Card image

Η πιο παράξενη ανταλλαγή στην ιστορία του ΝΒΑ (pic)

8 Νοεμβρίου 2020 11:23

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

Ήταν 23 Μαρτίου του 1979. Και οι Harvey Catchings, Ralph Simpson, Eric Money και Al Skinner, έγιναν οι ήρωες της πιο παράξενης ιστορίας στα χρονικά του ΝΒΑ. Με θέμα μια ανταλλαγή…

Θα πάμε όμως λίγους μήνες πιο πίσω και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 1978…

Οι Philadelphia 76ers υποδέχονται τους New Jersey Nets και τους κερδίζουν έπειτα από δύο παρατάσεις με 137-133. Μετά το τέλος του αγώνα όμως οι Nets θα κάνουν ένσταση. Ο λόγος; Ο προπονητής τους, Bernard King αποβλήθηκε με τρεις τεχνικές ποινές, με 5:50΄΄ να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι Nets χρησιμοποίησαν τον κανονισμό που αναφέρει ότι κανένας παίχτης ή προπονητής δεν μπορεί να δεχθεί παραπάνω από δύο τεχνικές ποινές σε ένα παιχνίδι.

Ο Larry O’Brien, ο τότε κομισάριος του ΝΒΑ, αποδέχθηκε την ένσταση των Nets και μάλιστα τιμώρησε τον κόουτς Richie Powers (που είχε δώσει την τρίτη τεχνική), αναγκάζοντάς τον να σφυρίξει για τα επόμενα πέντε παιχνίδια, χωρίς να πληρωθεί. Οι Nets μάλιστα ζήτησαν να τους κατοχυρωθεί και το παιχνίδι, όμως ο O’Brien αποφάσισε το παιχνίδι να διεξαχθεί εκ νέου, αλλά να συνεχιστεί από το σημείο όπου ο King δέχθηκε την τρίτη τεχνική ποινή. Να παιχθούν δηλαδή τα τελευταία 17:50΄΄. Και η νέα ημερομηνία ορίστηκε η 23η Μαρτίου 1979. Ως εδώ όλα όμορφα κι ωραία.

Και πάμε τώρα στο παράδοξο της ιστορίας…

Στο ματς του Νοεμβρίου, οι Harvey Catchings και Ralph Simpson αγωνίζονταν στους Philadelphia 76ers, ενώ οι Eric Money και Al Skinner ήταν στο ρόστερ των New Jersey Nets. Στις 7 Φεβρουαρίου όμως, οι δύο ομάδες συμφώνησαν για ανταλλαγή των τεσσάρων παιχτών. Έτσι, όταν οι παίχτες πάτησαν ξανά στο παρκέ, για την αναμέτρηση των 76ers με τους Nets, φορούσαν διαφορετικές φανέλες*. Κι έγιναν οι μόνοι τέσσερις παίχτες στην ιστορία του ΝΒΑ, που έπαιξαν στο ίδιο ματς και για τις δύο ομάδες.

Ήταν η πιο παράξενη στιγμή που έχω ζήσει. Γελούσα μόλις ξεκίνηε. Ο Julius (Erving) το ίδιο. Ήταν αστείο για όλους μας“, αναφέρει ο Simpson.

Είδα τους συμπαίχτες μου και περίμενα να μου πουν τι να κάνω. Τεσσεράμισι χρόνια παίζαμε μαζί. Είχα μπερδευτεί. Ο Dawkins με κορόιδευε σε όλο το ματς“, δηλώνει ο Catchings.

Για την ιστορία, οι Nets έχασαν και πάλι. 123-117. Και οι δύο ομάδες μας έδωσαν και το πιο περίεργο box-score που έχουμε δει ποτέ στο ΝΒΑ. Με τρεις παίχτες να αναγράφονται στο ίδιο ματς και στις δύο ομάδες.

*Για την ακρίβεια οι τρεις παίχτες, γιατί ο Skinner δεν έπαιξε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

05/01/22

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και…

05/01/22

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21