Card image

Lakers – Pistons: Το παιχνίδι με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

5 Ιανουαρίου 2022 12:54

Είμαστε πίσω στο μακρινό 1950 και την τέταρτη κατά σειρά σεζόν του ιστορικού πρωταθλήματος και μάλιστα είναι η πρώτη χρονιά που το NBL θα ενσωματωθεί στο BAA, για τη δημιουργία του ΝΒΑ πλέον.

Η συνένωση αυτή θα φέρει αρκετές ομάδες του NBL στην κορυφαία λίγκα της χώρας και μια από αυτές είναι κι οι Fort Wayne Pistons (ή Zolner Pistons, όπως λέγονταν ως το 1948 ή γενικά μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ ποια είναι η ιστορία των -πλέον- Detroit Pistons).

Το ματς…

Στις 22 Νοεμβρίου του 1950, οι Pistons θα πάνε να παίξουν στην έδρα των πρωταθλητών Minneapolis Lakers, του “πολύ” George Mikan. Ο κόουτς Mendenhall ξέρει ότι η ομάδα του δεν έχει σε καμία περίπτωση το ταλέντο να κοντράρει την ομαδάρα των Lakers, που ειρήσθω εν παρόδω, έχει να χάσει 29 ματς εντός έδρας.

Οπότε, ο πανούργος Mendenhall σκέφτεται ένα σχέδιο, το οποίο θα θέσει σε εφαρμογή, με την ελπίδα ότι οι Pistons κάτι θα καταφέρουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Και ποια είναι η τακτική; Λέει στους παίκτες του να πασάρουν συνεχώς την μπάλα γύρω-γύρω και να μην εκδηλώνουν επιθέσεις.

…παρωδία

Το παιχνίδι ξεκινάει και το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή. Και μαντέψτε; Πιάνει. Μετά την πρώτη περίοδο, οι Pistons είναι μπροστά με 8-7 και το παιχνίδι πάει σε πάρα πολύ χαμηλό σκορ. Το ημίχρονο λήγει 13-11 υπέρ των γηπεδούχων κι οι Lakers δεν έχουν τρόπο να αντιμετωπίσουν το στυλ παιχνιδιού του αντιπάλου. Οι 7.021 θεατές που ήταν εκείνο το βράδυ στο Minneapolis Auditorium αποδοκίμαζαν συνεχώς, όμως ο Mendenhall κι οι Pistons του δεν πτοούνταν.

Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο. Πάσα, πάσα, πάσα, πάσα, με τους Lakers να κλείνουν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 17-14 και τους Pistons να μην έχουν καμία διάθεση για να παίξουν μπάσκετ. Βάζοντας μόλις έναν πόντο στην τελευταία περίοδο, οι Lakers ήταν μπροστά με 18-17. Στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα όμως, ο rookie Larry Foust θα “κόψει” προς το καλάθι, θα πάρει την πάσα στην κατάλληλη στιγμή και σουτάροντας πάνω από τα απλωμένα χέρια του Mikan θα σκοράρει για το τελικό 19-18 και τη νίκη των Pistons. Στο ματς με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Παίζοντας έτσι, σκοτώνεις το επαγγελματικό μπάσκετ“.

Ο Mikan θα σκοράρει τους 15 από τους 18 πόντους της ομάδας του, έχοντας 4/11 εντός πεδιάς, με τους συμπαίχτες του να μετρούν συνολικά 0/6. Μετά το ματς ο κόουτς των Lakers, Johny Kundla θα πει “Παίζοντας έτσι, σκοτώνεις το επαγγελματικό μπάσκετ“.

Παρόλα αυτά το ΝΒΑ θα αργήσει πολύ να πάρει μέτρα. Γιατί όπως αντιλαμβάνεστε, τα παιχνίδια τότε παίζονταν δίχως το ρολόι των 24 δευτερολέπτων. Τέσσερα χρόνια μετά θα έρθει ο συγκεκριμένος κανόνας, όπου θα κάνει το άθλημα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

“Φίλε, σε μισούσα…”

14/07/21

“Φίλε, σε μισούσα…”

(1η δημοσίευση, 27/1/2020) Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα ενός φίλου των Boston Celtics στον Kobe Bryant...…

14/07/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

20/05/21

Σαν σήμερα ένα από ιστορικότερα “poster” στο NBA (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου του 1994 σημειώθηκε αν όχι το ιστορικότερο τότε ένα εκ…

20/05/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

13/04/21

Όταν ο Kobe αποχαιρέτησε το ΝΒΑ με 60άρα στoυς Jazz (video)

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Kobe Bryant με την φανέλα των…

13/04/21