν μπορούσε να γίνει κι αλλιώς.

Με τον άνθρωπο που έβγαλε τον Kareem (τρία-τέσσερα χρόνια νωρίτερα), θα πάρει δύο κολλητά πρωταθλήματα στο NCAA (1972 και 1973), θα πάρει δις το βραβείο του Most Outstanding Player και τις δύο σεζόν, το βραβείο του καλύτερου παίκτη του NCAA και τα τρία χρόνια που θα μείνει στο κολέγιο κι επειδή έχει ακόμα πολλά να γράψουμε για τα ατομικά του ρεκόρ, θα πούμε ότι ήταν μέλος της ομάδας των Bruins που έκανε το ρεκόρ των 88 σερί νικών στο NCAA (σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 49 που είχαν κάνει οι Bruins επί Jabbar).

Οι Blazers

Ακολούθως, το 1974 ήρθε το ΝΒΑ, με τους Blazers να τον επιλέγουν προφανώς στο Νο1 και τρία μόλις χρόνια μετά, θα οδηγήσει την ομάδα του Portland στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Στην παρθενική τους συμμετοχή μάλιστα σε play-offs. Ο ίδιος προφανώς και θα πάρει το βραβείο του MVP των τελικών, ενώ την επόμενη σεζόν (1977-1978) θα πάρει σπίτι του και το βραβείο του MVP στη regular season.

Δεν ξέρω αν έχετε πάρει γραμμή τι γίνεται, αλλά ο τύπος σε τέσσερα χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ είχε ένα πρωτάθλημα, ένα FMVP, ένα MVP, ενώ είχε και μια πρωτιά σε ριμπάουντ και μπλοκ τη σεζόν 1976-77 και μέλος της All-NBA και All-Defensive πεντάδας.

Σε όποιο all-time top10 κι αν φτιάξετε στο μυαλό σας, ο τύπος δε θα είναι μέσα σε αυτό, όμως, όποιους άλλους κι αν βάλετε, αυτά που έκανε στα τέσσερα πρώτα χρόνια της καριέρας του, τα είχε πετύχει μόνο ο Kareem.

Και κάπου εδώ, μια τόσο τέλεια ιστορία φτάνει στο τέλος της…

Την ερχόμενη σεζόν θα αρχίσει να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς στα γόνατα κι έτσι, αμέσως μετά το MVP, την επόμενη σεζόν θα μείνει εκτός. Οι Blazers, φοβούμενοι ότι δε θα τα καταφέρει να παίξει ξανά μπάσκετ θα τον παραχωρήσουν στους San Diego Clippers. Τη σεζόν 79-80 θα παίξει ακόμα 14 ματς και θα μείνει εκτός. Θα χάσει ακόμα 2 ολόκληρες σεζόν, ενώ και τις υπόλοιπες 3 (από τις συνολικά 5 που έμεινε στην ομάδα), θα παίζει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Γράφοντας μεν καλά νούμερα, όντας όμως ένα μέσα-ένα έξω.

Οι Clippers θα τον κάνουν trade στους Celtics το 1985, κι εκεί όμως, παρά τις τόσες ατυχίες του θα μείνει υγιής την πρώτη χρονιά, ερχόμενος από τον πάγκο θα τους βοηθήσει να πάρουν τον τίτλο (κι αυτός τον δεύτερο δικό του) και παράλληλα και το βραβείο του 6th man της χρονιάς.

Τι θα γινόταν εάν…

Ο Bill Walton αγαπητοί NBAholics έπαιξε στην ουσία μπάσκετ, τέσσερα και κάτι παραπάνω σκάρτα χρόνια. Και κατάφερε να πάρει 2 πρωταθλήματα, 1 FMVP, 1 MVP κι ήταν για μια σεζόν κορυφαίος μπλοκέρ και ριμπάουντερ. Και κάπου εδώ, ερχόμαστε να αναρωτηθούμε, “Τι θα γινόταν εάν…”.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21