Card image

Όταν ο Magic σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα

7 Νοεμβρίου 2020 14:01

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Ήταν 7 Νοεμβρίου 1991. Παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, του πολύ καλού του φίλου και συμπαίκτη, Kareem Abdul Jabbar, του ιδιοκτήτη των Lakers, Jerry Buss, της συζύγου του, Cook Johnson, του Κομισάριου του David Stern, ο Magic Johnson σε 10 λέξεις καταφέρνει να “παγώσει” την Παγκόσμια Κοινότητα.

Λόγω του ότι είμαι φορέας του HIV πρέπει να σταματήσουν από τους αγαπημένους μου Lakers. Τώρα!“… Και συνέχισε λέγοντας “Σκοπεύω να ζήσω αρκετά χρόνια ακόμα“…

Σύμβολο κατά του AIDS

Για καλό όλων, ο Magic έζησε κι έγινε σύμβολο της καταπολέμησης της θανατηφόρας ασθένειας, το κυριότερο όμως είναι ότι αποτέλεσε το σημείο αναφοράς και στήριξης όσων είχαν τον ιό κι ως εκείνη τη στιγμή αντιμετωπίζοντας από την κοινωνία ως το χειρότερο “στρώμα”.

Ο Magic έδειξε σε όλους ότι ένας φορέας HIV μπορεί να συμπεριφέρεται και να κάνει ότι κι ένας φυσιολογικός άνθρωπος, αντιμετωπιζόμενος ως τέτοιος.

Για χρόνια όποιος είχε τον ιό, αντιμετωπίζοντας ως “μελλοθάνατος”. Από τον τύπο, από την κοινή γνώμη, από όλους. Ο ίδιος όμως από την πρώτη στιγμή επισήμανε ότι θα είναι αυτός που θα φροντίσει να μάθει ο κόσμος τα πάντα για τον ιό και το AIDS.

Στο άκουσμα της είδησης, ο Jordan αναρωτήθηκε αν θα πεθάνει, ο Karl Malone τον χαρακτήρισε “ζωντανό-νεκρό”, ο Barkley ανέφερε ότι νιώθει σα να χάνει τον αδερφό του κι ο πολύ καλός του φίλος Pat Riley ζήτησε από τους παίκτες στην προπόνηση των Knicks να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή…

Γεννημένος νικητής

Όμως ένας γεννημένος νικητής, παραμένει νικητής ακόμα και σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές. Εξάλλου, το είχε δηλώσει εξ΄ αρχής. Σκόπευε να ζήσει για πάρα πολλά χρόνια.

Με την αμέριστη συμπαράσταση του Κομισάριου, David Stern, o Magic αποφάσισε να αλλάξει τον κόσμο μέσα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βίωνε. Έχοντας και τη στήριξη από τη σύζυγό του, ο Magic βγήκε έξω, μίλησε σε κόσμο, σε τηλεοπτικές εκπομπές. Και προσπάθησε να αποδείξει ότι υπάρχει ελπίδα. Χωρίς να το θέλει έγινε πρεσβευτής για την καταπολέμηση της ασθένειας.
Και φυσικά, πέραν όλων των υπολοίπων, ο Magic και έμπρακτα με πολλές χρηματοδοτήσεις, στήριξε την έρευνα κατά του AIDS.

Μπορεί από το 1979 ως και το 1991 που πάτησε στα παρκέ του ΝΒΑ, να έδειξε ότι είναι γεννημένος ηγέτης και φτιαγμένος για τα δύσκολα, στο κομμάτι όμως από το 1991 έως και σήμερα ο Magic δείχνει ότι είναι και ένας τεράστιος άνθρωπος.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21